Header Ads


Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ για προπονητή!

Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ για προπονητή!


Όλα δείχνουν πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έχουμε τις καθοριστικές εξελίξεις για το θέμα του πάγκου στην Ένωση.

Από την αρχή της διαδικασίας της αναζήτησης του νέου προπονητή, στην ΑΕΚ είχαν θέσει ως στόχο το ζήτημα να έχει κλείσει είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά το Πάσχα. Για πολλούς λόγους δεν είναι δυνατό να τραβήξει και πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το ρεπορτάζ, υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να αποδειχθεί η Μεγάη Εβδομάδα, η εβδομάδα μέσα στη οποία θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα που... καίει την ΑΕΚ. Κι αμέσως μετά το Πάσχα, να δούμε εξελίξεις που θα επιβεβαιώσουν αυτή την εκτίμηση.




Από τα ονόματα που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα, κανένα δεν έχει «καεί». Τόσο του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, όσο και του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, εξακολουθούν να είναι ανοικτά και οι δύο προπονητές είναι μέσα σε αυτούς με τους οποίους οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά. Τώρα για το αν υπάρχει «φαβορί», όπως για παράδειγμα χαρακτηρίζουν τον Ντι Φραντσέσκο δημοσιεύματα στην Ιταλία, είναι δύσκολο να το πεις. Δεδομένα είναι και οι δύο περιπτώσεις που παίζουν δυνατά, αλλά φαίνεται πως δεν είναι οι μόνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πλέον η «δεξαμενή» των επιλογών από τις οποίες θα προκύψει ο επόμενος τεχνικός της ΑΕΚ, φαίνεται πως έχει μικρύνει πολύ. Και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο στη παρούσα φάση να προκύψει κάτι που θα βάλει τους ανθρώπους της Ένωσης σε διαδικασία να δώσουν στην υπόθεση του νέου προπονητή κι άλλο χρόνο. Οι επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχουν αναλυθεί πολύ, υπάρχει σαφέστατη εικόνα μέσω των προσωπικών επαφών κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που πήρε αρκετό χρόνο. Τώρα αν τα κριτήρια μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι σωστά, είναι κάτι που θα το δείξει στη πορεία η ζωή με τη πορεία του προπονητή που θα έρθει.



Να σημειώσουμε εδώ πως στο προσκήνιο βρίσκονται και μια, ίσως και δύο περιπτώσεις, με τις οποίες ο κύκλος των επαφών για όλες τις λεπτομέρειες μιας πιθανής συνεργασίας, έχει ολοκληρωθεί πριν τους Πελεγκρίνο και Ντι Φραντσέσκο. Και κάθε άλλο παρά αποκλείεται ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ να είναι κάποιος από αυτούς.

Είναι επίσης δεδομένο πως η υπόθεση του επόμενου προπονητή της ΑΕΚ, από την αρχή που ξεκίνησε το ψάξιμο μέχρ σήμερα, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εισπράξει αρνήσεις, υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και από υποψήφιους με τους οποίους οι επαφές παραμένουν ανοικτές. Είναι φυσιολογικό και το περίμεναν στην Ένωση.



Η ελληνική αγορά πλέον δε προσελκύει εύκολα περιπτώσεις από το επίπεδο που δείχνουν να έχουν επικεντρωθεί στην ΑΕΚ. Και ειδικά για την Ένωση, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Στις συζητήσεις από τη μία η στόχευση του συλλόγου για επιστροφή σε πορεία πρωταθλητισμού γίνεται ξεκάθαρη στον κάθε υποψήφιο, ο οποίος από την άλλη όμως βλέπει συγκεκριμένες βαθμολογικές διαφορές από τον πρωτοπόρο τις δύο τελευταίες σεζόν και φέτος κι από τον δεύτερο. Και κάπου εκεί πρέπει να βρεθεί μια «χρυσή τομή», ανάμεσα στο ποια είναι η επιθυμία της ομάδας και ποιο είναι το πλαίσιο των άμεσων στόχων το οποίο θα ήθελε να τεθεί ο νέος προπονητής.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.