Header Ads


Τα πιθανά σενάρια για την έξοδο της ΑΕΚ στην Ευρώπη!

Τα πιθανά σενάρια για την έξοδο της ΑΕΚ στην Ευρώπη!


Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη από το Σάββατο - Όλα τα πιθανά σενάρια
Πώς η ΑΕΚ με μία απλή νίκη επί του Άρη το Σάββατο στο Χαριλάου εξασφαλίζει και μαθηματικά την έξοδό της στο Conference League




Πέρασε για την ΑΕΚ νικηφόρα η 8η αγωνιστική και πάμε ολοταχώς για την 9η εκεί που είναι στο χέρι της Ένωσης να τελειώσει την υπόθεση Ευρώπη. Το Σάββατο η ΑΕΚ πάει στο Χαριλάου να παίξει με τον Άρη, με τον οποίο τώρα είναι ισόβαθμη με 56 βαθμούς. Ένα ματς που αν κερδίσει έστω και με ένα γκολ διαφορά, αυτόματα της δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάμε να δούμε γιατί θα συμβεί αυτό.

Το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει δυο νίκες και η ΑΕΚ μία. Με νίκη η ΑΕΚ κάνει τις νίκες δύο και ισοφαρίζει αυτές που έχει πετύχει εις βάρος της ο Άρης.



Άρα πάμε στο δεύτερο κριτήριο όπου  είναι οι διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια - και στα τέσσερα παιχνίδια. Όλα τα ματς έχουν έρθει 2-1, οπότε αν η ΑΕΚ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά αυτόματα περνάει τον Άρη.

Επίσης, υπάρχει και ένα τρίτο κριτήριο που είναι η θέση που τερμάτισε η ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ τερμάτισε 3η και ο Άρης 4ος, όπερ σημαίνει και πως κι εδώ υπερτερεί η ΑΕΚ.  

Άρα με μία απλή νίκη της ΑΕΚ το Σάββατο τελειώνουν όλα, αφού θα περάσει τον Άρη στη βαθμολογία τρεις βαθμούς και η τελευταία αγωνιστική δεν θα έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς θα έχει στην ισοβαθμία, ενώ και ο τελικός του Κυπέλλου για την ΑΕΚ θα είναι αδιάφορος.



Στο σενάριο τώρα που κερδίσει ο Άρης το παιχνίδι, αυτόματα παίρνει αυτός το εισιτήριο της Ευρώπης καθώς θα υπερτερεί της ΑΕΚ και στην ισοβαθμία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ο Αρης εκτός έδρας με τον ΠΑΣ. Για να πάρει η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική το ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα στο δικό της παιχνίδι, απ’ αυτό που θα φέρει ο Άρης.

Εν κατακλείδι κερδίζει η ΑΕΚ τον Άρη το Σάββατο και παίρνει αυτή το ευρωπαϊκό εισιτήριο αυτόματα. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.