Header Ads


Γενικό lockdown: Αυτή θα είναι η διαφορά απ’ το προηγούμενο αν το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Γενικό lockdown: Αυτή θα είναι η διαφορά απ’ το προηγούμενο αν το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα πάμε ξανά σε lockdown, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Mega. 
Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει νέο lockdown ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τα 10.000 ημερησίως. 

Ο λόγος είναι πως φέτος υπάρχει το εμβόλιο που είναι προσβάσιμο σε όλους και δωρεάν. Από το Σάββατο επίσης οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν χωρίς rapid test στα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τις εκκλησίες(αυτό μάλλον θα αλλάξει). Ουσιαστικά μπαίνουν σε ένα είδος lockdown αφού αποκλείονται από σειρά καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν για τα κρούσματα. Τα τεστ αυξάνονται κι είναι λογικό να αυξάνεται και ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Άλλωστε η πλειονότητα των πολιτών που έχει εμβολιαστεί νοσεί πολύ ελαφριά.

Οι δυο δείκτες που θα κρίνουν το μέλλον είναι άλλοι. Ο ένας έχει να κάνει με το ποσοστό της θετικότητας και ο δεύτερος με τον αριθμό των διασωληνωμένων. Και εκεί κρύβεται το κλειδί της αποφυγής ενός νέου lockdown.

Αν ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπεράσει τους 600 τότε η λήψη μέτρων θα είναι μονόδρομος. Με 600 άτομα διασωληνωμένα, 10.000 κρούσματα την ημέρα και τον δείκτη θετικότητας πάνω από το όριο συναγερμού του 6% κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει. Γιατί τα 10.000 κρούσματα μετά από λίγες μέρες θα δώσουν και άλλες διασωληνώσεις και έτσι ο φαύλος κύκλος των ΜΕΘ δεν θα κλείσει ποτέ.

Εκεί λοιπόν όσες διαψεύσεις και αν γίνουν τώρα, δεν θα υπάρχει επιλογή. Θα πάμε σε γενικό lockdown για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στο ΕΣΥ, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Θα δούμε μέτρα και απαγορεύσεις, αλλά τα περισσότερα από αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους και όχι σε όσους έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι στους ίδιους και την κοινωνία.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.