Header Ads


«Μάρκο Λιβάια, ο νέος ήρωας της Δαλματίας και της Κροατίας»

«Μάρκο Λιβάια, ο νέος ήρωας της Δαλματίας και της Κροατίας»


Ο Μάρκο Λιβάια ήταν από τους κορυφαίους της Κροατίας στη νίκη επί της Σλοβενίας και ο Τύπος της χώρας αποθεώνει τον πρώην άσο της ΑΕΚ τονίζοντας πως πλέον έχει την ευκαιρία να διαπρέψει και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Μάρκο Λιβάια τον Φεβρουάριο του 2021 αποφάσισε να ολοκληρώσει την συνεργασία του με την ΑΕΚ μετά την απόρριψη της πρότασης για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Κροάτης φορ επέστρεψε στην πατρίδα του και την Χάιντουκ σε μια κίνηση που του βγήκε σε καλό. Και αυτό γιατί μετά από επτά μήνες γνωρίζει την αποθέωση από σύσσωμο τον κροατικό Τύπο για την παρουσία του στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Λιβάια ήταν εκ των κορυφαίων της Κροατίας στη νίκη επί της Σλοβενίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Κι έτσι, τα διθυραμβικά σχόλια δεν άργησαν να έρθουν.

Η jutarnji αφιερώνει ένα τεράστιο κείμενο για τον πρώην Ενωσίτη και το πως η απόφασή του να επιστρέψει στην Χάιντουκ του άνοιξε ξανά την πόρτα της εθνικής ομάδας. 

«Τον Φεβρουάριο, ο Μάρκο Λιβάια έκανε μια κίνηση που έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα. Την επιστροφή στην Χαϊντουκ! Εκεί έγινε ξανά ο αγαπημένος των οπαδών, οι οποίοι του ζητούσαν να μείνει. Και αυτός δεν τους απογοήτευσε. Παραμένει με την λευκή φανέλα και όχι μόνο αυτό, αλλά γίνεται βασικός στην εθνική Κροατίας», αναφέρει αρχικά στο κείμενο της η κροατική ιστοσελίδα στο αφιέρωμά της για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Παρότι είχε μόλις έξι συμμετοχές με την Κροατία και όλες σε φιλικά παιχνίδια, οι φωνές περί κλήσης του στην εθνική είχαν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και ο Ντάλιτς αποφάσισε να τον καλέσει στα προκριματικά του Μουντιάλ. Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Πρώτη φορά βασικός και γκολ στο δικό του γήπεδο, αυτό της Χάιντουκ! Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Λιβάια μετρούσε συνολικά 112 λεπτά και τέλος. Από το Νοέμβριο του 2018 ο Ντάλιτς δεν τον είχε πάρει ούτε μια φορά τηλέφωνο αφού δεν τον θεωρούσε ποδοσφαιριστή επιπέδου εθνικής. Ακόμα και όταν ο Λιβάια με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ελλάδα όπου επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος».

Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την επιστροφή του στην Χάιντουκ. Από εκείνη την στιγμή ο Λιβάια γίνεται ξανά πρωταγωνιστής και ο Ντάλιτς στρέφει ξανά το βλέμμα του πάνω του.

«Η Χάιντουκ είναι μεγάλη ομάδα της Κροατίας και η επιστροφή του στην Χάιντουκ στρέφει όλη την δημοσιότητα πάνω του. Τα ΜΜΕ της χώρας τον αποθεώνουν, ενώ τα κοπλιμέντα από τους αντιπάλους παίκτες και προπονητές δεν σταματάνε να έρχονται. Παρότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι ανώτερο το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Χάιντουκ τον έφερε ξανά στην εθνική ομάδα. Ο Ντάλιτς του έδωσε μια νέα ευκαιρία φέτος τον Σεπτέμβριο, την οποία αποθέωσε κοινό και Τύπος».

Στις 26 Αυγούστου ο Λιβάια έκλεισε τα 28 του χρόνια στην καλύτερη περίοδο της ζωής του. 

Απολαμβάνει την ζωή του στο Σπλιτ, το ποδόσφαιρο στην Χάιντουκ και πλέον και στην εθνική ομάδα. 

Και όπως τονίζουν οι Κροάτες πλέον έχει και την χρυσή ευκαιρία να δείξει και την αξία του σε διεθνές επίπεδο. Στο χέρι του είναι άλλωστε.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.