Header Ads


Μητσοτάκης: Δύο δωρεάν self test για τον ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Μητσοτάκης: Δύο δωρεάν self test για τον ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς


Ανατροπή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Δύο δωρεάν self test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αντί για rapid test που θα πλήρωναν οι εμβολιασμένοι.
«Κλείδωσε». Tο test της Πρωτοχρονιάς για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού θα είναι self και μάλιστα διπλό και όχι rapid, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού. Tα self test θα είναι δωρεάν, ένα πριν και ένα μετά την Πρωτοχρονιά.

Μέχρι πριν λίγη ώρα, όλες οι πληροφορίες ήθελαν τους εμβολιασμένους να πρέπει να επιδεικνύουν rapid test στην περίπτωση που επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό άλλαξε την... τελευταία στιγμή και οι αποφάσεις που πάρθηκαν δείχνουν... ανατροπή και self test.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών για την διενέργεια rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους εμβολιασμένους που θα επισκέπτονταν κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης και αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο δωρεάν self test.

Στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επισημαίνει ότι η κατάσταση με τη μετάλλαξη «Όμικρον» δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι σημαντικό να υπάρξει αυξημένο testing την περίοδο των εορτών καθώς και αυστηροί έλεγχοι.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές» και πως δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να εφαρμόσουμε νέα μέτρα αλλά να τηρήσουμε πιστά τα ισχύοντα.

Παράλληλα, εξήρε τη σημασία του να γίνουν πολλά self test από όλους την περίοδο των εορτών.

Γενικότερα, σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Όμικρον» ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ότι αν απαιτηθεί υπάρχουν πολλά «όπλα στη φαρέτρα» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως επέκταση της τηλεργασίας, ρύθμιση ωραρίου αλλά όχι αναστολή λειτουργίας σχολείων.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε οι όποιες αποφάσεις θα «κλειδώσουν» αναλόγως με την πορεία της πανδημίας τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.