Header Ads


Κρέσε: «Όλοι κερδισμένοι στο deal με την ΑΕΚ για Τσούμπερ»

Κρέσε: «Όλοι κερδισμένοι στο deal με την ΑΕΚ για Τσούμπερ»


Ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Μάρκους Κρέσε μιλάει στο Gazzetta για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία συμφέρουσα για όλους.

Από τις πολλές μεταγραφικές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, αυτή που ξεχωρίζει είναι εκείνη του Στίβεν Τσούμπερ. Ο 30χρονος Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με τέσσερα γκολ δείχνοντας από την αρχή την κλάση του. Δεν ήταν εύκολο ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου να έρθει στην Ελλάδα, όμως με την επιμονή της η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει τον Τσούμπερ.

Για να κλείσει τη συμφωνία του δανεισμού για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς στα 2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και να αποσπάσει το «ναι» του ίδιου του παίκτη προκειμένου να υπογράψει τριετές συμβόλαιο που θα μπει σε ισχύ όταν ενεργοποιηθεί η ρήτρα, η ΑΕΚ αφιέρωσε πολύ χρόνο. Τότε μάλιστα οι Παπαδημητρίου και Κονέ χρειάστηκε να πετάξουν ως τη Φρανκφούρτη για να κλειδώσουν το deal, μαζί με τη συμβολή φυσικά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η μεγάλη επιθυμία που έδειξε η ΑΕΚ για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Αυτό αναγνώρισε μιλώντας στο Gazzetta ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ, Μάρκους Κρέσε, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που ο γερμανικός σύλλογος αποφάσισε να παραχωρήσει τον Τσούμπερ, χαρακτηρίζοντας συμφέρουσα τη συμφωνία για την ΑΕΚ, τον παίκτη και την Αϊντραχτ.

«Το ενδιαφέρον που είδαμε από την ΑΕΚ για την απόκτηση του Τσούμπερ ήταν μεγάλο. Η ΑΕΚ έδειξε ότι τον ήθελε πολύ και κατά τη γνώμη μου το deal αυτό είναι win-win για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», αναφέρει στο Gazzetta ο Κρέσε, προσθέτοντας:

«Στην Αϊντραχτ είχαμε αρκετούς καλούς παίκτες στη θέση του. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να του εγγυηθούμε μια θέση στο αρχικό σχήμα κάθε βδομάδα. Στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει βασικός σε μια καλή ομάδα και σε ένα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Τον Κρέσε δεν τον εκπλήσσει το δυναμικό ξεκίνημα του Τσούμπερ με την ΑΕΚ. Όπως τονίζει, οι εμφανίσεις του στο πρόσφατο Euro με την Ελβετία «έφτιαξαν» τον 30χρονο χαφ-εξτρέμ:

«Ήταν κάτι που περίμενα. Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Ο Στίβεν πραγματοποίησε ένα πολύ καλό Euro και τώρα δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι καλές εμφανίσεις του με την Ελβετία στο Euro τόνωσαν την αυτοπεποίθηση του Στίβεν. Είναι πολύ καλό που έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά και με την ΑΕΚ και του εύχομαι να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Όσο για τη θέση στην οποία μπορεί να αποδώσει καλύτερα ο Τσούμπερ; Σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή της Αϊντραχτ, είτε στην αριστερή πλευρά, είτε στον άξονα, ο Ελβετός διεθνής ανταποκρίνεται εξαιρετικά:

«Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης με επιθετικές αρετές. Μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση τόσο στην αριστερή πλευρά όσο και ως επιτελικός μέσος. Έχει την ποιότητα να προσφέρει το ίδιο και στις δύο θέσεις έχοντας την ικανότητα να κινηθεί και να σκεφτεί γρήγορα».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.