Header Ads


«Τρέλα» Μουρίνιο, Αντσελότι και Σιμεόνε για Σιντιμπέ - Πώς «χάλασε» 30 εκατ. ευρώ μεταγραφή στην Ατλέτικο

«Τρέλα» Μουρίνιο, Αντσελότι και Σιμεόνε για Σιντιμπέ - Πώς «χάλασε» 30 εκατ. ευρώ μεταγραφή στην Ατλέτικο


Ο λόγος που προτίμησε την ΑΕΚ ο Σιντιμπέ - Γιατί έριξε «άκυρο» στη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη - Η τεράστια μεταγραφή 30 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε, γιατί δεν έγινε

Ο λόγος που προτίμησε την ΑΕΚ και γιατί είναι... ανώτερος του Βίντα! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού που κατάφερε να κλείσει η Ένωση. Γιατί είχε μείνει χωρίς ομάδα, η κόντρα του με τη Μονακό και η άποψη κορυφαίων προπονητών για το ταλέντο του!




Ο "Ευαγγελιστής" αποδίδει στον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ τις ... τιμές και την αξία που αρμόζει σε μια τέτοια μεταγραφή. Γιατί ως βιογραφικό είναι ανώτερη κι από του Βίντα αλλά και ως χρηματιστηριακή αξία πολύ μακράν του δεύτερου η κορυφαία στην ΑΕΚ.

Ο Σιμεόνε πριν από 4 χρόνια έδινε 30.000.000 για να τον πάρει στην Ατλέτικο ενώ λίγους μήνες πριν η Μονακό είχε γειώσει την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ αφού ο Σιντιμπέ ήταν ο εκλεκτός του Μουρίνιο. Η σχέση του με τον Ανσελότι, η "χυλόπιτα" του στον Βενγκέρ, η απογείωσή του ως Μπακ χαφ από τον Ζαρντιμ και οι ύμνοι του Γάλλου εκλέκτορα Ντεσάμπ για τα τάκλιν, τα κλεψίματα και το aggressive παιχνίδι του Σιντιμπέ που έπαιζε και δεξιός και αριστερός Μπακ!!!

1.Ξεκίνησε πιτσιρικάς ως μέσος, στα 16 του χρόνια τον γύρισαν στόπερ μέχρι που ο κόουτς Φουρλάν στην Τρουά τον καθιέρωσε δεξι μπακ και ως τέτοιος στα 20 του χρόνια πήρε μεταγραφή στην Λιλ. Εκεί σε μια σεζόν έπαιξε ακόμη και αριστερός Μπακ, μάλιστα αν και πρωτάρης έγινε βασικός με 37 συμμετοχές. Τον ήθελε ο Βενγκέρ στην Αρσεναλ αλλά ο Σιντιμπέ προτίμησε να μείνει στους "Λιλουα" παρά να πάει ως Μπακ απ στους "κανονιέρηδες". Ο εκλέκτορας Ντεσάμπ τον κάλεσε στην Εθνική Γαλλίας επειδή έπαιζε καλή άμυνα ως Μπακ (δεξί κι αριστερό) και κυρίως για τα τάκλιν, τα κλέψιματά και το aggressive παιχνίδι του! Πήρε μεταγραφή 15.000.000 στην Μονακό, εκεί που ο Ζαρντίμ τον εξέλιξε σε σύγχρονο Μπακ - χαφ (αρέσει πολύ στον Σιντιμπέ να ανεβαίνει). Στην ομάδα του Πριγκιπάτου απογειώνεται, η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει στα 28.000.000 ευρώ, πάει και στο Μουντιάλ το οποίο κατακτά με τους "τρικολόρ" (ένα ματς έκανε, είχε χάσει την θέση του βασικού λόγω μηνίσκου πριν από το τουρνουά και έτσι  ξεκινούσε ο Παβάρ). Μετά το Μουντιάλ όμως,  ακολουθεί η...πτώση, παρότι πήγε δανεικός στην Εβερτον...



