Header Ads


«Κλείδωσαν» οι επόμενες μεταγραφές της ΑΕΚ τον Γενάρη!

«Κλείδωσαν» οι επόμενες μεταγραφές της ΑΕΚ τον Γενάρη!


Οι 2+5 μεταγραφές για χειμώνα και καλοκαίρι - Σε ποιες θέσεις ετοιμάζει ενίσχυση η Ένωση!
Η ΑΕΚ γνωρίζει τις ανάγκες της και δουλεύει ήδη γι αυτές. Σε ποιες θέσεις έχει αποφασιστεί ενίσχυση τον Ιανουάριο, τι ψάχνει για το καλοκαίρι και πως μπορεί να αλλάξουν οι προτεραιότητες.

Το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό ασφαλώς και επισκιάζει τα πάντα, την ίδια ώρα ωστόσο οι μεταγραφικές ζυμώσεις για την ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου, βρίσκονται εν εξελίξει. Οι άνθρωποι της ομάδας παραδέχονται το πολύ σημαντικό έλλειμμα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, το οποίο μεγεθύνθηκε μετά τη νέα ατυχία του Κώστα Γαλανόπουλου ο οποίος δεν αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα από τον ερχόμενο Μάρτιο (βάσει του καλού και αισιόδοξου σεναρίου).

Εκεί είναι επικεντρωμένο το μεταγραφικό ενδιαφέρον της Ένωσης ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αν και δεν πρόκειται για απλή υπόθεση το να βρεθεί ένας χαφ υψηλής ποιότητας που θα προστεθεί στο ρόστερ για να κάνει διαφορά. Άλλωστε στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει ότι από δω και στο εξής οι παίκτες που θα έρχονται θα είναι πραγματικά καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν στην εκάστοτε θέση και όχι προσθήκες που θα προκαλούν αμφιβολίες. Αυτό πιστοποιείται και από τον τρόπο με τον οποίο το αρμόδιο επιτελείο εργάστηκε και ενήργησε το περασμένο καλοκαίρι.

Η δεύτερη θέση που ξεκάθαρα απασχολεί την ΑΕΚ, είναι αυτή του αριστερού ακραίου επιθετικού ώστε να υπάρχει μια επιπλέον λύση την οποία έως σήμερα δε δίνει ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς όχι επειδή δεν είναι ικανός ποδοσφαιριστής, όσο διότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο ο Αργύρης Γιαννίκης κρίνει απαραίτητο. Ασφαλώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση προτού η ομάδα προχωρήσει σε άλλη προσθήκη και τούτο δουλεύεται -έστω υπό χαμηλούς τόνους- και από τις δύο πλευρές.

Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ενώ εκκινούσε τη σεζόν με 5 λύσεις για τα άκρα της επίθεσης, η ΑΕΚ βρέθηκε να υπολογίζει σε 3 καθώς ο Τάνκοβιτς δεν ανταποκρίνεται, ενώ ο Αλμπάνης παραχωρήθηκε ως δανεικός. Άρα και ποσοτικά, αναγνωρίζεται η έλλειψη πληθώρας εναλλακτικών λύσεων, ανάγκη η οποία μεγαλώνει όταν προκύπτουν τραυματισμοί ή τιμωρίες, κάτι που φέτος έχουμε δει να συμβαίνει συχνά-πυκνά με τους Γκαρσία και Άμραμπατ.

Η προεργασία για το καλοκαίρι για φορ και στόπερ

Η δυναμική εμφάνιση στο προσκήνιο από τον Σίμο Μήτογλου «έσβησε» τη συζήτηση που είχε ανοίξει για ενδεχόμενη προσθήκη τον ερχόμενο Ιανουάριο στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Με πέντε τέτοιους ενεργούς, έστω κι αν στην παρούσα φάση ο Λάτσι δραστηριοποιείται με την ΑΕΚ Β, δεν προκύπτει ανάγκη για άμεση προσθήκη, εκτός αν υπάρξει κάποια παραχώρηση ή πώληση, με τον Σβάρνα να είναι περισσότερο στο επίκεντρο λόγω της φετινής αδρανοποίησής του μετά από μία σεζόν με 43 εμφανίσεις, τις πιο πολλές από κάθε άλλον στην ομάδα.

