Header Ads


Ένοχος ο Τσιάρτας: 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο

Ένοχος ο Τσιάρτας: 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο


Για ποιο λόγο καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας - Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για την τρανσφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017.




Κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού.

Με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την είδηση για την καταδικαστική απόφαση κατά του Βασίλη Τσιάρτα, γνωστοποίησε σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η ανάρτηση



«Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.



Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.