Header Ads


Σπουδαία ΑΕΚΑΡΑ και στην Ευρώπη, παρά τον αποκλεισμό!

Σπουδαία ΑΕΚΑΡΑ και στην Ευρώπη, παρά τον αποκλεισμό!


Μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ανδρική ομάδα Πόλο της ΑΕΚ κόντρα στη CN Sabadel στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου Προκριματικού Ομίλου του LEN Europe Cup, παρά την ήττα με 10-8. 

Οι «κιτρινόμαυροι» στην παρθενική τους ευρωπαϊκή παρουσία ανάγκασαν ολόκληρη την Ευρώπη να χειροκροτήσει την προσπάθειά τους, καθώς κόντρα σε ομάδες με μεγάλη ιστορία και από χώρες που έχουν παράδοση στο άθλημα, όπως η Σερβία, η Ισπανία και η Κροατία, τα έδωσε όλα και τις κοίταξε στα μάτια.

Μάλιστα, η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση της νίκης κόντρα στους Ισπανούς, που θα της χάριζε και την πρόκριση, όμως ορισμένα λάθη, αλλά και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, όπως η αποβολή του Vukcevic, της στέρησαν την επιτυχία, όχι όμως και το χαμόγελο.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Διοικητικοί Υπεύθυνοι του τμήματος, κ.κ. Γιώργος Κιρμίζογλου και Πάνος Μιχαλόπουλος, που συνόδεψαν την αποστολή στο Νόβι Σαντ, μίλησαν στους αθλητές και τους έδωσαν συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσία τους, στέλνοντας το μήνυμα για τη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και με τους Δίπλαρο και Παπούκα να «εκτελούν» τον αντίπαλο γκολκίπερ, προηγήθηκε με 2-0. Οι Ισπανοί απάντησαν άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2, 4:50 πριν το τέλος της περιόδου. Ο Krijestorac εκμεταλλεύθηκε την αποβολή αντιπάλου και έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ την «Ένωση» (3-2, 04:12 πριν τη λήξη). Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και 4ο τέρμα, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ με πολύ καλές επεμβάσεις διατήρησε το σκορ ως έχει, όπως και ο Κωνσταντίνος Φλέγκας που είχε κατεβάσει ρολά. Τελικά, 26″ πριν τη λήξη του οκταλέπτου, η Sabadel ισοφάρισε σε 3-3.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Krijestorac βρήκε δίχτυα με εύστοχο πέναλτι διαμορφώνοντας το 4-3 υπέρ της ΑΕΚ. Η άδικη αποβολή του Καζάζη έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να σκοράρουν για το 4-4, με τον πάγκο της ΑΕΚ να αντιδρά στη διαιτητική απόφαση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Vukcevic δέχθηκε ποινή, με την Sabadel να σκοράρει στην εκπνοή και να παίρνει προβάδισμα με 5-4.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ, πέναλτι και αποβολή 20″ στον Καζάζη, με τους Ισπανούς να παίρνουν προβάδισμα 2 τερμάτων (4-6, 7:14). Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει στην επόμενη επίθεση και η Sabadel με τον Sanahuja έκανε το 4-7 (6:42). Οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν το έβαλαν κάτω, παρά τις νέες αποβολές που δέχθηκαν οι Παπούκας και Τσαταλιός και μείωσαν με τον Δίπλαρο σε 5-7, 3:13 πριν τη λήξη της περιόδου. Krijestorac και Vukcevic ήταν οι επόμενοι παίκτες που αποβλήθηκαν, όμως η εντυπωσιακή άμυνα και απίστευτος Φλέγκας διατήρησαν το 5-7. Έτσι, 3″ πριν το τέλος ο Krijestorac με δυνατό σουτ έφερε την ΑΕΚ μία ανάσα από τους Ισπανούς (6-7).

Στην τέταρτη περίοδο, και πάλι ο Krijestorac σκόραρε για το 7-7 εν μέσω αποθέωσης και από τους φίλους της ΑΕΚ από τα Τρίκαλα που βρίσκονταν στο γήπεδο. Στην αμέσως επόμενη φάση ο άσσος της ΑΕΚ αποβλήθηκε και η Sabadel σημείωσε το 7-8 στον παίκτη παραπάνω. Μετά από εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, ο Vukcevic με πλεονέκτημα παίκτη ισοφάρισε σε 8-8 αναπτερώνοντας τις ελπίδες πρόκρισης, 4:18 πριν το τέλος. Ακολούθησαν οι αποβολές τον Δίπλαρου και Παπούκα, τις οποίες εκμεταλλεύθηκαν οι «μπλε», που πήραν κεφάλι στο σκορ με 8-10, 1:54 πριν τη λήξη. Η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες στην επίθεση για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ενώ η αποβολή του Vukcevic με 3η ποινή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Ο Δημήτρης Μάζης δήλωσε στο aek.gr: «Ολοκληρώσαμε τις εμφανίσεις μας και την παρουσία μας στην Ευρώπη. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία και τον τρόπο που τα παιδιά αντιμετώπισαν τους αγώνες. Νομίζω αυτή η εβδομάδα ήταν και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Ο δρόμος είναι μακρύς. Η ομάδα θεωρώ ότι θα παίζει όλο και καλύτερα. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση, κόντρα σε ομάδες με μεγάλη ιστορία στο χώρο και παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και με μεγαλύτερα μπάτζετ. Η ομάδα δείχνει τρομερά σημάδια βελτίωσης και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα στη συνέχεια».

AEK – CN Sabadel 8-10

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 2-2, 2-3.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας 1, Krijestorac 4, Vukcevic 1, Δίπλαρος 2, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Σταμέλος, Ηλιόπουλος, Μαυρωτάς, Κατσινούλας.

CN SABADEL (Quim Colet): Lorrio Bejar, Cabanas Pegado 2, Gil Cedo, Teclas, Sanahuja Carne 3, Valera Calatrava 1, Bertran Pont 1, Bonet Saez, Averka 1, Banicevic, Lopez Escribano 1, Veich 1, Serrano Fuentes.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.