Header Ads


Ο Γιαννίκης έβαλε τη Live ανάλυση στη ζωή της ΑΕΚ (pics)

Ο Γιαννίκης έβαλε τη Live ανάλυση στη ζωή της ΑΕΚ (pics)


Νέα ήθη και έθιμα στην ΑΕΚ επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του.
Το σύγχρονο ποδόσφαιρο εξελίσσεται και αν δεν θέλεις να μείνεις πίσω πρέπει να ακολουθείς τις εξελίξεις και την τεχνολογία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις σου απλοποιεί τη ζωή.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Βασιλείου στο novasports.gr

Έτσι και ο Αργύρης Γιαννίκης, στη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας έως τώρα με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα “όπλα” στη διάθεσή του για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του, αλλά και να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα οποιουδήποτε λάθους. Τόσο πριν τον αγώνα, όσο και κατά τη διάρκειά του.

Από τη μαγνητοσκόπηση των προπονήσεων, στη Live ανάλυση

Ρώτησα τον Αργύρη Γιαννίκη στη συνέντευξη Τύπου για την ξαφνική ενεργοποίηση των Ρότα και Μήτογλου για να λάβουμε την απάντηση-αποκάλυψη ότι έγινε από την εικόνα που είχα στις προπονήσεις, τις οποίες ο ίδιος με τους συνεργάτες του μαγνητοσκοπούν και αναλύουν μετά το πέρας τους, σε καθημερινή βάση.

Η μαγνητοσκόπηση των προπονήσεων, ωστόσο, ήταν μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής εφάρμοσε στο πρώτο του παιχνίδι και την Live ανάλυση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης με τον Νίκο Παναγιωτάρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. 

O επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης των αντιπάλων, Γιάννης Αντωνόπουλος βρισκόταν στο πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου και κατέγραφε μαζί με τον συνεργάτη του τον αγώνα και όποτε ο ίδιος έβλεπε κάποια τακτική παραφωνία έκοβε, έραβε και έστελνε Live στο tablet που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Τζίνο Λετιέρι και Νίκος Παναγιωτάρας για να την αναλύσουν και να παρουσιάσουν τα δεδομένα στον Αργύρη Γιαννίκη. Και αυτός με τη σειρά του να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση στο ματς μεταφέροντας οδηγίες στους παίκτες του.

Σίγουρα πρόκειται για ένα κομμάτι που πρόκειται να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στον Γιαννίκη, ο οποίος όσο περνούν οι ημέρες και γνωρίζει καλύτερα το τιμ του (Λετιέρι, Παναγιωτάρα, Βούλγαρη, Παρούση, Μιχαηλίδη, Αντωνόπουλο), με την ΑΕΚ στο τέλος της μέρας να βγαίνει επιπρόσθετα κερδισμένη.

Οι συμβουλές των GPS

Ένας ακόμα τεχνολογικός εξοπλισμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για τη λειτουργία των επαγγελματικών ομάδων είναι τα δεδομένα που συλλέγουν από τα GPS που φορούν κατά τη διάρκεια των αγώνων οι παίκτες.

Στην ΑΕΚ, τα δεδομένα από τα GPS των ποδοσφαιριστών συλλέγονται, καταγράφονται και αναλύονται από τον εργοφυσιολόγο, Γρηγόρη Μπογδάνη ο οποίος σε συνεργασία με τον Κώστα Παρούση έχουν τον πλήρη φάκελο για την κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή. Τόσο από την παρουσία στους αγώνες, όσο και από τις προπονήσεις.

Ο Αργύρης Γιαννίκης με τον γυμναστή της ΑΕΚ, Κώστα Παρούση στο ματς με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα, στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο υπήρξε και ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Αργύρη Γιαννίκη να κοιτάζει το tablet των δεδομένων από τα GPS που κρατούσε ο γυμναστής της ΑΕΚ, Κώστας Παρούσης.

Ακόμα και αυτός ο τομέας, η ανάλυση των δεδομένων των GPS των παικτών παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα, καθώς ο προπονητής μπορεί να διαπιστώσει Live την κούραση και την καταπόνηση κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται εντός γηπέδου.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.