Header Ads


Χουτεσιώτης: «Θα πετύχει στην ΑΕΚ ο Γιαννίκης, έχει χαρακτήρα για μεγάλη ομάδα!»

Χουτεσιώτης: «Θα πετύχει στην ΑΕΚ ο Γιαννίκης, έχει χαρακτήρα για μεγάλη ομάδα!»


Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, μετά από δύο χρόνια συνύπαρξης με τον Αργύρη Γιαννίκη που βρίσκεται στο... κατώφλι της ΑΕΚ, μιλάει για τον “Γερμανό” και εμφανίζεται βέβαιος ότι έχει το μέταλλο για να πετύχει στην Ένωση.

Τα δύο χρόνια που βρέθηκε στην Ελλάδα ο ομογενής τεχνικός, ο 27χρονος πορτιέρο ήταν μαζί του, από την πρώτη μέρα. 

Με εκείνον στα γκολπόστ (και τον Γιαννίκη στο τιμόνι) ο ΠΑΣ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και με τον Χουτεσιώτη στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν βασικό, κατέγραψε μία εξαιρετική χρονιά κι ας μην αποτυπώνεται αυτή απόλυτα από την 9η θέση που εν τέλει κατέλαβε στο πρωτάθλημα. 

Δίχως άλλο ο περσινός ΠΑΣ ήταν από τις πλέον εντυπωσιακές ομάδες της Superleague σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρξαν στο ξεκίνημα, νεοφώτιστος γαρ, κι αυτό είναι πανθομολογούμενο ότι πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Αργύρη Γιαννίκη. 

Πλέον ο 41χρονος τεχνικός βρίσκεται στο κατώφλι της ΑΕΚ και είναι έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής καριέρας του. Είναι στοίχημα για την Ένωση; Μπορεί να αντέξει την πίεση ενός κλαμπ με αυτές τις απαιτήσεις; Τι εν τέλει παίρνει η ΑΕΚ από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Ελληνογερμανό κόουτς; Τις απαντήσεις δίνει ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Αργύρη Γιαννίκη. 

“Η ΑΕΚ παίρνει έναν νέο φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος είναι από τους τυχερούς μαθητές της μεγάλης γερμανικής σχολής. Έχει σημαντικές ποδοσφαιρικές γνώσεις, που θεωρώ πως είναι πρωτότυπες και σύγχρονες. Προπονητής με νέες ιδέες και απόψεις στον τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι. Έχει φιλοδοξίες και θέλει να διακριθεί”, ήταν το πρώτο σχόλιο του 27χρονου πορτιέρο για τον πρώην προπονητή του. 

Σχετικά με το αν πρόλαβε να αντιληφθεί κι ο ίδιος τις υψηλές φιλοδοξίες του Γιαννίκη όσο συνυπήρξαν στον ΠΑΣ, λέει πως: “Φυσικά το αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή. Στόχος του ήταν να πηγαίνει διαρκώς ψηλότερα, δεν έκρυβε ποτέ ότι είχε υψηλές φιλοδοξίες”. 

Βεβαίως άλλες οι απαιτήσεις -και η πίεση- του ΠΑΣ Γιάννινα και άλλο εκείνες της ΑΕΚ... 

“Αλλάζουν βεβαίως οι απαιτήσεις στην ΑΕΚ, μι΄λαμε άλλωστε για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα, αναγνωρισμένο και στην Ευρώπη. Είναι μία πρόκληση την οποία όμως θεωρώ ότι μπορεί να αντιμετωπίσει. Έχει τον χαρακτήρα για να το κάνει, είναι πολύ ψυχρός στη δουλειά του. Θεωρώ πως είναι πρόκληση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα πετύχει”! 

Αναφορικά με το τι ποδόσφαιρο θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της Ένωσης;

“Να περιμένουν όμορφο, ορθολογικό ποδόσφαιρο. Είναι προπονητής με απόψεις και γνώσεις, οι οποίες για μένα είναι πολύ ορθολογικές και βασισμένες σε στατιστικά και μεθόδους που έχει διδαχτεί. Γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Στην ΑΕΚ βέβαια υπάρχει απαίτηση για όμορφο ποδόσφαιρο, λόγω και της ατομικής ποιότητας που έχει, όπως και να δημιουργήσει παράλληλα ένα ωραίο, αρμονικό σύνολο. Φυσικά δεν γνωρίζω τον τρόπο που θα το διαχειριστεί όλο αυτό, θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για τον ίδιο. Η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, με πλούσιο ρόστερ. Θα είναι πιστεύω ωραίο και σε προσωπικό επίπεδο αυτό το στοίχημα”. 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ΑΕΚ παίρνει ένα στοίχημα με τον Αργύρη Γιαννίκη. Η άποψη του Χουτεσιώτη; 

“Πάντα όταν επιλέξεις έναν νεαρό προπονητή, έχει ένα ρίσκο λόγω της έλλειψης εμπειρίας. Παρ' όλα αυτά ο Γιαννίκης έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Οι νέοι προπονητές πλέον, ακόμη και σε μεγάλα κλαμπ,, έχουν εφοδιαστεί από τις σχολές με πολύ σημαντικές γνώσεις. Έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που προσεγγίζεις ένα παιχνίδι, που διαχειρίζεσαι το ρόστερ. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει άλλες απαιτήσεις. Σίγουρα ένας προπονητής με παραστάσεις πολλών ετών, γνωρίζει περισσότερο την ψυχολογία ενός αθλητή. Το ποδόσφαιρο όμως εξελίσσεται, σημαντική μεν η εμπειρία, αλλά κι ένας νέος προπονητής θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί επάξια. Δεν μπορεί ολόκληρη Μπάγερν να εμπιστεύεται έναν 34χρονο προπονητή (σ.σ. τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν) κι εμείς να κάνουμε τέτοια κουβέντα. Οι πάντες κρίνονται στο γήπεδο”. 

Ο γκολκίπερ του Ιωνικού γνωρίζει από πρώτο χέρι κάποια πράγματα και από τη φετινή ΑΕΚ, αφού την αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος...

“Εμείς είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην πρεμιέρα, όσο παίζαμε με 11 παίκτες. Είχαμε ευκαιρίες στο ξεκίνημα, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Μετά άλλαξε εντελώς η ροή του παιχνιδιού. Το 3-0 ήταν πλασματικό σε σχέση με τη συνολική εικόνα”. 

Όσο για την προσπάθεια του Ιωνικού που επέστρεψε φέτος στη μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια;

“Αυτό που έχουμε δείξει ως τώρα είναι ότι έχουμε μία ομάδα με πλάνο, που βασίζεται στη δυναμική που διαθέτει το κλαμπ, αλλά και την ενότητα παικτών, διοίκησης και προπονητικού επιτελείου. Κάθε αντίπαλο τον κοιτάμε στα μάτια και τον βλέπουμε ξεχωριστά. Η ομάδα έχει το ρόστερ για να διεκδικήσει πράγματα. Δεκτό ότι ως νεοφώτιστοι υπάρχει η ταμπέλα του φαβορί για υποβιβασμό, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε υψηλότερους στόχους”. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.