Header Ads


Οι σκέψεις Γιαννίκη για αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ!

Οι σκέψεις Γιαννίκη για αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ!


Ο Αργύρης Γιαννίκης σχεδιάζει το δύσκολο ματς με τον Αστέρα, υπάρχουν πιθανότητες για νέα στοιχεία, αλλά υπάρχουν «καπάκι» κι άλλα δυο δύσκολα ματς μέσα σε λίγες μέρες.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα(10/12) τη προετοιμασία της για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα αύριο Σάββατο και ήδη διάφορα σενάρια υπάρχουν για πιθανές αλλαγές σε πρόσωπα κυρίως, από πλευράς Αργύρη Γιαννίκη. Σε μεγάλο βαθμό πάντως, οι όποιες σκέψεις δεν αντανακλούν αναγκαστικά σε αρνητικά συμπεράσματα από τη παρουσία κάποιων παικτών, αλλά έχουν να κάνουν με το γεγονός πως ο τεχνικός της ΑΕΚ, όπως και όλοι οι συνάδελφοι του, έχει να σχεδιάσει τρία ματς μέσα σε δέκα μέρες. Τέσσερα, αν προσθέσει κανείς και το τελευταίο του 2021, τη ρεβάνς του κυπέλλου με τη Κηφισιά, που όμως είναι ένα ματς χωρίς καθόλου πίεση πλέον για την Ένωση. Μετά τον Αστέρα η ΑΕΚ παίζει Πέμπτη στη Νίκαια με τον Ιωνικό και Δευτέρα στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ.

«Έδεσαν» οι τρεις της άμυνας

Για την άμυνα η κουβέντα αφορά τη περίπτωση να δούμε ξανά βασικό τον Γιώργο Τζαβέλλα, στη θέση του Ντίνου Μήτογλου. Δεν είναι δεδομένο, υπάρχει σοβαρά σα σκέψη. Αυτή τη στιγμή στην αμυντική τετράδα φαίνεται πως έχουν βρεθεί οι τρεις. Γενικώς και πέρα από το ματς με τον Αστέρα. Ο Βράνιες βελτιώνεται συνεχώς, πλησιάζει πλέον τα γνωστά του στάνταρ. Ενώ είναι εντυπωσιακό πως παρά το γεγονός πως ίσως δεν γίνεται τόσο ξεκάθαρα αντιληπτό βλέποντας τα παιχνίδια, από πλευράς στατιστικής ο Βόσνιος κάνει τις καλύτερες του εμφανίσεις με την Ένωση. Αριστερά ο Μοχαμαντί είναι αδιαμφισβήτητα μια επιλογή πρώτης γραμμής μετά από καιρό για την ΑΕΚ, ενώ δεξιά όλα δείχνουν πως ο Μισελέν πείθει το τεχνικό τιμ πως αξίζει τον κόπο να του δοθεί η ευκαιρία για μια συνέχεια στη θέση του βασικού.

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι η αποκάλυψη της σεζόν και το θέμα του ύψους είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Έλληνα στόπερ στο μυαλό του Γιαννίκη. Ωστόσο ενδεχομένως να έχει παρατηρήσει ένα «μπούκωμα» του Μήτογλου στα τελευταία παιχνίδια, κάποιες στιγμές αστάθειες που υπάρχουν και ίσως σκέφτεται πως ως ένα νέο «project» θέλει κι αυτός τη διαχείριση του. Πάντως το θέμα του ύψους παραμένει σημαντικό και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, αναμένοντας τις τελικές επιλογές για το ματς στη Τρίπολη.

Δύσκολα «σπάει» το δίδυμο των χαφ στο 4-2-3-1

Στα χαφ, ο Γιαννίκης έχει καθιερώσει το Σιμόες – Σιμάνσκι. Βλέπει και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα υπέρ και τα κατά, αλλά από πλευράς χαρακτηριστικών είναι αυτοί που κολλάνε καλύτερα με τα ζητούμενα που έχει σε αυτό το κομμάτι και το συνολικό στυλ παιχνιδιού που θέλει να καθιερώσει. Το ίδιο βλέπει και το τι μπορούν να προσφέρουν Λε Ταλέκ και Σάκχοφ, όμως φαίνεται πως για τον τεχνικό της ΑΕΚ πιθανή συμμετοχή κάποιου από τους δύο στο βασικό σχήμα, θα σημάνει και αλλαγή διάταξης. Προς το πιο καθαρό 4-3-3. Πολύ πιθανό για τη Τρίπολη δε φαίνεται, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά με τη σειρά των αγώνων μέσα σε λίγες μέρες κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί για τη συνέχεια.

