Header Ads


Η ΑΕΚ κινδυνεύει με ευρωπαϊκή κατρακύλα στην UEFA!

Η ΑΕΚ κινδυνεύει με ευρωπαϊκή κατρακύλα στην UEFA!


Ο αποκλεισμός από τη Βελέζ προκάλεσε διαφόρων ειδών σοβαρά προβλήματα στην ΑΕΚ μεταξύ των οποίων και η σοβαρή πιθανότητα κατρακύλας στο club ranking της UEFA
Η ζημιά που έπαθε η ΑΕΚ στα ματς με τη Βελέζ Μόσταρ δεν είναι από αυτές που διορθώνονται εύκολα για τον απλούστατο λόγο ότι τα τραύματα που αφήνει στον σύλλογο ο αποκλεισμός είναι διαφόρων μορφών: Σε θέμα πρεστίζ, από οικονομικής άποψης και από πλευράς club ranking της UEFA. 

Η τελευταία παράμετρος είναι πολύ σημαντική γιατί η ΑΕΚ καλούνταν, μετά από τα χρόνια του αγροτικού της στις μικρές κατηγορίες και της σεζόν 2012-13 που ισοδυναμούσαν με μηδενικές σεζόν ως προς την ευρωπαϊκή της βαθμολογία, να συμμαζέψει την κατάσταση. Το κατάφερε με την επάνοδό της, όμως τα έκανε όλα… ίσιωμα στη φετινή σεζόν που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.

Μαζί με τη Φενέρ στην 85η θέση αλλά…

Αυτή τη στιγμή η «Ένωση» βρίσκεται στην 85η θέση του ranking συγκατοικώντας με τη Φενέρμπαχτσε με την οποία έχει τους ίδιους βαθμούς στην 5ετία της (19.500) ενώ βρίσκεται οριακά πάνω από τη γαλλική Ρεν (19.000) που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας λόγω της μεταγραφής Ντα Σίλβα που τελικά δεν έγινε ποτέ. Τη νέα σεζόν η ΑΕΚ δε θα έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί αφαιρεί από την 5ετία την κακή σεζόν 16-17 (μόλις 1000 βαθμοί ως μπόνους για τη συμμετοχή στα ματς με τη Σεντ Ετιέν), ωστόσο από τη μεθεπόμενη θα έχει, σε περίπτωση που δεν μαζέψει βαθμούς ούτε του χρόνου, αφού θα αφαιρεθεί η καλύτερή της χρονιά 17-18 που μάζεψε 9.000 βαθμούς.

Αν δε μαζέψει βαθμούς ούτε του χρόνου δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα

Όταν λέμε πρόβλημα, εννοούμε πρόβλημα… κατρακύλας, γιατί πρόβλημα σε ότι αφορά μια πιθανή άνοδο που θα μπορούσε να έρθει, υπάρχει ούτως ή άλλως, καθώς η ΑΕΚ σπατάλησε ευρωπαϊκές ευκαιρίες εκτός από φέτος τόσο στα προκριματικά του 2019 με την Τραμπζονσπόρ, όσο και με τις μέτριες πορείες που έκανε στους ομίλους τους Champions League και του Europa League στις οποίες δεν κατάφερε να μαζέψει τους βαθμούς που θα μπορούσε (ειδικά στο Europa) και να βελτιώσει (ενδεχομένως και να εκτοξεύσει) τον συντελεστή της. Το ακόμα πιο στενάχωρο είναι ότι με μια πιθανή πορεία στο Conference ανάλογη με εκείνη του Europa League του 17-18 η «Ένωση» θα πλησίαζε πολύ την πρώτη 50άδα του ranking.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.