Header Ads


Βιεϊρίνια: «Δεν είπα ποτέ ότι η ΑΕΚ μας έκλεψε το πρωτάθλημα το 2018»

Βιεϊρίνια: «Δεν είπα ποτέ ότι η ΑΕΚ μας έκλεψε το πρωτάθλημα το 2018»


Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δίνει μια συνέντευξη κάθε χρόνο και αναιρεί όσα έχει πει στο παρελθόν

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και σε ένα μεγάλο μέρος της μίλησε για την ΑΕΚ.

Το… σύστημα του Πορτογάλου είναι να επιρρίπτει συνεχώς κατηγορίες στην ΑΕΚ να λέει για χρόνια ότι έχει κλέψει το πρωτάθλημα του 2018 και μετά να τα γυρίζει όπως τον συμφέρουν.

Τί είπε αυτή τη φορά; Ακολουθούν κομμάτια της συνέντευξης του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο gazzetta.gr.



«Δεν αξίζει να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Δεν έχει, πλέον, κανένα απολύτως νόημα, η ζωή προχωρά, πέρασαν τέσσερα χρόνια, απλώς θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που με έχει ενοχλήσει. Βγήκαν διάφοροι και είπαν ότι είχα δηλώσει πως “το 2018 η ΑΕΚ μας έκλεψε το πρωτάθλημα”. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα, το επαναλαμβάνω και τώρα, είναι ότι μέσα μου ένιωθα πως μου έκλεψαν το πρωτάθλημα. Ποτέ δεν έβαλα την ΑΕΚ στην ίδια πρόταση. Η ΑΕΚ το κέρδισε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, αυτό λένε και τα χαρτιά, όχι ο ΠΑΟΚ».

– Βλέπω ότι είναι κάτι που μέσα σου συνεχίζει και σε… τρώει ακόμη και σήμερα.

«Σας ξαναλέω τι ακριβώς ένιωθα μέσα μου. Ότι μου έκλεψαν το πρωτάθλημα. Αυτό με πείραξε μαζί με την συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών. Αν ήταν άνδρες δε θα γελούσαν μέσα στα αποδυτήρια. Δεν μπορείς εκείνη την στιγμή, με ότι έχει συμβεί εντός και αγωνιστικού χώρου, να παίζεις με τον πόνο του άλλου».

– Πάντως, με τον Ολυμπιακό υπάρχει μεγαλύτερη κόντρα τα τελευταία χρόνια.

«Φυσιολογικό δεν είναι να υπάρχει μεγάλη κόντρα με τον Ολυμπιακό; Όλοι βλέπουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αυτές είναι οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν, δεν είναι σωστό να αφήνω έξω τις υπόλοιπες ομάδες με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εδώ και έξι χρόνια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που παλεύουν για τους τίτλους και αυτές που διατηρούν την Ελλάδα στην 15η θέση της Ευρώπης. Μακάρι να περάσουμε τη Μαρσέιγ και να συνεχίσουμε να βοηθούμε τη χώρα στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ γιατί θα είναι καλό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ»



Υπάρχει εξήγηση για όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα ματς με την ΑΕΚ;

«Μήπως είναι το κάρμα για το γκολ του 2018; Μήπως… Δεν τα πολύ πιστεύω όλα αυτά, όμως δεν υπάρχει εξήγηση, δείτε τι συμβαίνει αντίστοιχα με εμάς και τον Άρη που δεν μπορούμε να τον κερδίσουμε τα τελευταία χρόνια μέσα στην Τούμπα».

Πόσο καταλυτικός ήταν ο ρόλος του Φερνάντο Σάντος στην καριέρα σου;

«Ο μίστερ είναι ο άνθρωπος που με έκανε να ξανά αγαπήσω το ποδόσφαιρο, μου έδωσε ξανά την ευκαιρία να χαρώ που παίζω μπάλα. Είχα χάσει αυτό το συναίσθημα, αυτή την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Στις προπονήσεις με την Πόρτο είχα γίνει το παιδί για κάθε θέση. Πότε δεξί χαφ, πότε αριστερό μπακ, όπου υπήρχε κενό με έστελναν οι προπονητές να το καλύψω. Ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας μου. Δεν ήταν αυτό που ήθελα στην καριέρα μου, είχα ανάγκη να παίξω, όμως η Πόρτο δεν με άφηνε να φύγω. Ένα χρόνο πριν έρθω στον ΠΑΟΚ είχα πρόταση από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ να πάω δανεικός για έξι μήνες με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Το συζήτησα με τον Ζεζουάλδο Φερέιρα, που ήταν προπονητής κι ενώ ήξερα ότι δε παίξω, εκείνος μου έλεγε ότι είμαι το μέλλον της Πόρτο και πρέπει να μείνω».

– Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ…

«Ευτυχώς, τότε, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο κ. Σάντος με εμπιστεύτηκε, με πίστεψε ακόμη κι όταν με έβριζε στις προπονήσεις. Ευτυχώς, που οι Έλληνες δεν καταλαβαίνετε τα Πορτογαλικά, δε θα πιστεύατε αυτά που μου έλεγε, αλλά για μένα ήταν… πανεπιστήμιο. Γυρνούσα σπίτι και χτυπούσα τους τοίχους, γιατί ο mister με έβαζε τις φωνές στην προπόνηση, αλλά μου είχε μιλήσει και μου είχε εξηγήσει, ότι το κάνει γιατί με πιστεύει σαν έναν παίκτη που έχει ποιότητα και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, να κάνει μεγάλη καριέρα. Με πίεσε πολύ, με έφερε στα όρια μου, αλλά στο τέλος έβλεπα ότι ήξερε καλά τι κάνει μαζί μου, όσα πήρα από αυτόν με ακολούθησαν σ’ όλη μου τη μετέπειτα καριέρα».

– Θα τον ήθελες αντίπαλο στον πάγκο της ΑΕΚ;



«Όχι με τίποτα! Φυσικά δεν είμαι εγώ εκείνος που θα αποφασίσει για το που θα δουλέψει ο κ. Σάντος, αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ στον πάγκο της ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχει περάσει από εκεί, όπως και από τον Παναθηναϊκό, αλλά για μένα ο Σάντος είναι ο ΠΑΟΚ».
ΠΗΓΗ
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.