Header Ads


«Χρυσάφι» στα ταμεία της ΑΕΚ από το Μουντιάλ!

«Χρυσάφι» στα ταμεία της ΑΕΚ από το Μουντιάλ!


Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ είναι «σίγουροι» για Παγκόσμιο Κύπελλο - Πόσα εκατομμύρια μπορούν να μπουν στα ταμεία της Ένωσης

Οκτώ ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φλερτάρουν με τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και οι 6 εξ αυτών μοιάζουν σίγουρο ότι θα είναι εκεί. Το οικονομικό όφελος για την Ένωση θα είναι πολύ σημαντικό.




Η επίδραση του Ματίας Αλμέιδα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της ΑΕΚ, δεν είναι ευεργετική για την ομάδα μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, ούτε απλά για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. 

Είναι πολλά υποσχόμενη και στο κομμάτι των προσδοκώμενων εσόδων για το club, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Αργεντινού στην Ένωση, εξασφαλίστηκε η παρουσία αρκετών παικτών της Ένωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τι σημαίνει αυτό; Μεγάλα κέρδη για το σύλλογο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον έξι παίκτες της ΑΕΚ θα δώσουν το παρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου. Πρακτικά αυτό, μεταφράζεται σε σημαντικά ποσά για την Ένωση, από κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Σύμφωνα με τον κανονισμό, σε κάθε ποδοσφαιριστή αντιστοιχεί ποσό 10.000 δολαρίων ανά ημέρα από την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας της χώρας του ενόψει της διοργάνωσης, έως και την επομένη της αποχώρησής του από αυτή!




Το παράδειγμα του Σιμάνσκι και οι "σίγουροι"



Ας το προσεγγίσουμε με ένα παράδειγμά: Ο Σιμάνσκι θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Πολωνίας στις 14 Νοεμβρίου. Το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής στη φάση των ομίλων, είναι προγραμματισμένο για τις 30 Νοεμβρίου, άρα ο διεθνής μέσος θα φέρει στους λογαριασμούς της ομάδας τουλάχιστον 180.000 δολάρια για το συγκεκριμένο διάστημα. Προφανώς ακόμα περισσότερα, εφόσον η Πολωνία προχωρήσει στην επόμενη φάση και παρατείνει την παραμονή της στο Κατάρ.

Το ίδιο θα ισχύσει για τους Τσούμπερ, Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Άμραμπατ που είναι επίσης στις προεπιλογές των Εθνικών ομάδων των χωρών τους και τουλάχιστον για τους τρεις πρώτους μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα ταξιδέψουν στο Κατάρ. Από αυτές τις πέντε περιπτώσεις, η ΑΕΚ θα καρπωθεί περίπου 1 εκατ, δολάρια. Υπάρχουν όμως ακόμα τρεις υποθέσεις παικτών της Ένωσης που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν στο Μουντιάλ.

Ο Αρόλντ Μουκουντί επέστρεψε στην Εθνική Καμερούν κι έχεις επίσης σημαντικές ελπίδες να βρεθεί στην τελική φάση, ενώ σίγουρος θεωρείται ο Ορμπελίν Πινέδα με το Μεξικό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντομαγκόι Βίντα που είναι μόνιμα στα σχέδια του ομοσπονδιακού τεχνικού της Κροατίας.


Πώς μοιράζονται τα χρήματα



Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της FIFA, ποσό για τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση δικαιούνται όλες οι ομάδες στις οποίες ένας ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί τις τελευταίες δύο σεζόν, δηλαδή την τρέχουσα και την περυσινή. Η ομάδα που έχει τώρα τον παίκτη, καρπώνεται το 50% των 10.000 δολαρίων ανά ημέρα και το άλλο 50% αναλογεί στον προηγούμενο σύλλογο.



Αυτό για την ΑΕΚ θα έχει ισχύ για τις περιπτώσεις των Μουκουντί, Βίντα και Πινέδα, εφόσον βρεθούν στις τελικές αποστολές. Άρα και από αυτές τις υποθέσεις, το όφελος θα είναι σημαντικό. Συνολικά, 8 είναι ο συνολικός αριθμός των παικτών της ομάδας που θα μπορούσαν να είναι ταυτόχρονα στο Κατάρ, με τις 5 από αυτές να είναι "καθαρές" όσον αφορά στο οικονομικό όφελος (δηλαδή στο 100% του ποσού).

Έτσι η Ένωση προσδοκά σε κέρδος από 1 έως και 1,5 εκατ. δολάρια ανάλογο και με το χρόνο παραμονής των ομάδων τους εκεί. Για να μιλήσουμε σε ευρώ, το 1 εκατ. μοιάζει εξασφαλισμένο!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.