Header Ads


Η μεταγραφή Κουχάρσκι από την Superleague!

Η μεταγραφή Κουχάρσκι από την Superleague!


Ποιον παίκτη πήρε από την Superleague πριν...χάσει την δουλειά του στην Λέγκια - Έρχεται στην ΑΕΚ να δώσει… απαντήσεις! 
Ο νέος Τεχνικός Διευθυντής της Ένωσης γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχει παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες από κοντά κάνοντας scouting για ποδοσφαιριστές. Ποιος ήταν όμως ο μοναδικός που εισηγήθηκε την απόκτησή του και γιατί το μετάνιωσε;  




Κύμα αποχωρήσεων είχαμε τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει, ότι θα υπάρξει και ρεύμα προσθηκών σε νευραλγικές θέσεις της ομάδας! Και η αρχή έγινε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Παπαδημητρίου. Η Ένωση βρήκε τον αντικατάστατη του Ευβοιώτη παράγοντα στο πρόσωπο του Πολωνού, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι.

Ως ποδοσφαιριστής δεν κόλλησε ποτέ του ένσημα, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι στον κόσμο του ποδοσφαίρου συστήθηκε αρχικά ως επικεφαλής προπονητης στην Κ17 και στην Κ19 της Λέγκια (Ιούνιος 2008 – Μάιος 2011), με την οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα το όνομά του. Τον Μάιο του 2011 μέχρι το 2015 ήταν επικεφαλής της Ακαδημίας της ομάδας της Βερσοβίας, ενώ στο ενδιάμεσο, το 2013, ανέλαβε και αρχισκάουτερ. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που έφερε στη Βαρσοβία τον γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, του οποίου η μεταγραφή κόστισε κοντά στα 2 εκατ.Ευρώ.



Η θητεία του στη Λέγκια διακόπηκε τον Ιανουάριο του 2017 όταν προέκυψε η πρόκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κουχάρσκι ανέλαβε τη θέση του ανιχνευτή των «Κόκκινων Διάβολων» στην Κεντρική Ευρώπη. Η συνεργασία με την αγγλική ομάδα ήταν συντομότατη, αφού τον Ιούνιο του 2017 αποτέλεσε παρελθόν.

Επέστρεψε στη Βαρσοβία τον Σεπτέμβριο του 2018 και ανέλαβε αθλητικός διευθυντής. Μέχρι το 2021 που αποχώρησε, η Λέγκια κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Πολωνίας (2019-2020 και 2020-2021), με 14 παίκτες που αγωνίζονταν στην Εθνική Πολωνίας, ενώ στο βιογραφικό του κατέγραψε και μία μεγάλη πώληση, όπως αυτή τη Σεμπάστιαν Σιμάνσκι στη Ντιναμό Μόσχας έναντι 6 εκατ.Ευρώ τον Ιούλιο του 2019, αλλά και του Μαγέτσκι στη Μονακό έναντι 7 εκατ.Ευρώ τον Ιανουάριο του 2020.

Η πρώτη εικόνα που είχαν σχηματίσει οι συμπατριώτες του για εκείνον, ήταν ότι θα έμενε για χρόνια στην ομάδα, καθώς ήταν το δεξί χέρι του προέδρου, Ντάριους Μιοντούσκι. Τί συνέβη και έφυγε από τη Λέγκια, μετά από δύο τόσο επιτυχημένες σεζόν; Αιτία αποτέλεσε ο καταστροφικός πρώτος γύρος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.



Η ομάδα με 13 ήττες και 6 ήττες, είχε βγει εκτός στόχων από τα Χριστούγεννα. Ο Κουχάρσκι πλήρωσε το μάρμαρο της αποτυχίας για τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε. Ανάμεσα σε αυτές ήταν ένας ακόμα γνώριμος στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Λίντσεϊ Ροουζ από τον Άρη, ο οποίος έλαβε από τα ταμεία του για τη μετακίνηση 600.000 Ευρώ.

Ο Γάλλος με τις ρίζες από τη Μαυριτανία έκανε 24 συμμετοχές με ένα γκολ, η μεταγραφή του όμως δεν θεωρήθηκε από τους Πολωνούς τόσο επιτυχημένη, όπως και των Καστράτι, Χαράτιν και Τσελχάκα, οι οποίοι συνολικά κόστισαν στη Λέγκια 2.450.000 Ευρώ.

Στη συνέχεια ο Κουχάρσκι εργάστηκε για την πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την ανάπτυξη του πολωνικού ποδοσφαίρου και του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας.

Το βιογραφικό του κοσμούν διπλώματα όπως το UEFA A, έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, ενώ είναι πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Λούμπλιν.

Είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής, της βουλγαρικής, της κροάτικης και της σερβικής αγοράς. Με λίγα λόγια ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο των Βαλκανίων, ενώ πριν αναλάβει τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ, είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας προκειμένου να παρακολουθήσει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους (όπως ο Λίντσεϊ Ροζ που προαναφέραμε).

Στην Ελλάδα αναλαμβάνει πόστο σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ. Ίσως η ομάδα του Δικέφαλου αετού να είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κουχάρσκι, προκειμένου να διαψεύσει τις Κασσάνδρες στην πατρίδα του, που τον θεωρούν υπεύθυνο για τη φετινή αποτυχημένη πορεία της Λέγκια, η οποία στο τέλος της σεζόν τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας (10η) με 34 βαθμούς απόσταση από την πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.