Header Ads


ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72

ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72


Η ΑΕΚ έκανε ματς περίπατο στο πρώτο ημίχρονο να γίνει... ντέρμπι στο φινάλε, αλλά νίκησε και πλέον εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε το Περιστέρι στο κλειστό των Ανω Λιοσίων και πήρε μεγάλη νίκη με 78-72 για την Basket League, με την οποία κλείδωσε την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Μεγάλη και δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ απέναντι στο Περιστέρι με 78-72 που κλείδωσε την 4η θέση σε συνδυασμό την ήττα της Λάρισας στο Αλεξάνδρειο. Η ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 3ο δεκάλεπτο εμφανίστηκε χαλαρή στην άμυνα και δέχτηκε 26 πόντους βάζοντας το Περιστέρι στο παιχνίδι. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να είναι πιο ψύχραιμη στις βολές και να παίρνει την νίκη. Κορυφαίοι για την Ένωση ήταν ο Κίνο Κολόμ με 21 πόντους και ο Χάμερ με 18.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Κολόμ, Ανγκόλα, Ράουτινς, Κουζέλογλου και Χάμερ ενώ ο Μίλαν Τόμιτς παρέταξε τους Μωραΐτη, Γκρέι, Πετεγουέι, Γκιέλο και Χριστίδη. Πολύ καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ που χτύπησε μέσα στην ρακέτα μετά από καλό γύρισμα της μπάλας (11-2). Το Περιστέρι με 2 τρίποντα από Πετεγουέι και Μωραίτη μείωσε στους 6 (16-10). Η Ένωση προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ αλλά το Περιστέρι με βολές κυρίως κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ και να κλείσει το δεκάλεπτο στο -3 (20-17).

Με το πρώτο τρίποντο του Ανγκόλα μετά την επιστροφή του, η ΑΕΚ πήρε για πρώτη φορά διαφορά 8 πόντων παίζοντας ισορροπημένα σε άμυνα και επίθεση (25-17). Με μαγικές πάσε ο Κολόμ τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του και πετύχαιναν εύκολα καλάθια μέσα στην ρακέτα δημιουργώντας μια διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (37-22). Με ένα σερί 5-0 του Περιστερίου και με τον Μωραΐτη να ευστοχεί σε ένα ακόμη τρίποντο, η ομάδα του Τόμιτς μείωσε από το -18 (42-29).

Το Περιστέρι ξεκίνησε καλύτερα το 2ο ημίχρονο και μείωσε το σκορ για να δώσει επιτέλους σκορ ο Ράουτινς με τρίποντο και να σταματήσει το σερί (47-37). Κακή άμυνα από την ΑΕΚ που είχε χάσει την συγκέντρωση της και έδωσε 3 ελεύθερα τρίποντα σε Μωραίτη και Γκέλο που μείωσαν ακόμα περισσότερο την διαφορά (55-52). Με ακόμα ένα τρίποντο του Πετεγουέι το Περιστέρι ισοφάρισε αλλά η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση με 4 σερί πόντους από τον Φλιώνη που ξεκόλλησαν την Ένωση (59-55) κλείνοντας ένα πολύ κακό δεκάλεπτο που δέχτηκε 26 πόντους.

Με τρίποντο του Ράουτινς και 2 βολές του Μαυροειδή η Ένωση πήρε ξανά απόσταση ασφαλείας 9 πόντων 7 λεπτά πριν το τέλος (64-55).Η ΑΕΚ διατηρούσε μια διαφορά αλλά δεν μπορούσε να την πάει σε διψήφια νούμερα για να καθαρίσει τον αγώνα και έτσι έδινε ευκαιρίες στο Περιστέρι να πλησιάζει στο σκορ (66-60). Τα καλάθια είχαν αρχίσει να μπαίνουν με μεγάλη δυσκολία καθώς οι άμυνες σκλήρυναν αρκετά, με την ΑΕΚ να κρατάει το προβάδισμα αλλά ο Μωραίτης και ο Γκιέλο έκαναν μεγάλη ζημιά. Ο Ανγκόλα αστόχησε σε τρίποντο και στην άμυνα ο Γκιέλο σκόραρε από τα 6,75 (72-70). Ο αγώνας πήγε στην ρουλέτα των βολών με τον Κολόμ να είναι εύστοχος και να δίνει την νίκη στην ΑΕΚ (78-72).

ΑΕΚ – Περιστέρι: 78-72
Δεκάλεπτα: 20-17, 42-29, 59-55, 78-72

ΑΕΚ (Σεγκούρα): Κολόμ 21, Λάνγκφορντ,  Φλιώνης 5, Ράουτινς 7, Πετρόπουλος 2, Ανγκόλα 10, Φιλιππάκος, Γκρίφιν, Μαυροειδής 6, Κουζέλογλου 9, Χάμερ 18, Κόνιαρης.

Περιστέρι (Τόμιτς): Φύτρος, Μπιλάλης 8, Κόζι 2, Αγκμπελίζ 6, Πετεγουέι 8, Μωραϊτης 16, Γκιέλο 15, Χριστίδης 13, Σαλούστρος 2, Γιαννόπουλος, Γκρέι 2, Σταυρακόπουλος.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.