Header Ads


Σορεντίνο: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα του κόσμου στο ματς με τη Μίλαν»

Σορεντίνο: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα του κόσμου στο ματς με τη Μίλαν»


Στέφανο Σορεντίνο. Ενα όνομα, πολλές ιστορίες. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έβαλε το λιθαράκι του σε επιτυχίες της ΑΕΚ και μιλάει για τα όσα βίωσε με τα κιτρινόμαυρα γάντια.

Από τους τερματοφύλακες που έγραψαν ιστορία με τα «κιτρινόμαυρα» γάντια. Κέρβερος κάτω από τα γκολποστ, κατέβαζε ρολά με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αγαπήθηκε και αγάπησε την ΑΕΚ και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φιλάθλων της Ένωσης. Ο λόγος φυσικά για τον Στέφανο Σορεντίνο που μίλησε αποκλειστικά στο «10».




Το καλοκαίρι του 2005, η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος βγήκε στην αγορά για τερματοφύλακα, κάνοντας δικό της (με τη μορφή δανεισμού αρχικά) τον Στέφανο Σορεντίνο από την Τορίνο. Από την πρώτη στιγμή, ο Ιταλός γκολκίπερ κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου… υποβιβάζοντας στη δεύτερη θέση της «κιτρινόμαυρης» ιεραρχίας τον Διονύση Χιώτη.

Για δύο σεζόν (2005-2007), ο Στέφανο Σορεντίνο υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ, καταγράφοντας συνολικά 64 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα γάντια. Highlight της καριέρας του στην Ένωση; Η 21η Νοέμβρη του 2006. Όταν με τις απίθανες επεμβάσεις του, έστησε… μπλόκο στον Ιντζάγκι, τον Κακά και τα υπόλοιπα «παιδιά» της Μίλαν, χαρίζοντας μια ιστορική νίκη στην τότε ομάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ.

Ο Στέφανο Σορεντίνο δεν ξεχνάει τα όσα έζησε στην Ελλάδα και αφηγείται στο «10» στιγμές από την περιπέτειά του στον δικέφαλο. Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena.


«Δε θα ξεχάσω ποτέ το ματς με Μίλαν»



Η ιστορική βραδιά της ΑΕΚ με τη Μίλαν έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή και τη σφραγίδα του Στέφανο Σορεντίνο. Είναι το ματς που δε θα ξεχάσει ποτέ ο Ιταλός τερματοφύλακας. Το ματς που θα τον… συντροφεύει για πάντα.



«Εχω πολλές και αξέχαστες αναμνήσεις από την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η περιπέτειά μου στην ΑΕΚ ήταν ευχάριστη. Αναμφίβολα, η καλύτερή μου ανάμνηση ήταν ο αγώνας του Champions League με τη Μίλαν.

Δε θα ξεχάσω ποτέ το τέλος του ματς! Τον κόσμο που ήταν χαρούμενος, με δάκρυα στα μάτια. Ήταν πραγματικά κάτι το αξέχαστο για μένα.

Ήταν το τέλειο ματς για εμάς. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Μίλαν μου έδωσαν συγχαρητήρια, κάτι που ήταν τιμή για μένα».


O Ντέμης και οι άλλες ελληνικές ομάδες



Ο Σορεντίνο αποθεώνει τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, ενώ απαντάει και στο ερώτημα για το αν είχε ποτέ κρούση από άλλο ελληνικό κλαμπ.

«Οταν πήγα στην ΑΕΚ, ο Ντέμης ήταν πρόεδρος. Για μένα είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ενώ υπήρξε και σπουδαίος παίκτης.

Στην καριέρα μου, πέραν της ΑΕΚ, καμία άλλη ελληνική ομάδα δε με πλησίασε για να αγωνιστώ».


Η «Αγιά Σοφιά» και το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ



Παρόλο που ο Σορεντίνο είναι πρόεδρος σε ομάδα της γειτονικής χώρας, καταφέρνει να… ξεκλέβει λίγο χρόνο για να παρακολουθήσει την ΑΕΚ. 

Παράλληλα, ο 43χρονος εκφράζει και την επιθυμία επίσκεψης στο νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων στη Νέα Φιλαδέλφεια.



«Αυτήν την περίοδο είμαι πρόεδρος στην Τσιέρι, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, παρακολουθώ την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έχω διατηρήσει επαφές και με ανθρώπους της ομάδας. Γνωρίζω για το νέο γήπεδο και θέλω να το επισκεφθώ το συντομότερο δυνατόν.

Για πάντα θα θυμάμαι με μεγάλη χαρά τον κόσμο της ΑΕΚ. Τους ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή και τη φοβερή στήριξή τους».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.