Header Ads


Βάντσικ για Κριχόβιακ: «Ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ - Πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Βάντσικ για Κριχόβιακ: «Ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ - Πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο»


Με κολακευτικά λόγια για την αξία του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και τη διαφορά που μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ μίλησε ο Γιόζεφ Βάντσικ.

Η ΑΕΚ τάραξε τα μεταγραφικά νερά της Ευρώπης και κάνει δικό της τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο του ρόστερ της. 



Ο Γιόζεφ Βάντσικ ανέλυσε αποκλειστικά στο BN Sports τον Πολωνό μέσο και παραδέχθηκε πως η Ένωση έχει φέρει στην Ελλάδα έναν… παιχταρά!

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την στιγμή που το όνομα της ΑΕΚ συνδυάστηκε στα πολωνικά ρεπορτάζ με εκείνο του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. 

Έναν από τους κορυφαίους Πολωνούς ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα, με βαρύ βιογραφικό και μεταγραφές που έχουν αγγίξει μέχρι και τα 50 εκατ. ευρώ συνολικά. 

Από το πρωί της Δευτέρας (14/03), ο διεθνής άσος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από την Κρασνοντάρ στην Ένωση με την μορφή δανεισμού μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Να θυμίσουμε πως, στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, η FIFA έχει αναστείλει όλα τα συμβόλαια των ξένων ποδοσφαιριστών σε αυτές τις χώρες, με αποτέλεσμα, να μπορούν να αποκτηθούν και να παίξουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου, όπου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. 

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που πήραν αμέσως το αεροπλάνο για να αποχωρήσουν και η ΑΕΚ θα είναι ο προσωρινός (ή και όχι) σταθμός του.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι Πολωνοί ποδοσφαιριστές πετυχαίνουν. Για την ακρίβεια γράφουν ιστορία και ένας από αυτούς, είναι αναμφίβολα ο Γιόζεφ Βάντσικ. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Αθηναϊκού, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και ανέλυσε τον συμπατριώτη του, κάνοντας λόγω για μία τεράστια μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά είπε:



Πόσο σημαντική είναι η άφιξη του Κριχόβιακ στην Ελλάδα για την ΑΕΚ;

«Είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κριχόβιακ. Τι να πεις για αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο και σε πολλά πρωταθλήματα με τις φανέλες ομάδων που πρωταγωνιστούσαν. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής που ανεβάζει πολύ το επίπεδο της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό;

«Αν η ΑΕΚ θέλει ένα αμυντικό χαφ που να μπορεί να οργανώνει τότε ο Κριχόβιακ είναι ο κατάλληλος. Ξέρει ακριβώς τι κινήσεις πρέπει να κάνει στη μεσαία γραμμή. Τα κάνει όλα για την ακρίβεια. Είναι δυνατός, σκληρός και με τεράστια εμπειρία στις πλάτες του. Το βιογραφικό είναι πλήρες και ταυτόχρονα, έχει έφεση στο σκοράρισμα. Κάτι πολύ σημαντικό ειδικά όταν μιλάμε για το αμυντικό χαφ μίας ομάδας»

Το δυνατό και αδύναμο σημείο του;

«Πως μπορώ να πω για δυνατό και αδύναμο σημείο σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή; Είναι πλήρης ποδοσφαιρικά και έχει παίξει τόσα ματς στην καριέρα του σε υψηλό επίπεδο, που δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάποιο δυνατό ή αδύναμο σημείο. Αυτά τα δει ο εκάστοτε προπονητής»

Είναι μία μεταγραφή που θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Και βέβαια θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αμφιβάλλει κανείς για αυτό. Παίζει κυριολεκτικά παντού. Κάθε προπονητής θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα του και το πιο σημαντικό είναι πως θα βοηθήσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν είναι καλό που δεν εμπιστευόμαστε αντί των ξένων γιατί έχουν πολύ ταλέντο αλλά σε περιπτώσεις σαν του Κριχόβιακ, είναι καλό γιατί δίνουν μεγάλη εμπειρία»



Αν δεν υπήρχε το θέμα με τον πόλεμο, θα μπορούσε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να πατήσει στην Ελλάδα;

«Γενικά από την Ρωσία φεύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και συνέχεια οπότε αν η ΑΕΚ του έκανε μία πολύ καλή πρόταση, δεν νομίζω πως είχε σχέση ο πόλεμος. Μπορεί έκανε πιο εφικτή τη μεταγραφή αλλά δεν έπαιξε τον κύριο λόγο. Καλά κάνει η ΑΕΚ και παίρνει τέτοιους ποδοσφαιριστές»
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.