Περισσότερο γίνεται κουβέντα για τον Μάνταλο, σε σχέση με τις δύο τελευταίες του εμφανίσεις. Και συζητείται πολύ το ενδεχόμενο να δούμε βασικό τον Γέβτιτς στην Τρίπολη. Κι αυτό το ζήτημα είναι σύνθετο όμως. Ο Μάνταλος και στα Γιάννινα και με τον Παναθηναϊκό, στο διάστημα που είχε ένταση κι ενέργεια, πλησιάζει αρκετά τα «θέλω» του προπονητή του στη συγκεκριμένη θέση στο 4-2-3-1. Στα Γιάννινα η έλλειψη ενέργειας φάνηκε περισσότερο όταν κλήθηκε να παίξει δίπλα στον Σιμόες. Με τον Παναθηναϊκό, είναι αλήθεια πως φάνηκε πολύ νωρίτερα κι ενώ έπαιζε στην συνηθισμένη του θέση. Ο Γέβτιτς έχει χαρακτηριστικά πιο κλασικού «10αριού» κι αυτό είναι ένα ζήτημα για τη προσέγγιση που έχει ο Γιαννίκης. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αποφάσεις στις οποίες θα παίξει ρόλο και η εικόνα από τα επίπεδα των αντοχών. Πάντως δύσκολα δε θα έχει ρόλο ο Ελβετό – Σέρβος στη σειρά των αγώνων με την οποία κλείνει το 2021. Ίσως και στην Τρίπολη.

«Φρεσκαρίστηκε» ο Τσούμπερ

Ο Τσούμπερ... αποφορτίστηκε κάπως με τη παραμονή του στον πάγκο στο ντέρμπι και μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο «δαιμονισμένος». Είναι απίθανο να μην αποτελέσει μια από τις αιχμές του δόρατος για την ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα. Ο Άμραμπατ έχει δύο πολύ καλές εμφανίσεις σερί σαν βασικός με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό. Ο Λιβάι από την άλλη, έδωσε πολλά σαν αλλαγή στο τελευταίο κομμάτι του ματς στους Ζωσιμάδες, ήταν καθοριστικός στο πρώτο πολύ καλό διάστημα της ΑΕΚ στο ντέρμπι, αλλά στη συνέχεια έπεσε κι έγινε αλλαγή σχετικά νωρίς. Είναι και σε μια μεταβατική φάση, σε σχέση με τη προσαρμογή του στις τακτικές απαιτήσεις. Δείχνει αρκετά πιθανό να έχουμε διαχείριση ανάλογη με αυτή στο ματς με τον ΠΑΣ. Φυσικά για την κορυφή της επίθεσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Αραούχο είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που ποντάρει η ΑΕΚ στα τελευταία ματς.

Φυσικά η κορυφαία αλλαγή που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι αυτή κάτω από τα δοκάρια. Ο Στάνκοβιτς έκανε την επέμβαση στο γόνατο και ξεκινάει η σειρά των αγώνων που η ΑΕΚ θα βασιστεί στον Παναγιώτη Τσιντώντα.

Στην ομάδα μέσα υπάρχει μεγάλη πίστη στη δυνατότητα του έμπειρου Έλληνα γκολκίπερ να καλύψει το κενό όσο χρειαστεί. Σίγουρα όμως το ματς με τον Αστέρα που είναι το πρώτο, είναι το πιο δύσκολο κυρίως λόγω της μετάβασης που ψυχολογικά καλείται να κάνει όλη η ομάδα. Ο Αυστριακός γκολκίπερ είναι μια από τις βασικές σταθερές αυτή τη σεζόν, η άμυνα έχει συνηθίσει να παίζει μαζί του και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες πρέπει να γίνει γρήγορα...
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.