Header Ads


Μάκος: «Μόνο αν πας Φιλαδέλφεια καταλαβαίνεις τι γίνεται...»

Μάκος: «Μόνο αν πας Φιλαδέλφεια καταλαβαίνεις τι γίνεται...»


Ο Γρηγόρης Μάκος υποκλίνεται στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και μιλάει για την διαφορά που κάνει ήδη το νέο γήπεδο της Ένωσης..

Για την τεράστια ώθηση που δίνει το νέο γήπεδο στην ΑΕΚ και εντείνει την αγωνιστική της φιλοσοφία να στριμώχνει τον αντίπαλο μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM ο Γρηγόρης Μάκος.




Στη νέα εποχή που έχει μπει η ΑΕΚ μετά την είσοδο στην «Opap Arena» και το πληθωρικό αγωνιστικό της στιλ αναφέρθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γρηγόρης Μάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου, χαρακτήρισε τυχερούς τους παίκτες που αγωνίζονται σήμερα στην «Ένωση» και τόνισε ότι μόνο αν βρεθεί κάποιος αυτοπροσώπως στο γήπεδο καταλαβαίνει την ώθηση που τους προσφέρει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκος:

Για τη νέα εποχή της ΑΕΚ με την είσοδο στο γήπεδο: «H ΑΕΚ συνεχίζει αυτό που σταμάτησε πριν χρόνια με την επιστροφή στο σπίτι της. Όσοι βρίσκονται τώρα στην ομάδα είναι πολύ τυχεροί που ζουν την αναγέννησή της. Ήταν κάτι που έλειπε πάρα πολύ από την ομάδα και τον κόσμο. Πήγα ήδη δυο φορές στο γήπεδο και είδα από κοντά πόσο καλή ήταν η ομάδα. Το παιχνίδι, ας πούμε, με τον Βόλο δεν θα το έχανε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ατμόσφαιρα και η ώθηση που δίνει το γήπεδο δικαιολογεί πραγματικά το κλισέ που λέει για 12ο παίκτη. Πραγματικά, αν δεν πας να διαπιστώσεις μόνος σου την ακουστική, δεν το καταλαβαίνεις. Πρέπει να πας εκεί για να το καταλάβεις».



Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ: «Είναι μια νέα ομάδα, που έχει κάνει μια καινούργια αρχή. Χάρηκα που είδα τόσον κόσμο να την ακολουθεί στη Λιβαδειά. Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση ότι στο β’ ημίχρονο, αντί να πέφτει, η ΑΕΚ ανεβαίνει. Πνίγει τον αντίπαλο και αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα στο παιχνίδι της. Το πόσο θα έχει διάρκεια και βάθος στο ρόστερ θα κρίνει τη μάχη του πρωταθλητισμού».

Για τις αλλαγές θέσεων που έχει κάνει ο Αλμέιδα σε Αραούχο και Γκαρσία: «Αν ο προπονητής βρει το κουμπί ενός σημαντικού παίκτη, κάνει διαφορά. Το σημαντικό είναι να γίνεται ομαδική δουλειά και ν’ αναδεικνύονται κι άλλοι παίκτες. Για παράδειγμα, ο Ρότα κάνει πολύ καλή δουλειά στο δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης έχω χρόνια να δω οκτάρι σαν τον Πινέδα. Όσο για τον Γκαρσία, είναι εμφανές ότι δίνει πλέον το κάτι παραπάνω ως σέντερ-φορ. Επίσης πολύ σημαντικοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά είναι οι Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Πάνω-κάτω έχουν ίδιο στιλ, αν και στον Παναθηναϊκό ο Σέρβος είχε διαφορετικό ρόλο. Έχει 4-5 παίκτες από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ που είναι πολύ δυνατοί».

Για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ της Κυριακής: «Ανυπομονώ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί θα είναι το πρώτο ντέρμπι στο νέο γήπεδο. Αν παραμιλούσαμε με την εικόνα στο ματς με τον Ιωνικό δεν μπορώ να φανταστώ τι θα δούμε την Κυριακή. Ξαναλέω ότι είναι πολύ τυχερά τα παιδιά που παίζουν τώρα στην ΑΕΚ και πρέπει να το απολαύσουν».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Είναι μια νέα ομάδα κι αυτός, αλλά το πρώτο θετικό και στη δική του περίπτωση είναι η έδρα. Είναι άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο και η Λεωφόρος. Επίσης αυτό που βλέπω είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς -εκτός του προπονητικού επιπέδου- έχει κερδίσει και τους παίκτες του και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο».



Για τη δύσκολη έξοδο του Παναθηναϊκού στον Βόλο: «Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη ο Βόλος, ειδικά από τη στιγμή που προέρχεται από την επαρχία. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολος αντίπαλος και ειδικά μέσα στην έδρα του, παρόλο που αγωνίζεται σ’ ένα αχανές γήπεδο».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Περνάει μια μεγάλη δοκιμασία φέτος ο Ολυμπιακός. Έχει συνηθίσει τόσα χρόνια σε πρωταθλήματα και Ευρώπη. Κάποια στιγμή θα γινόταν, θα έρχονταν και τα λάθη. Στα άσχημα υπάρχει γκρίνια και πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών, που δεν βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.