Header Ads


Φανέλα βασικού ο Μοχαμάντι και η νέα θέση Χατζισαφί!

Φανέλα βασικού ο Μοχαμάντι και η νέα θέση Χατζισαφί!


Ο Μοχαμάντι θα είναι βασικός στο Αγρίνιο - Οι σκέψεις Μιλόγεβιτς για Χατζισαφί, σε ποια θέση θα αγωνίζεται!
Πως επηρεάζουν τα πλάνα του Μιλόγεβιτς η είσοδος στο rotation του πρώην της Γάνδης και η καλή κατάσταση του άλλου Ιρανού διεθνή.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του ματς, απέναντι και σε έναν Παναιτωλικό που ως τώρα εμφανίζεται διαφορετικός προς το καλύτερο, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες σεζόν. Το κλίμα δεν είναι το ιδανικό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την κακή εμφάνιση, αλλά όλοι ξέρουν πως εδώ χρειάζεται αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν η ομάδα σίγουρα χρειάζεται χρόνο, αυτό το ματς είναι ένα από αυτά που μπορούν να της τον δώσουν ή αντίθετα να κάνουν τα περιθώρια να αρχίσουν να φαίνονται ασφυκτικά.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δέχθηκε σφοδρή κριτική μετά την Τούμπα κι όντως έχει κάνει χτυπητά λάθη και στο διάβασμα και στην διαχείριση του ματς στην εξέλιξη του. Για το Αγρίνιο συνεχίζει να μη μπορεί να υπολογίζει στον Άμραμπατ που είναι μάλλον απίθανο να προλάβει να τεθεί στην διάθεση του. Έχει όμως τον Μοχαμαντί που πήρε χρόνο και στην Τούμπα κι έδειξε σε καλή κατάσταση, έχει και τον Σιμόες να έχει επίσης πάρει λίγο χρόνο στην Τούμπα, ενώ πλέον στο κανονικό πρόγραμμα συμμετέχει και ο Μάνταλος.

Η νέα θέση Χατζισαφί

Οι πρώτες ενδείξεις από τις προπονήσεις της εβδομάδας, δείχνουν πως ο Σέρβος τεχνικός αναζητά την κατάλληλη σύνθεση που θα του επιτρέψει να πάει σε έναν σχηματισμό 4-3-3 (4-1-4-1). Το γεγονός πως υπολογίζει πλέον κανονικά στον Μοχαμαντί και θα δούμε τον Ιρανό στην ενδεκάδα στο Αγρίνιο κατά πάσα πιθανότητα, δίνει στον Μιλόγεβιτς την ευχέρεια να σκεφτεί την αξιοποίηση του Χατζισαφί που είναι σε καλή κατάσταση, σε κάποια άλλη θέση. Σκεπτικό που από την αρχή υπήρχε γύρω από την παρουσία του Ιρανού διεθνή.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Μιλόγεβιτς σκέφτεται την πιθανότητα είτε να χρησιμοποιήσει τον Χατζισαφί ως αριστερό εσωτερικό μέσο, είτε να πάει αυτόν στο αριστερό άκρο, σχηματίζοντας έναν δίδυμο με τον συμπατριώτη του Μοχαμαντί και να έρθει ο Στίβεν Τσούμπερ στον άξονα. Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα στην ΑΕΚ, το συγκεκριμένο σχήμα με τον Ελβετό πιο μέσα και τον Άμραμπατ αριστερά στην επίθεση στο Ηράκλειο, είχε βγάλει την καλύτερη εικόνα και οδήγησε την ΑΕΚ στο να κυριαρχήσει ακόμη και στο διάστημα που έπαιζε με δέκα παίκτες. Μέχρι να βγουν από το γήπεδο αρχικά ο Άμραμπατ και μετά και ο Τσούμπερ.

Ο Μάνταλος από την άλλη πλευρά προσφέρει μια προφανή εναλλακτική για τον Γέβτιτς σε περίπτωση που συνεχίσει με 4-2-3-1 η ΑΕΚ, αλλά με τη συγκεκριμένη διάταξη έχει γίνει σαφές ως τώρα, πως τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν βολεύεται ο Λε Ταλέκ. Ο Μάνταλος θα μπορούσε να είναι μια σκέψη ως αριστερός εσωτερικός και στο 4-3-3, κάτι που έγινε αρκετές φορές επί Καρέρα. Ωστόσο σίγουρα θέλεις να ποντάρεις σε παίκτες που δεδομένα σου έχουν δείξει πως είναι καλά αυτή τη περίοδο, με τον Χατζισαφί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που σκέπτεται ο τεχνικός της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος να θυμηθούμε πως έχει προβλήματα τελευταία. Στο... τσακ ήταν να χάσει την αποστολή στο Ηράκλειο για ένα ελαφρύ διάστρεμμα. Τελικά με άλλο προβλημα, ενοχλήσεις στο γόνατο αυτή τη φορά δεν ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη. Από πλευράς ρυθμού δηλαδή ο Χατζισαφί είναι σίγουρα πιο μπροστά.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.