Header Ads


Βαρούχας: «Δεν νοείται ο διαιτητής να περιμένει το VAR για το πέναλτι Άμραμπατ!»

Βαρούχας: «Δεν νοείται ο διαιτητής να περιμένει το VAR για το πέναλτι Άμραμπατ!»


Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις φάσεις του ΟΑΚΑ και συνολικά της αγωνιστικής
Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (1-2) για χέρι του Ρέαμπτσιουκ ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. 

Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε, παράλληλα, πως ήταν σωστές οι αποφάσεις στις αμφισβητούμενες φάσεις του ΑΕΚ-Ατρόμητος (3-0), αλλά δεν χρειαζόταν η χρήση VAR για το πέναλτι και την επανάληψη στην εκτέλεσή του.

Αναλυτικά η «έκθεση» για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου:

ΑΕΚ-Ατρόμητος (Παπαδόπουλος): «Στο 18’ ζητά ο Ατρόμητος πέναλτι. Είναι εκτός περιοχής όμως και δεν υπάρχει καν φάουλ. Στο 28’ ο Κουλούρης μπαίνει στην περιοχή και ο Ρότα τον μαρκάρει. Είναι πολύ δύσκολη φάση. Ο παίκτης της ΑΕΚ κάνει επαφή με την μπάλα, η μπάλα βρίσκει το πόδι του Κουλούρη κι εκείνος πέφτει στο έδαφος. Άρα είναι καθαρή η φάση. Στο 74’ ήταν καθαρό το πέναλτι στον Άμραμπατ και δεν νοείται ο διαιτητής να μην το δει και να περιμένει το VAR. Επίσης δεν νοείται να μην δει ο ίδιος ότι έπρεπε να δώσει επανάληψη στην εκτέλεση».

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης (Τσέτσιλας): «Ο Τσετσίλας πρέπει να δουλέψει, γιατί δεν το’ χει ακόμη. Ο Μπαράλες πολύ έξυπνα στο 25’ πήγε και εγκλώβισε το πόδι του αντιπάλου για να πάρει πέναλτι. Σωστά δεν δόθηκε, αλλά έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ. Στο 27’ σπρώχνει τον παίκτη του Απόλλωνα ο αμυντικός του Αστέρα. Το VAR έπρεπε να επέμβει για κόκκινη κάρτα. Στο 79’ αντίπαλος πήδηξε πάνω στο κεφάλι του Μπαράλες και κακώς δεν πήρε κίτρινη. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλων στο 97’».

Παναθηναϊκός-Ιωνικός (Μανούχος): «Ήταν η καλύτερη διαιτησία της αγωνιστικής. Στο 2-1 του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει οφσάιντ και σωστά μέτρησε το γκολ. Στο 54’ σωστά δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Παλάσιος και το επιβεβαίωσε το VAR».

ΠΑΟΚ-Βόλος (Καραντώνης): «Στο 28’ ο Βιεϊρίνια κάνει κίνηση, βρίσκει τον παίκτη του Βόλου, που πέφτει πάνω σε παίκτη του ΠΑΟΚ. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι, αλλά έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια. Στο 30’ σωστά ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ για οφσάιντ. Το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ σωστά δόθηκε γιατί ο παίκτης του Βόλου πρότεινε το γόνατο. Στις καθυστερήσεις δεν υπάρχει κανένα πέναλτι, γιατί ο παίκτης του Βόλου βρίσκει μπάλα».

Παναιτωλικός-ΟΦΗ (Γρατσάνης): «Στο 59’ ο Καρέλης έκανε χέρι και έπρεπε να δοθεί πέναλτι χωρίς το VAR. Άμα δεν δώσεις αυτό, ποιο θα δώσεις; Στην εκτέλεση είχαν μπει όλοι μέσα στην περιοχή. Όταν μπαίνει και επιτιθέμενος και αμυνόμενος, είτε μπει γκολ, είτε δεν μπει γκολ, πάντα υπάρχει επανάληψη της εκτέλεσης».

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (Ευαγγέλου): «Ο κανονισμός λέει ότι το χέρι στήριξης πρέπει να είναι σε κάθετη θέση, όχι σε οριζόντια. Ο Ρέαμπτσιουκ σηκώνει το χέρι και κόβει την κατεύθυνση της μπάλας, οπότε είναι πέναλτι. Δεν υπάρχει χέρι στήριξης εδώ. Το γκολ του Ελ Αραμπί είναι κανονικό, δεν υπάρχει καμία παράβαση. Στο 47’ σε ένα πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ για χέρι του Εμβιλά, δεν υπάρχει κάτι. Ο Γάλλος το έχει μαζεμένο. Ο Καμαρά βάζει το πόδι για να σταματήσει την υποσχόμενη επίθεση του ΠΑΣ. Δεν πάει με βαναυσότητα για να αποβληθεί».


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.