Header Ads


Ο μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ αν δεν βγει Ευρώπη!

Ο μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ αν δεν βγει Ευρώπη!


Η ΑΕΚ θα κατρακυλήσει στο ranking της UEFA αν δεν καταφέρει να βγει στην Ευρώπη αλλά και να μπει στους ομίλους του Europa Conference League.

Για την ΑΕΚ είναι ζωτικής σημασίας η έξοδος στην Ευρώπη την προσεχή περίοδο. Όχι μόνο για λόγους γοήτρου ή γιατί θα είναι σε κάθε περίπτωση άσχημο να μπει στο νέο της γήπεδο δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά γιατί πιθανή απουσία της από τις διεθνείς διοργανώσεις θα έχει συνέπειες στο εγγύς μέλλον.



Αυτή τη στιγμή η «Ένωση» είναι στην 81η θέση της κατάταξης ομάδων στην UEFA, ωστόσο την επόμενη χρονιά θα «αφαιρεθεί» η τελευταία σεζόν της πενταετίας, το 2017/18, όταν συγκέντρωσε τους 9.000 από τους 20.000 βαθμούς της. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει όχι απλώς να μη χάσουν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και να μπουν στους ομίλους του νέου Europa Conference League, προκειμένου να καλύψουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αυτή την απώλεια.

Αν δεν τα καταφέρουν, τότε η ΑΕΚ θα κατρακυλήσει πολύ στο ranking της UEFA, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μελλοντικές ευρωπαϊκές κληρώσεις, όπου η ομάδα θα μπαίνει στις περισσότερες εξ αυτών ως ανίσχυρη. 



Είναι χαρακτηριστικό πως με τα υπάρχοντα δεδομένα η ΑΕΚ θα αρχίσει την επόμενη σεζόν από την 102η θέση με 11.000 βαθμούς κι εφόσον δεν βγει στην Ευρώπη ή δεν μπει στους ομίλους θα κατρακυλήσει αρκετά πίσω και από το νούμερο 120.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.