Header Ads


«Έτσι πήρε την ταυτότητα Λουτσέσκου ο Αλμέιδα!»

«Έτσι πήρε την ταυτότητα Λουτσέσκου ο Αλμέιδα!»


Πώς η ΑΕΚ «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» - Το σχέδιο Αλμέιδα που απογείωνει την ΑΕΚ φέτος - Ποιοι ξεχώρισαν

Οι συγκλονιστικοί Πινέδα-Γκατσίνοβιτς και η "αποτυχία" Λουτσέσκου. Πώς η Ένωση κυριάρχησε στο γήπεδο απέναντι στους Θεσσαλονικείς, το πλάνο του Αργεντινού προπονητή που βγήκε στο 100% και τα λάθη προπονητή και παικτών για τους "ασπρόμαυρους" που οδήγησαν σε μία εύκολη ήττα.




Η καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα επικράτησε στο ντέρμπι των Δικεφάλων, με την ΑΕΚ να παίρνει καθαρή νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 2-0.  Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό σε ρυθμό, καθώς αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με στόχο να παίξουν επιθετικά και να διεκδικήσουν το τρίποντο. Αποδείχθηκε πως η Ένωση είχε ισχυρότερα "όπλα" ώστε να το πετύχει, αλλά και ένα αγωνιστικό πλάνο που δούλεψε στην εντέλεια.

Για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ κατάφερε να "πνίξει" τον αντίπαλό της με έντονο πρέσινγκ ψηλά, κάτι που ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως ήταν ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσει αλλά δεν το κατόρθωσε στην πράξη. Φάνηκε από το ξεκίνημα ότι οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν πολύ να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα στο δικό τους μισό, με τους Κιτρινόμαυρους να την κλέβουν αρκετές φορές σε πολύ επικίνδυνα -για την άμυνα- σημεία.

Αυτό έγινε επανειλημμένα στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που διέκρινε ο Ματίας Αλμέιδα, ζητώντας από τους παίκτες του να συνεχίσουν την πίεση με μεγάλη ένταση. Φαινόταν ότι κάποια στιγμή θα γινόταν η ζημιά για τον Δικέφαλο του Βορρά, κάτι που τελικά συνέβη στο 36'. Ο Κουλιεράκης έκανε λάθος απειρίας με πάσα σε πολύ επίφοβο σημείο, ο Αραούχο έκλεψε από τον Ντάντας και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον φορμαρισμένο Γκαρσία.



Δευτερόλεπτα αργότερα είχαμε επανάληψη του ίδιου σκηνικό, όταν ο Κούρτιτς "πούλησε" την μπάλα και ο Κοτάρσκι απέτρεψε το 2-0 με σπουδαία απόκρουση σε τετ α τετ με τον Πινέδα.

Το λάθος του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι επέλεξε να πάρει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, με το να ζητήσει από τον τερματοφύλακα, τους αμυντικούς και τα χαφ του να επιμείνουν σε κοντινές πάσες κοντά στην περιοχή τους αντί να ψάχνουν τις μακρινές μπαλιές όταν έβλεπαν τα... σκούρα. Ο Κουλιεράκης έκανε το λάθος που... φαινόταν να έρχεται, οι Ντάντας-Κούρτιτς δεν αποδείχθηκαν ικανοί να απορροφήσουν την ασφυκτική πίεση των μεσοεπιθετικών της ΑΕΚ και αυτό αποδείχθηκε το σημείο-κλειδί, που έκρινε το ματς.

Ο Αλμέιδα δεν εγκλώβισε την ομάδα του σε αυτή την παγίδα. Η ΑΕΚ προσπαθούσε επίσης να φτιάξει παιχνίδι από τα μετόπισθεν, με τη διαφορά όμως ότι -κατά κύριο λόγο- ο γκολκίπερ Αθανασιάδης είχε το ελεύθερο να απομακρύνει την μπάλα με βαθιές μπαλιές όταν ο ΠΑΟΚ έκλεινε τους χώρους ψηλά. Έτσι ανάλογα με τις συνθήκες του ματς, η Ένωση ήταν πάντα έτοιμη να επιτεθεί είτε με χτίσιμο επιθέσεων από πίσω είτε με άμεσο παιχνίδι τροφοδοτώντας τους ταχύτατους Γκαρσία, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Σε αντίθεση με τον μονοδιάστατο ΠΑΟΚ, ο οποίος επέμεινε σε έναν ρισκαδόρικο τρόπο παιχνιδιού και δεν επιχείρησε σχεδόν καθόλου να χτυπήσει στους ανοιχτούς χώρους που άφηνε η αντίπαλός του όταν πίεζε ψηλά. Κάπως έτσι "εξαφανίστηκε" από το ματς ο Νάρεϊ, ο οποίος δεν βρήκε χώρο να δράσει και δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ματίας Αλμέιδα είδε όλα τα ατού της ομάδας του να βρίσκονται σε εξαιρετική βραδιά. Οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς ήταν συγκλονιστικοί, ο Γκαρσία σκόραρε ξανά, ο κεφάτος Ελίασον μοίρασε ακόμα δύο ασίστ, Αραούχο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη φάση του 1-0 και ο Σιμάνσκι έκανε αποτελεσματικά τη "βρώμικη" δουλειά στο κέντρο. Αξίζει πάντως να γίνει ειδική μνεία στη δουλειά του Αλμέιδα και του προπονητικού τιμ, που έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν μία εξαιρετικά γυμνασμένη ομάδα, με ικανότητα να πιέζει με τεράστια ένταση σε πολύ μεγάλα διαστήματα των αγώνων.



Εκτός του υστερήσαντα Νάρεϊ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την απειρία του Κουλιεράκη, ο οποίος όμως κατά τα άλλα δείχνει ότι έχει εξαιρετικές προοπτικές και αξίζει να δουλευτεί. Ο Κοτάρσκι ήταν καταπληκτικός, μετά τη μέτρια εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Κωνσταντέλιας τα πήγε μία χαρά και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο μέλλον. Στον αντίποδα οι Ντάντας και Κούρτιτς νικήθηκαν κατά κράτος από τους μέσους της ΑΕΚ. Τα πλάγια μπακ, Ράφα Σοάρες και Σάστρε, κατάφεραν απλώς να... μην εκτεθούν, παίζοντας βασικοί μετά από αρκετό καιρό. Ο πρώτος πάντως έχει μεγάλη ευθύνη στο 2-0 της ΑΕΚ, καθώς δεν γύρισε ποτέ στη θέση του για να καλύψει τον Ελίασον.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.