Header Ads


Το σύνθημα Λιβάγια για Ντιναμό και η αποθέωση από τους οπαδούς της Χάιντουκ! (vid)

Το σύνθημα Λιβάγια για Ντιναμό και η αποθέωση από τους οπαδούς της Χάιντουκ! (vid)


Ο Λιβάγια αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Χάιντουκ για το σύνθημα που φώναξε - Δείτε τι τραγούδησε!
Ο Μάρκο Λιβάια αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Χάιντουκ για το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με τη Ντιναμό και παράλληλα έγινε θέμα συζήτησης σε Κροατία αλλά και Σερβία για το σύνθημα που τραγούδησε.

Ο Μάρκο Λιβάια πέτυχε ακόμα ένα γκολ με την φανέλα της Χάιντουκ, ανοίγοντας το σκορ στο ντέρμπι με την Ντιναμό για το κροατικό πρωτάθλημα. 

Συγκεκριμένα, στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ έγινε αποδέκτης της μπάλας, βγήκε σε τετ-α -τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πέρασε την μπάλα από πάνω του και εν συνεχεία την έστειλε στα δίχτυα.


Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς η ομάδα του στο ντέρμπι. Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί της Χάιντουκ υποδέχθηκαν με συνθήματα και καπνογόνα την αποστολή στο Σπλιτ και σήκωσαν μάλιστα στα χέρια τον Μάρκο Λιβάια για να τον αποθεώσουν.

Ο Κροάτης επιθετικός έγινε «ένα» με τους οπαδούς της Χάιντουκ και καταγράφηκε να τραγουδάει μαζί με τους φανατικούς της Χάιντουκ το σύνθημα (σε ελεύθερη μετάφραση): «Μισώ τη Ντιναμό, το όνομά της είναι σερβικό»!



Το εν λόγω σύνθημα δημιουργήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι η Ντιναμό πήρε το συγκεκριμένο όνομα το 1946 από το κομμουνιστικό καθεστώς, αντικαθιστώντας την προϋπάρχουσα ομάδα Γκρατζάνσκι στο Ζάγκεμπ. Ετσι, μερίδα οπαδών της Χάιντουκ θεωρεί την Ντιναμό σερβική ομάδα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι ο Λιβάια είχε φτάσει κοντά στη Ντιναμό, πριν από 11 χρόνια, μετά από συνάντηση με τους ισχυρούς άνδρες της ομάδας αδερφούς Μάμιτς. Αλλωστε υπάρχουν και φωτογραφίες με τον ίδιο να φιλάει το σήμα της ομάδας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.