Header Ads


ΑΕΚ Β': Το νέο ρόστερ, οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις

ΑΕΚ Β': Το νέο ρόστερ, οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις


Τι αλλάζει φέτος στην ΑΕΚ Β', ποιοι αποχώρησαν - Ο Ζίνι που ήρθε και είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ - Αναλυτικά όλο το ρόστερ

Η ΑΕΚ Β θέλει να ξεκινήσει φέτος από εκεί που το άφησε πέρσι, παρότι οι αλλαγές σε πρόσωπα και σε κάποια δεδομένα είναι αρκετές. 




Τι άλλαξε, ποιοι έφυγαν

Σε σχέση με την περσινή ομάδα άλλαξαν αρκετά πράγματα. Έφυγαν αρκετά παιδιά που πέρσι αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της ΑΕΚ Β και είτε λόγω ποιότητας, είτε -κυρίως- λόγω παραστάσεων στην κατηγορία βοήθησαν την ομάδα να καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπέστατα στην παρθενική της χρονιά. Δεν υπάρχει ο βασικός αριστερός μπακ της περσινής ομάδας Μιτάι, δεν υπάρχει το έμπειρο -στην κατηγορία- κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κορνέζος-Γιαννούτσος, δεν υπάρχει Λάτσι, δεν υπάρχει το βασικό 6άρι της περσινής ομάδας Πάρης Μπάμπης, δεν υπάρχει και ο πρώτος σκόρερ Γιούσης. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή ομάδα είναι αρκετές ωστόσο οι προσδοκίες παραμένουν ίδιες.

Πιστή στις αρχές και στον σχηματισμό της

Η ομάδα θα παίζει και φέτος κατά βάση 4-2-3-1. Στα γκολπόστ διαθέτει τρεις αξιόπιστες επιλογές με τους Χατζηεμανουήλ, Θεοχάρη και Αγγελόπουλο. Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Β, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και -όσο… κλισέ κι αν ακούγεται- είναι και οι τρεις γκολκίπερ απολύτως έτοιμοι για να μπουν και να παίξουν, ανάλογα με τις ανακατατάξεις που θα γίνουν με την αποστολή της πρώτης ομάδας (που πάντα προηγείται ως προτεραιότητα) και τα θέλω του Ματίας Αλμέιδα ανά παιχνίδι.



Στο αριστερό άκρο της άμυνας η βασική λύση θα είναι ο Παρράς ενώ στο δεξί υπάρχουν οι επιλογές των Ραντόνια και Σταμούλη. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει μια έκπληξη σε σχέση με το ξεκίνημα της προετοιμασίας και τον αρχικό προγραμματισμό καθώς ο πιο… βασικός στόπερ αυτή τη στιγμή είναι ο πάλαι ποτέ δεξιός μπακ Κάτσικας ο οποίος καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός από το καλοκαιρινό φιλικό με τη Λαμία και μετά, με τον Τρούμπολο να είναι ο πιθανότερος παρτενέρ του. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι επιλογές στο «6» και το «8» οι επικρατέστεροι είναι ο Ρουκουνάκης με τον Μουστακόπουλο και με τον Γερολέμου να παίζει μπροστά τους στο «10» σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Στα φτερά της επίθεσης τα φαβορί είναι οι Μαχαίρας και Σπυριδάκης, με τον με τους Ζίνι, Κοσίδη και Ευθύμη Χριστόπουλο να αποτελούν τις τρεις επιλογές για την κορυφή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας -όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν- έχει δουλευτεί και η διάταξη με τριάδα στην άμυνα (3-4-2-1) αλλά και το 4-3-3 με τον Γερολέμου 8άρι, ωστόσο στην παρούσα φάση και οι δυο αυτοί σχηματισμοί μοιάζουν περισσότερο με plan b. 

Η άψογη συνεργασία με Αλμέιδα και πρώτη ομάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δείξει από νωρίς ενδιαφέρον για την ΑΕΚ Β την οποία θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου συλλόγου. Ο Αργεντίνος έχει ζητήσει να γίνονται οι προπονήσεις της ΑΕΚ Β ταυτόχρονα με αυτές τις πρώτης ομάδας σε φυσικό χλοοτάπητα (την περσινή σεζόν δεν ήταν λίγες οι φορές που η δεύτερη ομάδα προπονήθηκε στο πάνω γήπεδο των Σπάτων με τον συνθετικό χλοοτάπητα) ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Ηλία Ατματσίδη όσο και με το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ Β, προκειμένου να λειτουργούν οι δυο επαγγελματικές ομάδες του συλλόγου ως συγκοινωνούντα δοχεία, στις πράξεις και όχι στα λόγια. 



Σε αυτό το πλαίσιο θα δούμε αρκετές φορές αγωνιζόμενους με την ΑΕΚ Β παίκτες της πρώτης ομάδας που έχουν μεν καλή εικόνα στα Σπάτα ωστόσο δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ραντόνια και ο Μαχαίρας είναι δυο τέτοιες περιπτώσεις σε μια win-win κατάσταση καθώς και οι παίκτες θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και η ΑΕΚ Β θα ενισχυθεί. 

Το ενδιαφέρον πρότζεκτ του Ζίνι

Η ΑΕΚ έριξε φέτος τα δίχτυα της στην αφρικανική αγορά εξετάζοντας περιπτώσεις νεαρών ξένων παικτών οι οποίοι θα προορίζονται για την ΑΕΚ Β με ευρύτερο ορίζοντα την άνοδό τους στην πρώτη ομάδα, σε περίπτωση που πείσουν ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Η αρχή έγινε με τον Φρανκ που στάθηκε άτυχος και υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης κατά τη διάρκεια οικογενειακού διπλού, ενώ το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι αυτό του 20χρονου διεθνούς Ανκολέζου σέντερ φορ Ζίνι. 

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.