Header Ads


Αλεξάντερ Φράνσον: Ποιος είναι ο νέος χαφ της ΑΕΚ - Η καριέρα του

Αλεξάντερ Φράνσον: Ποιος είναι ο νέος χαφ της ΑΕΚ - Η καριέρα του


Ένας «στρατιώτης» έρχεται στην Ελλάδα για την ΑΕΚ - Όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτόν!
Η ΑΕΚ προχώρησε σε μεταγραφή για το κέντρο της. Και το όνομα αυτού, Αλεξάντερ Φράνσον.

Ο Σουηδός μέσος αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να γίνει και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ και να ενισχύσει τα χαφ της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.

Ο Φράνσον έμεινε ελεύθερος από τη σουηδική Νόρκεπινγκ από τις 31 Δεκεμβρίου και έκτοτε δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είναι από τις περιπτώσεις που δούλευαν στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, μέχρι χθες φαινόταν ότι δεν θα προχωρήσει, υπήρξε επαναπροσέγγιση από την πλευρά του σήμερα και έτσι προχώρησε η υπόθεση.

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Φράνσον

Ο 27χρονος χαφ αποτελεί έναν πιστό στρατιώτη των ομάδων του.

Γεννήθηκε στο Νόρκεπινγκ και εντάχθηκε στην ομώνυμη ομάδα στα 14 του χρόνια από τη Λίντεκαι έπαιξε στην ακαδημία του συλλόγου μέχρι το 2012. Έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία το 2013, στην εκτός έδρας νίκη επί της Μάλμπι, μία ημέρα πριν τα 19α γενέθλιά του. Κατέγραψε 20 συμμετοχές συνολικά το 2013, 18 στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο.

Το 2015 αναδείχθηκε πρωταθλητής με τη Νόρκεπινγκ στη Σουηδία. Ο πρώτος της τίτλος μετά από 26 χρόνια. Λίγες ημέρες αργότερα πήραν και το Σούπερ Κατ επικρτώντας της Γκέτεμποργκ.

Στις 2 Ιανουαρίου 2016, η Βασιλεία απέκτησε τον Σουηδό άσο για 4,5 χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη Βασιλεία στις 14 Φεβρουαρίου 2016 στην εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Γκρασχόπερς και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελβετία μια εβδομάδα αργότερα στο 5-1 επί της Βαντούζ. Στην Ελβετία πήρε δύο πρωταθλήματα με τη Βασιλεία και ένα κύπελλο.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Βασιλεία παραχώρησε δανεικό τον Φράνσον στη Λωζάνη, ενώ τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην αγαπημένη του Νόρκεπινγκ με την οποία αγωνιζόταν ως τον Δεκέμβριο.

Στην καριέρα του έχει 305 παιχνίδια, 24 γκολ και 29 ασίστ.

Ο Φράνσον έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Σουηδίας σε ένα ανεπίσημο φιλικό με την Εσθονία στις 6 Ιανουαρίου 2016. Ακολούθησε η δεύτερη συμμετοχή του στις 10 Ιανουαρίου σε μια νίκη με 3-0 εναντίον της Φινλανδίας. Ο αγώνας αυτός ήταν επίσης ανεπίσημο φιλικό. Συνολικά έχει 8 συμμετοχές με τη Σουηδία.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.