Header Ads


Το πρώτο πρόβλημα της ΑΕΚ που εντόπισε ο Γιαννίκης!

Το πρώτο πρόβλημα της ΑΕΚ που εντόπισε ο Γιαννίκης!


Η αρχική βασική διαπίστωση του Γιαννίκη για την κατάσταση!
Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει κατασταλάξει πως χρειάζεται πολλή δουλειά για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών για να μην ξεμένουν από δυνάμεις

Οι πρώτες ώρες του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ έχουν στραφεί σε δυο άξονες σε ότι αφορά τις προπονήσεις.

Όπως σας είπαμε και χθες ο πρώτος αφορά την τακτική, τον τρόπο με τον οποίον θα συνεννοούνται οι παίκτες και θα κινούνται μέσα στο γήπεδο και ο δεύτερος αφορά την φυσική κατάσταση.

Στην ΑΕΚ περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά και δια γυμνού οφθαλμού εύκολα διαπίστωνε κανείς, πως η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που από ένα σημείο κι έπειτα «έσβηνε» μέσα στο γήπεδο.

Πριν ξεκινήσει να αναλύει οποιοδήποτε κομμάτι τακτικής είναι δεδομένο, πως ο Γιαννίκης θέλει να υπάρξει βελτίωση στην φυσική κατάσταση των παικτών. Η επιστροφή του Παναγιώτη Βούλγαρη στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, αποτελεί εγγύηση για την εξέλιξη της ομάδας στον τομέα αυτόν. Πολύ έμπειρος γυμναστής με διπλή θητεία στην ΑΕΚ κατά το παρελθόν, ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα και γνωρίζει πως να χειριστεί την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι δεδομένο, γιατί η ΑΕΚ αλλάζοντας προπονητές κάθε τρεις και λίγο αλλάζει μαζί και γυμναστές και φιλοσοφία πάνω στην εκγύμναση και είναι δεδομένο πως δεν έχει καμιά σχέση με την ομάδα που μέχρι και τη σεζόν του πρωταθλήματος είχε ως βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα την εξαιρετική φυσική κατάσταση και τη δυνατότητα να διεκδικεί παιχνίδια και αποτελέσματα ακόμα και στα τελευταία λεπτά των αγώνων (για παράδειγμα οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού με 3-2 στο ΟΑΚΑ και 2-1 στο Φάληρο αλλά και η νίκη-πρόκριση επί της Λάρισας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 94ο λεπτό).

Υπάρχει η ανάγκη για πολλή και μεθοδική δουλειά για να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα και να βρεθούν λύσεις. Η απουσία αρκετών διεθνών δημιουργεί ζήτημα στην άμεση προσπάθεια για να μπει η ομάδα σε λογική αναστήλωσης, ωστόσο είναι δεδομένο πως αυτό θα γίνει προσπάθεια να γίνεται μέσα από την καθημερινότητα και ίσως αποδειχθεί σημαντικό το ότι η ΑΕΚ δεν έχει μεσοβδόμαδο παιχνίδι και επομένως υπάρχει χρόνος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να δουλέψει στις βασικές της αδυναμίες.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως ναι μεν υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας, αλλά από την άλλη, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παίκτες που ξέρουν πως πρέπει να προσέχουν το κορμί τους, είναι σε καλό επίπεδο ατομικής κατάστασης και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά, ώστε η ΑΕΚ άμεσα να αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Το μέγιστο θέμα που καλείται να λύσει το τεχνικό επιτελείο αφορά την μεσαία γραμμή όπου εμφανίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα με τον Λε Ταλέκ να είναι εμφανώς ανέτοιμος, τον Σιμόες να προέρχεται από πολύμηνη αποχή, τον Σιμάνσκι να έχει συχνά πυκνά προβλήματα και τον Γαλανόπουλο να είναι νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.