Header Ads


Ντέμης: «Ο Σάντος ήταν πολυτέλεια για την ΑΕΚ» (vid)

Ντέμης: «Ο Σάντος ήταν πολυτέλεια για την ΑΕΚ» (vid)


Ο Ντέμης Νικολαΐδης, μιλώντας στο «Monday Football Club» της NOVA, αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής προπονητή, με τα παραδείγματα των Φερέρ και Σάντος στην ΑΕΚ.

Ο πρώην επιθετικός και πρόεδρος της ΑΕΚ, εξήγησε στο «Monday Football Club» τη διαδικασία επιλογής προπονητή, φέρνοντας ως παραδείγματα αυτά των Λορένσο Σέρα Φερέρ και Φερνάντο Σάντος, όταν οι δύο τεχνικοί είχαν επιλεχθεί για την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Μάλιστα, ο Ντέμης Νικολαΐδης, στάθηκε στις συχνές αλλαγές προπονητών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως μια ομάδα θα πρέπει να δείχνει στήριξη στους προπονητές και έπειτα να κοιτάει την ενδυνάμωση του ρόστερ της.

«Για να καταλάβω τη φιλοσοφία του Φερέρ μιλούσαμε ώρες ατελείωτες»

«Ο Κλοπ έχει πάει σε τρεις ομάδες. Τον ήθελε όλος ο κόσμος. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε επιλογή από τη Μάιντς στη Ντόρτμουντ κι από εκεί στη Λίβερπουλ και είπε "να κάτσω 10 χρόνια και να σταματήσω". Για να πάω στον Κούμαν. Ξέρεις τι είναι. Ξέρεις τι παίρνεις. Δεν είναι κάτι καινούριο. Οτιδήποτε έρθει, έχει να κάνει με την τύχη μετά. Ή να το χαλάσεις εσύ επειδή δεν θα στηρίζεις τον προπονητή. Ξέρεις ποιος είναι ο Κούμαν. Αν ταιριάζει με την ομάδα.

Όταν ήμουν στη διοίκηση το νούμερο ένα που έπρεπε να κοιτάξω ήταν ο προπονητής και όχι οι παίκτες. Ηταν η πιο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Για να καταλάβω τον Φερέρ πρέπει να μιλούσα δύο φορές πριν τον συναντήσω, ώρες ατελείωτες, για να καταλάβω τη φιλοσοφία. Είχα κι εγώ τη δική μου φιλοσοφία. Τότε ήθελα η ομάδα μου να παίζει επιθετικά, 4-3-3, 4-2-3-1 να μην παίζει με πέντε πίσω. Θέλω ποδόσφαιρο που παράγει ευκαιρίες και γκολ. Προτιμώ να χάσω 5-3. Αυτή τη λογική έψαχνα για παράδειγμα τότε σε έναν προπονητή, σαν το Φερέρ. Να ρισκάρει, να βάζει νέους παίκτες. Εχει κάποια στάνταρ η ομάδα, αν έχει δηλαδή που θα έπρεπε να έχει και μετά να κοιτάξει παίκτες που θα ταιριάξουν πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Να θέλεις η ομάδα σου να παράγει ποδόσφαιρο και όχι απλά να παίρνει μόνο νίκες και να παίρνεις έναν προπονητή, ο οποίος ξέρει άμυνα και να κερδίζει με 1-0 δεν είναι αρκετό.

«Δεν μπορείς να αλλάξεις τον Δώνη σε τρεις αγωνιστικές»

«Το πρόβλημα με την αλλαγή προπονητή στην Ελλάδα, έχει να κάνει με το ότι έχουμε κάνει λάθος επιλογή. Αυτό είναι όταν φεύγει νωρίς ένας προπονητής. Να πάρεις έναν προπονητή χρειάζεται δουλειά. Εγώ ταξίδευα πέντε μήνες. Εχω μιλήσει με πολλούς. Για να μπορέσεις να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο. Δεν μιλάω τώρα για Έλληνες προπονητές τους οποίους ξέρεις. Παράδειγμα ξέρεις τι είναι ο Δώνης, είναι δυνατόν σε τρεις αγωνιστικές να τον αλλάξεις;

«Ο Σάντος ήταν πολυτέλεια για την ΑΕΚ»

«Με τον Σάντος δεν έχασα χρόνο, ήξερα πολύ καλά. Αλλά για την συνέχεια; Εκεί θα δώσεις τα λεφτά. Επίσης αν μια ομάδα δεν θέλει να δώσει χρήματα κι έχει ένα άλλο μοντέλο ή δεν υπάρχουν πολλά λεφτά σε ένα πρωτάθλημα, το νούμερο ένα που κοιτάς δεν είναι να πάρεις έναν παικταρά σέντερ φορ, είναι να πάρεις έναν προπονητή. Να τον πληρώσεις πολλά λεφτά. Ο Σάντος για εκείνη την ΑΕΚ ήταν πολυτέλεια. Πήρε παίκτες τους οποίους είτε δεν τους ξέραμε είτε δεν ήταν πρώτης διαλογής και κατάφερε να παίξει ομαδικό ποδόσφαιρο. Εχοντας τον κόσμο, την εμπιστοσύνη της διοίκησης και χωρίς ανασφάλεια. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, όπως το να παίρνεις πρωτάθλημα χωρίς να έχεις σπουδαίους παίκτες. Νούμερο ένα είναι ο προπονητής. Τον στηρίζεις μέχρι θανάτου».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.