Header Ads


Οι δύο «Γερμανοί» χαφ στη λίστα του Γιαννίκη!

Οι δύο «Γερμανοί» χαφ στη λίστα του Γιαννίκη!


Τα δύο ονόματα από Γερμανία που βρίσκονται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Αργύρη Γιαννίκη - Η καριέρα και η χρηματιστηριακή τους αξία!
Η ΑΕΚ μπορεί να κατέβασε... θεαματικά την μεταγραφολογία γύρω από τον ξένο μέσο που ψάχνει για να ενισχυθεί τον Γενάρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως δεν ασχολείται. Το αντίθετο θα έλεγα και συγκεκριμένα πως "κτενίζει" την γερμανική αγορά.

Αναλυτικά το άρθρο του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog.gr:

Σύμφωνα, λοιπόν, με αξιόπιστες πηγές από την Έλληνο-γερμανική πιάτσα agents κι ανεξαρτήτως από τι θα λένε στην ΑΕΚ, ο Αργύρης Γιαννίκης έχει συγκεκριμένα θέλω σε πρωτάθλημα που γνωρίζει πολύ καλά, όπως της Μπουντεσλίγκα 2. Και στα Γιάννινα άλλωστε , όταν βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΣ, φρόντισε να ενισχυθεί με τον Γερμανοαναθρεμένο μεσο Αλέξανδρο Καρτάλη.

Στην ΑΕΚ, λοιπόν, έχουν προταθεί και εξετάζονται σοβαρά - ως μέσοι που αρέσουν στον κόουτς Γιαννίκη - οι Γιοχάνες Γκέις και Μαρσέλ Σομπότκα! Γερμανοί και οι δυο, 28 και 27 χρονών αντίστοιχα, διεθνείς με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες αμφότεροι, πάνω κάτω με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Άλλωστε όταν έφυγε ο Σομπότκα το 2015 από το Γκέζελγκιρχεν πήγε στην θέση του ο Γκέις. Με αγορά μάλιστα που στοίχισε τότε στους "Βασιλικούς Μπλε" 10.5000.000 ευρώ, από την Μάιντς!!

Ο Γκέις με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.600.000 ευρώ (το καλοκαίρι που πήγε στην Σάλκε, ως τεράστιο ταλέντο, έκανε limit up στα 15 εκατομμύρια), μετράει συνολικά 19 συμμετοχές/2γκολ/2 ασίστ την φετινή σεζόν με την Νυρεμβεργη. Δηλαδή με την ομάδα στην οποία αθλητικός διευθυντής είναι ο πρώην του ΠΑΟΚ Όλαφ Ρέμπε!

Ο Γκέις την σεζόν 2017-18 την έβγαλε στην Σεβίλλη και την Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τους Ισπανούς να πληρώνουν loan fee στην Σάλκε 2.000.000 ευρώ. Για να ακολουθήσουν το 2019 δυο μεταγραφές του. Αρχικά για 6 μήνες στην Κολωνία αντί 500.000 ευρώ και το καλοκαίρι του ίδιου έτους ως ελεύθερος στην Νυρεμβέργη.

Το "μυστικό" στην μεταγραφική υπόθεση Γκέις, που αποτελεί ίσως την Νο 1 μεταγραφική υποψηφιότητα για την ΑΕΚ του Γιαννίκη τον Γενάρη, είναι πως ένα μήνα πριν μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του με την Νυρεμβέργη το ανανέωσε (στις 2 Δεκεμβρίου)!! Λέγεται όμως, πως υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν σε αυτό για να φύγει  τον Γενάρη για το εξωτερικό, κάτι που διευκολύνει προφανώς τους "κιτρινόμαυρους".

Ο έτερος Γερμανός μέσος/υποψήφιος για την ΑΕΚ τον Γενάρη είναι ο Μαρσέλ Σομπότκα. Αμυντικός μέσος (6άρι και 8άρι), που μπορεί να παίξει και στόπερ (όπως και ο Γκέις, άλλωστε , αν και ψηλότερος του 1,85 έναντι 1,81), που την φετινή σεζόν μετράει 13 συμμετοχές και 3 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα 2 με την Φορτούνα Ντύσελντορφ.

Ο Σομπότκα είναι καθαρά ποδοσφαιρικό προϊόν της Σάλκε, η τωρινή χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στο 1.500.000 ευρώ, με την υψηλότερη τιμή της (4 εκατομμύρια) να καταγράφεται το 2018. Στην Φορτούνα Ντύσελντορφ πήγε ως ελεύθερος από την Σάλκε το 2015.

Είναι εκ των αρχηγών της Φορτούνα, είναι βασικός κι ανάντικατάστατος (με 8 90λεπτα στις 13 συμμετοχές του), στις 4 αγωνιστικές που απουσίασε βρισκόταν στα πιτς και αποτελεί προσωπικότητα/ηγετική μορφή της ομάδας της Ντύσελντορφ.

Στο δια ταύτα ο Σομπότκα είναι επίσης μια πρόταση μέσου που κάνει στον Γιαννίκη, με το πλεονέκτημα στην περίπτωση του πως μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει πως ο 27χρονος Γερμανός από τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.