Header Ads


Ρεάλ Μαδρίτης - ΑΕΚ 2-2: Και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομα σου.. (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - ΑΕΚ 2-2: Και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομα σου.. (vid)


Η βραδιά που η ΑΕΚ έγινε ο εφιάλτης της Ρεάλ και του Φλορεντίνο Πέρεθ, η βραδιά που η ΑΕΚ έγραψε ιστορία...
Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η ΑΕΚ έπαιρνε ιστορική ισοπαλία 2-2 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και έγινε η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχει κερδίσει η Ρεάλ παίζοντας δυο ματς, στα 1000 παιχνίδια του Φλορεντίνο Πέρεθ στον προεδρικό θώκο.




Η βραδιά για την ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια, ήταν μαγική. Έφυγε με την ισοπαλία 2-2 από το Σαντιάγο Μπερναμπέου για τους ομίλους του Champions League, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης των “Galacticos”. Και μάλιστα με ανατροπή από το 2-0. Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να βγάζει από το ματς στο ημίχρονο και τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Βασίλη Τσιάρτα.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς έγραψε ιστορία εκείνο το βράδυ. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που έχουν φύγει αήττητες από το Μπερναμπέου. Και είναι ακόμα λιγότερες, εκείνες που έχουν επιστρέψει, όταν βρέθηκαν με 2-0 πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά υπάρχει και ένα ρεκόρ από εκείνο το βράδυ, που η ΑΕΚ το κατέχει μόνη της.



Όταν συμπληρώθηκαν 1000 παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Φλορεντίνο Πέρεθ στον προεδρικό θώκο, οι Ισπανοί έψαξαν τα επιτεύγματα και τους αριθμούς σ’ αυτά τα ματς. Αυτό που βρήκαν, ήταν πως σ’ αυτά τα 1000 παιχνίδια, υπήρξαν μόλις 4 ομάδες που οι Μερένχες δεν είχαν κερδίσει. Παίζοντας όμως μόλις ένα ματς μ’ αυτές τις 4 ομάδες. Η ΑΕΚ όμως, είναι η μοναδική ομάδα που η Ρεάλ δεν κατάφερε να κερδίσει, παίζοντας 2 φορές μέσα σ’ αυτά τα 1000 ματς.

Εκείνη την σεζόν στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ πρώτα είχε πάρει εκείνο το μαγικό 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Μαδριλένους και κατόπιν το 2-2 μέσα στο Μπερναμπέου. Παρότι μετά το πρώτο παιχνίδι της Αθήνας, οι παίκτες της Ρεάλ είχαν υποσχεθεί φεύγοντας βαριά ήττα στην Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.