Header Ads


Η ΑΕΚ μιλάει και με τον Ματίας Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ μιλάει και με τον Ματίας Αλμέιδα!


Νέο όνομα στη λίστα της ΑΕΚ - Από τον Σάντος στον... Ματίας Αλμέιδα, όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του!

Η ΑΕΚ που αναζητεί τον τεχνικό της επόμενης σεζόν, είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τον βετεράνο Αργεντινό διεθνή μέσο και τεχνικό των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, Ματίας Ζεσούς Αλμέιδα.




Όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ, ο 48χρονος προπονητής είναι έτοιμος να παραιτηθεί από το πόστο του στους Σαν Χοσέ λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει στις σχέσεις του με τη διοίκηση. Ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να το κάνει πριν ξεκινήσει η σεζόν, ωστόσο δεν συνέβη κάτι τέτοιο τότε, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να είναι στην πόρτα της εξόδου. Έτσι ο Αλμέιδα είναι μέσα στη λίστα των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανεύρεση προπονητή και όπως έγραψε και χθες το SDNA υπάρχει έντονη κινητικότητα στο «στρατόπεδο» των «κιτρινόμαυρων». 





Η παρουσία Αλμέιδα στη λίστα, βέβαια, δεν αναίρει τα άλλα ονόματα υποψηφίων και δη των Πελεγκρίνο και Ντι Φραντσέσκο που γράφτηκαν και πράγματι ενδιαφέρουν τους «κιτρινόμαυρους». Είναι, ωστόσο, δεδομένο πως η Ένωση μιλάει και με τον Αργεντινό τεχνικό. 

Ποιος είναι ο Ματίας Αλμέιδα

Σπουδαία καριέρα ως παίκτης, αλλά και πολύ καλά δείγματα ως προπονητής.

Ο Αλμέιδα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα ως παίκτης. Έπαιξε σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ ήταν ενεργός και στην Εθνική. Φόρεσε τη φανέλα των Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια, ενώ αγωνίστηκε επίσης στις Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες, Λιν και Φένιξ. 

Κατέκτησε ως παίκτης 3 πρωταθλήματα και ένα Λιμπερταδόρες με τη Ρίβερ. Πήρε νταμπλ στην Ιταλία με τη Λάτσιο το 2000 και Κύπελλο με Σούπερ Καπ το 1998. Κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και Σούπερ Καπ Ευρώπης το 1999. Με την Πάρμα κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας το 2002, ενώ με την Εθνική Αργεντινής πήρε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.



Τώρα ως προπονητής έχει δουλέψει σε τέσσερις ομάδες και δη στη μεγάλη Ρίβερ Πλέιτ, στην Μπάνφιλντ. Από το 2015 έως το 2018 εργάστηκε στο Μεξικό και τη Γουαδαλαχάρα, ενώ από το 2018 στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Ως προπονητής, λοιπόν, έχει καλό παλμαρέ. Το 2012 ανέβασε τη Ρίβερ Πλέιτ στην πρώτη κατηγορία, πράγμα που πέτυχε και με την Μπάνφιλντ το 2014.

Είχε σημαντικότατες επιτυχίες στο Μεξικό. Το 2017 κατέκτησε την Κλαουσούρα, ενώ πήρε την Απερτούρα του 2015 και την Κλαουσούρα του 2017 στο Copa Mexico. To 2016 πήρε το ΣούπερΚόπα, ενώ το 2018 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής έχοντας και προσωπικούς τίτλους. Το 2017 πήρε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στην Κλαουσούρα, ενώ τη σεζόν 2016-17 κατέκτησε τον ίδιο τίτλο. Ενώ το 2018 αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.