Στην παρούσα φάση, η ΑΕΚ είναι πλήρης και στην επιθετική γραμμή της, καθώς η παρουσία των Σέρχιο Αραούχο και Καρίμ Ανσαριφάρντ θεωρείται αρκετή για να καλυφθούν οι ανάγκες των εγχώριων διοργανώσεων, ενώ αν δημιουργηθεί ταυτόχρονο σημαντικό πρόβλημα και με τους δύο, ως «ψευτοεννιάρι» μπορεί να παίξει ο Άμραμπατ, ενώ υπάρχει και ο νεαρός Κοσίδης, ο βασικός φορ της δεύτερης ομάδας.

Ωστόσο, η προεργασία για δύο ξεχωριστούς παίκτες ενόψει του νέου γηπέδου και με ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη παρόλο που το συμβόλαιο του Καρίμ Ανσαριφάρντ λήγει το καλοκαίρι του 2023. Επιπροσθέτως ο Γιώργος Τζαβέλλας θα βαδίζει στα 35 του την ερχόμενη σεζόν ενώ και ο Βράνιες θα πλησιάζει στα 33, οπότε επιπλέον ένας κεντρικός αμυντικός υψηλού επιπέδου είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποκτηθεί. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τον επόμενο Τσιγκρίνσκι, στην ηλικία που ο Ουκρανός είχε αφιχθεί στην Ελλάδα.

Οι θέσεις που ίσως επανεξεταστούν

Από εκεί και πέρα, συζήτηση μπορεί να ανοίξει για κάμποσες ακόμα ανάγκες που τώρα δεν είναι απόλυτα ορατές ή στην παρούσα φάση δεν προκύπτουν καν. Η ΑΕΚ καλείται να βρει άκρη με τους τερματοφύλακες που θα είναι πίσω από τον Στάνκοβιτς. Ο Τσιντώντας έχει συμβόλαιο έως το 2023, ο Αθανασιάδης επιστρέφει το καλοκαίρι καθώς το δικό του εκπνέει το 2023, ενώ η ομάδα ενδιαφέρεται για τον Τσιφτσή του Αστέρα Τρίπολης, άρα ένα ξεκαθάρισμα προτεραιοτήτων πρέπει να υπάρξει.

Για τη θέση του δεξιού μπακ, επίσης θα γίνει κουβέντα. Ο Νταντσένκο -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα έχει αποχωρήσει έως τότε, ο Ραντόνια θα συνεχίσει λογικά στην ΑΕΚ Β καθώς έχει πολλά ακόμα να μάθει, ενώ ουδείς γνωρίζει αν ο Μπακάκης θα είναι στην ομάδα και μετά το Γενάρη. Οι Μισελέν και Ρότα που τώρα έχουν ξεκάθαρα το προβάδισμα στην ιεραρχία, έχουν μπροστά τους +25 ματς (μαζί με του Κυπέλλου) έως το τέλος της σεζόν, ώστε να πείσουν ότι η ομάδα δεν χρειάζεται άλλη προσθήκη εκεί. Άρα κι εδώ προκύπτει ενδεχόμενο ανατροπών για το ερχόμενο καλοκαίρι αν αμφότεροι δεν παρουσιάσουν την συνέπεια και ασφάλεια που χαρακτηρίζουν τον Μοχαμάντι.

Έλλειμμα θα υπάρξει και στη μεσαία γραμμή, ακόμα κι αν ο χαφ που θα αποκτηθεί το Γενάρη αποδειχθεί λίρα εκατό. Η λογική λέει ότι ο Σάκχοφ θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι -αν όχι νωρίτερα εφόσον ψάξει κάτι άλλο τον Γενάρη για να παίζει- ενώ από το πως θα επιστρέψει ο Γαλανόπουλος μετά την νέα επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε θα εξαρτηθούν πολλά. Επίσης οι χαμηλές πτήσεις του Λε Ταλέκ θα δημιουργήσουν θέμα προς συζήτηση αν η εικόνα του δεν αλλάξει άρδην έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Μια ακόμα κίνηση για την επόμενη σεζόν πέραν αυτής του Γενάρη, φαντάζει στην παρούσα φάση ως το πιο πιθανό σενάριο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.