Header Ads


Ο ιδανικός «Φερνάντο Σάντος» για την ΑΕΚ και ο Πογέτ

Ο ιδανικός «Φερνάντο Σάντος» για την ΑΕΚ και ο Πογέτ


Ο ιδανικός προπονητής για την ΑΕΚ θα ήταν ένας «Φερνάντο Σάντος» ή ακόμη καλύτερα ο ίδιος ο Φερνάντο Σάντος - Τι ισχύει με Πογέτ, ποια είναι η άποψη του Δημήτρη Μελισσανίδη!
Αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφερνε έναν προπονητή στην ΑΕΚ, δίχως δεύτερη σκέψη αυτός θα διέθετε τη σοφία του Φερνάντο Σάντος. Ο λόγος που ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης δεν έχει την τέλεια άποψη για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά το άρθρο του Βαγγέλη Αρναούτογλου στο sport24.gr

Έπεσαν ένα σωρό ονόματα στο τραπέζι κατά τις πρώτες "φρέσκες" ώρες του διαζυγίου με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Αργύρης Γιαννίκης με το μάλλον χαμηλό κριτήριο της πετυχημένης προϋπηρεσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιώργος Δώνης με το δύσκολο παρελθόν καθώς δεν έφυγε καλά από την ΑΕΚ και πολλά ειπώθηκαν έκτοτε, ακόμα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που "ακυρώθηκε" από την ομάδα αμέσως μετά τη σεζόν του πρωταθλητισμού.

Ουδείς εξ αυτών αποτελεί την επιλογή που ενθουσιάζει τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξεκάθαρα θα πρόκειται για μια κίνηση ανάγκης, με σκεπτικό το ''πάμε έως το τέλος της σεζόν και βλέπουμε που θα μας βγάλει''. Όμως τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Αν η Ένωση βιαστεί και ''λυγίσει'' στη λογική ότι πρέπει να έχει τον επόμενο προπονητή της στα Σπάτα το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, τότε σε λύση τέτοιου επιπέδου θα οδηγηθεί. Αν κοιτάξει για δυνατό όνομα στην αγορά των ελεύθερων κόουτς, λογικά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Τα όνειρα επίσης δεν απαγορεύονται. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα ήθελε να συνδυαστεί η είσοδος της ΑΕΚ στο νέο γήπεδό της με έναν προπονητή άλλης κατηγορίας, πολύ υψηλότερης. Ο Μιλόγεβιτς δεν ήταν σίγουρα αυτός, άλλωστε και ο ίδιος είχε συνειδητοποιήσει ότι αντιμετωπιζόταν ως μεταβατική κατάσταση, οπότε όταν είδε την ευκαιρία να αποδράσει, η Ένωση δεν μπήκε καν στη διαδικασία να του αλλάξει τα μυαλά. Διότι ο ίδιος ο Μελισσανίδης είχε πάψει να πιστεύει σε εκείνον.

Το προφίλ του Σάντος είναι το ιδανικό. Δεδομένα θα ήθελε να φέρει στην ομάδα έναν σαν τον τόσο αγαπητό Πορτογάλο. Ή μήπως τον ίδιο τον Φερνάντο; Ναι, θα ήταν μια ιδανική εξέλιξη για την ΑΕΚ και τον πρόεδρό της προσωπικά, αν ο νυν τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας είχε τη διάθεση και τον τρόπο να συνδυάσει τις δύο δουλειές.

Είναι ομοσπονδιακός εδώ και επτά χρόνια, άρα έχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί. Χωρούν όμως δύο τέτοια καρπούζια σε μία μασχάλη; Δύσκολο. Και ακόμα πιο απίθανο να άφηνε την Εθνική της πατρίδας του για την ΑΕΚ, άλλωστε η παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν χάνεται.

Τι ισχύει με Πογέτ

Υπάρχει και ο Γκουστάβο Πογέτ. Είχε φτάσει κοντά στην ΑΕΚ ξανά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν εν τέλει προτιμήθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μελισσανίδης τον εκτιμά ως προπονητή, όμως δεν ξεχνά όσα κατά καιρούς έχει εκστομίσει μετά τη φυγή του όπως το ''ο πρόεδρος δεν βάζει χρήματα για παίκτες, θέλει να παίρνει μόνο ελεύθερους''. Δεν ξεχνά επίσης ότι δεν είχε αποχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο το 2016, αφήνοντας την ομάδα σύξυλη επειδή ζητούσε νέο συμβόλαιο με όρους που τότε δεν ήταν καν συζητήσιμοι. Ο Πογέτ είναι θετικός για την επιστροφή του, προτάθηκε ξανά, όμως οι υποστηρικτές του εντός Ένωσης, δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί για να επηρεάσουν καταστάσεις σε τέτοιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ καλούνται να εισηγηθούν πέραν των τετριμμένων και αναλώσιμων επιλογών της εγχώριας διαθέσιμης γκάμας. Το ψάχνουν για ξένο κόουτς, ίσως και μεταξύ εκείνων που είχαν απασχολήσει την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και παραμένουν διαθέσιμοι. 

Οι δικές τους προτάσεις θα έχουν ουσία μόνον εφόσον αποφασιστεί ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο από το να έχει η ομάδα νέο προπονητή το επόμενο 48ωρο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.