Header Ads


Η τρομερή επίδοση της ΑΕΚ στη φετινή Super League!

Η τρομερή επίδοση της ΑΕΚ στη φετινή Super League!


Δεν μπορεί να το εξηγήσει κανείς - Το στατιστικό που δείχνει ότι η ΑΕΚ είναι η κορυφαία ομάδα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα..

Η ΑΕΚ διεύρυνε το νικηφόρο σερί της σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας του Λεβαδειακού 2-0 στην έδρα του και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο πρώτο ντέρμπι που θα δώσει στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» απέναντι στον ΠΑΟΚ.




Η Ένωση μετά από τεσσεράμισι χρόνια έκανε πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και έξι σε όλες τις διοργανώσεις (με τη νίκη επί του ΠΑΣ). Όταν το έκανε αυτό ήταν Μάρτιος – Απρίλιος του 2018 λίγο πριν από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να συνδυάσει τα αποτελέσματα με θελκτικές εμφανίσεις, παίζοντας το ποδόσφαιρο που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα με την πίεση ψηλά, την υψηλή ένταση στο παιχνίδι και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στις πρώτες εννέα αγωνιστικές οι κιτρινόμαυροι έχουν μέσο όρο 7.9 κλεψίματα ψηλά στο γήπεδο.


Η ΑΕΚ έχει βάλει «απαγορευτικό» στις επιθέσεις με build up



Παρότι η ΑΕΚ έχει δώσει ήδη δύο ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας (με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και Άρη στο Βικελίδης) έχει καταφέρει το εξής εντυπωσιακό. Να μη δεχθεί καμία επίθεση από οποιονδήποτε αντίπαλο με build up.



Όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats/Perform, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει, με τον Παναθηναϊκό να έχει δεχθεί δύο επιθέσεις με build up και τους Ολυμπιακό, Άρη να ακολουθούν με τρεις.


Επίθεση με build up έχουμε όταν μια ομάδα αλλάζει 10 ή περισσότερες πάσες και καταλήγει είτε σε σουτ είτε σε ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να εκμηδενίσει τη δυνατότητα των αντιπάλων της να επιτίθενται με πολλές πάσες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι η δεύτερη καλύτερα άμυνα στο πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ παθητικό.

Η Ένωση όχι μόνο δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει με build up, αλλά δεν τον αφήνει σε κανένα σημείο του γηπέδου να αλλάξει άνετα 10 ή περισσότερες πάσες. Η ομάδα του Αλμέιδα έχει επιτρέψει στους αντιπάλους της μόλις 21 τέτοιες κατοχές, κορυφαία επίδοση του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, μπροστά από τις 39 τέτοιες επιθέσεις που έχουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

Στα πρώτα εννέα ματς της φετινής Super League, οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έχουν κατοχή με 10 ή περισσότερες πάσες μόνο 21 φορές και, όπως είδαμε, ποτέ δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν με αυτόν τον τρόπο σε σουτ ή έστω “είσοδο” στην περιοχή της Ένωσης.




Πίεση ψηλά και καλή οργάνωση



Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή της ΑΕΚ στον άξονά της. Ο Πινέδα έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα της με το κάθετο παιχνίδι και την ένταση που βγάζει, έχει ταιριάξει απόλυτα με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον που έχουν αναλάβει τον ρόλο του κόφτη, ενώ οι Γκατσίνοβιτς και Πινέδα συνεισφέρουν τα μέγιστα στο pressing ψηλά της ΑΕΚ.

Η Ένωση βγάζει ένα σημαντικό μέρος όσων θέλει ο Ματίας Αλμέιδα να βλέπει από τους παίκτες του κάτι που αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια και στη μάχη που δίνουν οι κιτρινόμαυροι στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Πηγή: Sport24

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.