2. Στην ομάδα του Λίβερπουλ έγινε ξανά βασικός (25 ματς/5 ασίστ), αλλά τα "ζαχαρωτά" το καλοκαίρι του 2020 δεν ενεργοποίησαν την οψ ιόν αγοράς του που ήταν 14.500.000! Μάλιστα είχαν πληρώσει ήδη 2.500.000 ευρώ ως loan fee. Ο κόουτς Ανσελότι ζητάει την απόκτησή του, η Εβερτον ήθελε να τον διαπραγματευτεί με χαμηλότερο transfer fee, η Μονακό όμως, ήταν ανένδοτη και επέμενε - για λόγους αρχής- στην οψ ιόν αγοράς που είχε συμφωνηθεί/μπει. Έτσι ο Σιντιμπέ γύρισε ξενερωμένος στο "Λουί ΙΙ" και γρήγορα ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση της Μονακό επειδή ενώ δεν τον παραχώρησαν στην Εβερτον δεν του πρόσφεραν και το νέο συμβόλαιο, με αναπροσαρμοσμένες αποδοχές, που ζητούσε (ουσιαστικά τα λεφτά που...έχασε από την μη μεταγραφή του). Το αποτέλεσμα ήταν να μπει στο "ψυγείο" και  να γυρίσει για μια σεζόν(2020-21) με συνολικά 34 ματς αλλά την περσινή να αποτελεί την 3η επιλογή πίσω από τον Βραζιλιάνο Βάντερσον των 18.000.000 ευρώ και τον Αγκιλάρ των 10.000.000 ευρώ. Κάπως έτσι ήρθε ο επίλογος για τον Σιντιμπέ, μένοντας τον Ιούλιο ελεύθερος και καταλήγοντας τώρα στην ΑΕΚ!!

3. Την τελευταία 8ετία 6 τοπ προπονητές έχουν...υποκλιθεί στην αξία/χαρακτηριστικά του. Με τους τρεις να δουλεύουν μαζί του και τους υπόλοιπους να του κάνουν προτάσεις που σκόνταψαν στις απαιτήσεις της Μονακό! Συγκεκριμένα, Ντεσάμπ/Ζαρντίμ/Ανσελότι -Βενγκέρ/Μουρίνιο/ Ντιέγκο Σιμεόνε!!! Ο τελευταίος τον ήθελε διακαώς στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το καλοκαίρι του 2018 καταθέτει προσφορά 30.000.000 ευρώ για την αγορά του αλλά οι Μονεγάσκοι απαιτούν 35.000.000 για τον Μουντιαλικό Σιντιμπέ και έτσι το deal δεν γίνεται. Μερικούς μήνες πριν, αρχές Μαϊου του 2018, σε Αγγλία και Γαλλία, ρεπορτάζ που είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας, ήθελαν τον Ζοζε Μουρίνιο να έχει εισηγηθεί στην διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την απόκτηση του Τζιμπριλ Σιντιμπέ για την νέα σεζόν (η πρώτη επιλογή του ήταν). Με την Man U να ξεκινάει διαπραγμάτευση με την Μονακό αλλά να μην τα βρίσκουν στα ποσά!

4. Δεν είναι τυχαίο πως η σημερινή χρηματιστηριακή αξία, του 30χρονου και free Γάλλο - Αφρικανού Μπακ, παραμένει αρκετά υψηλή. Τα 8.000.000 που είναι η τιμή του δεν συγκρίνεται με καμία από τους νέους συμπαίκτες του. Γιατί στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ η πιο ψηλή χρηματιστηριακή αξία είναι 4.000.000, δηλαδή τα μισά του Σιντιμπέ. Και την έχουν 4 παίκτες, οι Λιβάι Γκαρσία/Γιόνσον/ Πινέδα/Μουκουντί (οι 3 όπως και ο Σιντιμπέ , ήρθαν αυτό το καλοκαίρι)!! Επίσης ο Σιντιμπέ θα είναι ο δεύτερος παίκτης της σημερινής ΑΕΚ σε transfer fee. Έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, για μεταγραφές και δανεισμούς του 21.000.000 ευρώ. Πρώτος είναι ο Αμραμπατ με 33.500.000 ευρώ. Βέβαια ο Μαροκινός είναι 35 χρονών ενώ ο Γάλλο Αφρικανός 30 χρονών και επίσης ο Αμραμπατ έχει αλλάξει 13 ομάδες ενώ η ΑΕΚ θα είναι μόλις η 5η στην καριέρα του Σιντιμπέ!



ΥΓ. Ο Σιντιμπέ είναι και ..εγωιστής. Λέγεται  πως δεν δέχτηκε να υπογράψει στην Φόρεστ και να έρθει για ένα χρόνο δανεικός στον Ολυμπιακό γιατί δεν δεχόταν  συγκεκριμένα το γεγονός πως ο Οριέ (ήταν να υπογράψουν μαζί) θα έμενε ως δεξιός μπακ στην Νότιγχαμ κι αυτός θα έπρεπε να πάει δανεικός στην Ελλάδα! Θεωρούσε πως είναι καλύτερος του Ιβοριανού μπακ...
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.