Header Ads


UEFA: Τα νέα φορμάτ των Champions League, Europa League, Conference League από το 2024-2025

UEFA: Τα νέα φορμάτ των Champions League, Europa League, Conference League από το 2024-2025


Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε.. 36 ομάδες σε έναν όμιλο στο Champions League, πώς θα γίνονται πλέον οι αγώνες..

H UEFA έδωσε την έγκριση της για τα νέα φορμάτ που θα διεξάγονται το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League από τη σεζόν 2024-25.




Αλλαγές έρχονται στο σύστημα διεξαγωγής των Champions League, Europa League και Europa Conference League από τη σεζόν 2024-25. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA η ομοσπονδία αποφάσισε να εφαρμόσει το «ελβετικό σύστημα».

Το νέο Champions League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο, όμως κάθε μία θα δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση και όχι δέκα. Τα δύο έξτρα εισιτήρια θα πηγαίνουν σε ομάδες, βάσει της κατάταξης των χωρών τους στη λίστα Country Coefficient της κάθε διαφορετικής ποδοσφαιρικής χρονιάς. Αυτή τη στιγμή η Αγγλία και η Ολλανδία προπορεύονται σε αυτό το κομμάτι, λόγω των επιδόσεων των ομάδων τους φέτος.







Οι οκτώ αγώνες θα διεξάγονται μέσα σε δέκα εβδομάδες, καθώς η διοργανώτρια αρχή επιθυμεί κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις της να έχει μία εβδομάδα που θα διεξάγονται αγώνες μόνο μίας εξ αυτών. Το Europa League θα περιλαμβάνει πλέον 36 ομάδες στην φάση του ομίλου, στον οποίον κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες. Τέλος σχετικά με το νεοσύστατο Conference League οι ομάδες από το 2024 θα είναι επίσης 36, όμως κάθε κλαμπ στη φάση του ομίλου θα δίνει 6 αγώνες.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.