Header Ads


Σπουδαία πρωτοβουλία Παναιτωλικού: Στο μπράτσο του Tίτορμου οι πρόσφυγες της Σμύρνης (pics)

Σπουδαία πρωτοβουλία Παναιτωλικού: Στο μπράτσο του Tίτορμου οι πρόσφυγες της Σμύρνης (pics)


Ακόμα μια ΥΠΕΡΟΧΗ πρωτοβουλία από τον Παναιτωλικό για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Ο Παναιτωλικός «σκοράρει» κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Με αφορμή την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή πριν την σέντρα του αγώνα με την ΑΕΚ θα παρουσιαστεί ένα συγκλονιστικό πανό που θα συνδέει τον Τίτορμο με τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν σπίτια, οικογένειες και περιουσίες!




Οι «κυανοκίτρινοι» για πολλοστή φορά δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και αποδεικνύουν πως η δράση τους δεν περιορίζεται στα στενά ποδοσφαιρικά πλαίσια.

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, δυστυχώς για ένα τραγικό συμβάν, την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το πανό του Τίτορμου που κρατούσε στα χέρια του το άψυχο σώμα του φίλου του Άρη συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Αυτή την φορά αφορμή είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τότε που χιλιάδες Έλληνες άφησαν με τη βία οικογένειες, σπίτια και περιουσίες στα παράλια της Σμύρνης και έγιναν πρόσφυγες ανά την Ελλάδα. Το Αγρίνιο είναι μια από τις πόλεις της χώρας που υποδέχτηκε το προσφυγικό στοιχείο, που ακόμη και σήμερα 100 χρόνια μετά παραμένει έντονο και δραστήριο.



Πριν την έναρξη του αποψινού αγώνα με την ΑΕΚ (σύλλογος που εκφράζει την προσφυγιά και τις χαμένες πατρίδες), η ΠΑΕ Παναιτωλικός τιμώντας τη επέτειο των 100 χρόνων, προγραμματίζει λιτή εκδήλωση μνήμης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση αυτή αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα το συγκλονιστικό πανό  που έχει ετοιμάσει η ΠΑΕ (διά χειρός του κορυφαίου Αγρινιώτη σκιτσογράφου Χρήστου Παπανίκου). Το συγκεκριμένο πανό απεικονίζει την εμβληματική Σμύρνη να καίγεται και το γιγαντιαίο χέρι του Τίτορμου (πρόσωπο της αρχαιότητας που αποτυπώνεται στο έμβλημα του Παναιτωλικού) να αποτελεί την... γέφυρα των προσφύγων προς την σωτηρία και την μητέρα Ελλάδα!



___________





Kατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες θα φορούν μαύρα μπλουζάκια με στάμπα το σκίτσο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.