Header Ads


Αυτές είναι οι 4 παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου

Αυτές είναι οι 4 παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το επί μέρους επιχειρησιακό σχέδιο της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τη λοίμωξη covid-19 στους πολίτες.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις της αποφάσισε ότι θα χορηγείται η αναμνηστική δόση στους πολίτες άνω των 60 χρόνων μετά τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και σε εκείνους ηλικίας κάτω των 60 χρόνων μετά τη συμπλήρωση οκτώ μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Εάν, για παράδειγμα, κάποιος πολίτης από την πρώτη ηλικιακή ομάδα, δηλαδή άνω των 60 χρόνων, εμβολιάστηκε πλήρως τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει δυνατότητα επαναληπτικού εμβολιασμού από τον τρέχοντα μήνα και μετά.

Δεν είναι λίγοι όσοι αναρωτιούνται: Πώς θα είναι αυτή τη φορά; Θα νιώσω το ίδιο όπως με τις προηγούμενες δόσεις των εμβολίων της Pfizer, Astra Zeneca, της Moderna ή της Johnson & Johnson;

Ερυθρότητα και πρήξιμο

Η βασική παρενέργεια στην κλινική δοκιμή της 3ης δόσης ήταν ο πόνος στο σημείο της ένεσης.
 
Κόπωση

Η κόπωση ήταν η δεύτερη πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια στην αναμνηστική δόση της Pfizer- ήταν επίσης μια συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια για τις προηγούμενες δόσεις εμβολιασμών με mRNA.

Πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις

Ο μυϊκός πόνος και ο πόνος στις αρθρώσεις είναι από τις πιο συχνές παρενέργειες που παρουσιάζονται μετά τις αρχικές δόσεις, και αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει και πάλι με τις αναμνηστικές.

Πυρετός ή ρίγη

Ο πυρετός και τα ρίγη είναι μια άλλη συχνή παρενέργεια των εμβολίων κατά της COVID-19 – και πιθανότατα και της αναμνηστικής δόσης.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.