Header Ads


Η δικαίωση Οφρυδόπουλου για την έμπνευση στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης!

Η δικαίωση Οφρυδόπουλου για την έμπνευση στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης!


Ο υπηρεσιακός τεχνικός θα μπορούσε να νικήσει και τον ΠΑΟΚ αλλά... Ποιά η διαφορά αυτών των τελευταίων ετών σε στατιστικά με την ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018

Ο υπηρεσιακός τεχνικός θα μπορούσε να νικήσει και τον ΠΑΟΚ αλλά... Ποιά η διαφορά αυτών των τελευταίων ετών σε στατιστικά με την ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018



Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής της 17ης αγωνιστικής. Ήταν η πρώτη νίκη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο της ομάδας του Δικέφαλου αετού, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς και πλέον μπαίνει σε τροχιά πλέι οφ, όπου οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να... ρεφάρουν δίνοντας μία γλυκιά γεύση στους οπαδούς, οι οποίοι όλοι τη χρονιά βίωσαν ένα κολαστήριο, παρακολουθώντας την ομάδα τους να διασύρεται μέσα στο σπίτι της από αντιπάλους, όπως ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και ο Βόλος.

Με την ομάδα της Αρκαδίας η Ένωση κινδύνευσε ξανά! Βρέθηκε πολύ κοντά στη γκέλα, γιατί προηγήθηκε στο 24', ισοφαρίστηκε στο 87' και έμελλε το γκολ του Τζαβέλλα στο 81' να φέρει τη λύτρωση.

Τί κρατάμε από αυτό το παιχνίδι;

Την προσπάθεια του Αραούχο που βγήκε MVP, πολύ απλά γιατί έψαξε το γκολ, το πέτυχε, χτύπησε, έσφιξε δόντια στο δεύτερο μέρος και αντικαταστάθηκε στο 68'.

Την έμπνευση-μαγκιά του Σωκράτη Οφρυδόπουλου με Χατζισαφί να παίζει για πρώτη φορά ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Σιμόες. Η ΑΕΚ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τον άξονα. Το γκολ του Αστέρα το δέχτηκε από στατική φάση από έναν επιθετικό όπως ο Μπαράλες που τιμωρεί τις ευάλωτες άμυνες στον άερα, όπως αυτή της Ένωσης, κατά της οποίας έχει σκοράρει 3 φορές στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση με άλλον ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο (Μιλόγεβιτς), με άλλον έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος (Γιαννίκης) και με υπηρεσιακό τεχνικό θα κλείσει αυτήν τη χρονιά-μαρτύριο. Έχουμε και λέμε.

Την κανονική διάρκεια της σεζόν 2021-2022 η ΑΕΚ σημείωσε 14 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς, πετυχαίνοντας 28 γκολ, ενώ δέχτηκε 21.



Τί έκανε πέρυσι την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; 14 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες, με 48 βαθμούς, 41 γκολ υπέρ και 29 κατά.

Τη σεζόν 2019-2020 είχε 15 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες με 51 βαθμούς, 52 γκολ υπέρ και 22 κατά, ενώ τη σεζόν 2018-2019 έκανε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες, με 57 βαθμούς, 50 γκολ υπέρ και 19 κατά.

Ποιά η διαφορά αυτών των τελευταίων ετών σε στατιστικά με την ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018, όπου η ΑΕΚ είχε 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, συγκέντρωσε 70 βαθμούς σημειώνοντας 50 γκολ και δέχθείσα 12;

Η ΑΕΚ είχε τις λιγότερες ήττες! Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείου που μπορούμε να εντοπίσουμε μέσα από τα στατιστικά που δίνει η Super League είναι η διαφορά των τερμάτων.

Η ΑΕΚ τη σεζόν που σήκωσε πρωτάθλημα είχε 38 γκολ διαφορά τερμάτων! Την σεζόν 2018-2019 είχε 31, τη 2019-2020 η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο στα 20, το 2020-2021 πήγε ακόαμ παρακάτω, στα 12 και το 2021-2022 στα 14 (στην κανονική διάρκεια).

Με απλά λόγια η ΑΕΚ τις χρονιές που ακολούθησαν του πρωταθλήματος, δεχόταν ευκολότερα γκολ και δυσκολευόταν να σκοράρει. Αυτή βέβαια είναι μία υπεραπλουστευμένη εξήγηση. Το πρόβλημα της Ένωσης είναι πολύ βαθύτερο και αγγίζει τη συνολικότερη λειτουργία της.



Η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει στα πλέι οφ με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο. Μέχρι στιγμής ο Οφρυδόπουλος στα δύο παιχνίδια που έχει οδηγήσει την ομάδα έχει εμφανιστεί σοβαρός με καλές επιλογές στη διαχείριση του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να πάρει το ματς με τον ΠΑΟΚ, αν η ομάδα του ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και αποτελεσματική (βλέπε αντίδραση τείχους και τερματοφύλακα στο γκολ της ισοφάρισης του Κούρτιτς), τουλάχιστον δεν έχασε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος καιγόταν.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.