Header Ads


ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα!

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα!


Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας!
Συναγερμός σήμανε μέσα στη νύχτα από φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δασκαλειό, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά να κάνει λόγο για εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά.

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι του, δήλωσε στην ΕΡΤ πως είδε με τα ίδια του τα μάτια ένα αυτοκίνητο αρχικά να κινείται στην πλαγιά και στη συνέχεια, αφού έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε, να κάνει ρίψη φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η πρώτη φωτοβολίδα κατέληξε στη θάλασσα ενώ έπειτα από λίγο, έγινε ρίψη δεύτερης φωτοβολίδας η οποία έπεσε στο σημείο που κινούνταν προηγουμένως το όχημα και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Ο ίδιος εικάζει πως τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πλαγιά. Μάλιστα ήταν αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική, ενώ μαζί με τον γιο του πάλευε με τις φλόγες μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες.


Φωτιά στην Κερατέα: Τι δήλωσε ο δήμαρχος στον ΑΝΤ1

«Στις 02.00 τα ξημερώματα, στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη, σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στην παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια κόκκινη και μια κίτρινη.

Εξαπλώθηκε αμέσως η φωτιά καθώς είχε πολύ δυνατό άνεμο. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Λουκάς.
 
«Διπλή» κόλαση στην Αττική: 5η ημέρα φωτιάς στα Βίλια, νέο μέτωπο στην Κερατέα

«Διπλή» κόλαση βιώνει εκ νέου η Αττική ως προς τα πύρινα μέτωπα, με την φωτιά στα Βίλια να καίει για 5η ημέρα και ένα νέο μέτωπο να προκαλείται από φωτοβολίδα στην Κερατέα.

Για πέμπτο 24ωρο, αρχικά, το πύρινο μέτωπο στα Βίλια είναι ενεργό και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα μικρό κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι, ελπίζοντας να μην περάσει στα Μέγαρα.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Διάσπαρτες κατοικίες και άλλα κτίσματα στο δάσος ανάμεσα σε Οινόη, Καραούλι, Αγιο Γεώργιο, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, παραδόθηκαν στις φλόγες από το βράδυ της Τετάρτης με τη φωτιά να αδυνατεί να ελεγχθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται για ακόμα μια ημέρα σε κόκκινο συναγερμό. Πόρτα πόρτα απομάκρυναν οι αστυνομικοί τους κατοίκους στους οικισμούς ΤΙΤΑΝ, Πανόραμα, Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, που εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Οι Αρχές αποφάσισαν να μην ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης «112», καθώς τα σπίτια βρίσκονταν διάσπαρτα σε απομακρυσμένα σημεία και υπήρχε κίνδυνος οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν κοντά στις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι από το μεσημέρι οδήγησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς, με το μεγάλο μέτωπο να κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, καίγοντας το όρος Πατέρα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.