Header Ads


Μπάσκετ: Με Περιστέρι η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος!

Μπάσκετ: Με Περιστέρι η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος!


Έγινε ξανά η κλήρωση - Με ποιον κληρώθηκε η ΑΕΚ τελικά - Πότε θα γίνουν οι αγώνες - Μεγάλο «φιάσκο» η κλήρωση, έγινε δύο φορές!
Η κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών μετατράπηκε σε... φιάσκο, καθώς έγινε δύο φορές, ύστερα από λάθος των ανθρώπων της ΕΟΚ.

Η… δεύτερη κλήρωση για το Κύπελλο Ανδρών, μετά την πρώτη στην οποία από λάθος βγήκε ζευγάρι Άρης-ΠΑΟΚ, δεν ανέδειξε κάποιο πολύ μεγάλο ζευγάρι.

Ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά θα παίξει με το Λαύριο, η ΑΕΚ με το Περιστέρι και ο Προμηθέας με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει εκτός έδρας αποστολή με τον Κολοσσό δύο αγωνιστικές νωρίτερα και θα πρέπει να αποκλείσει επίσης το νικητή ανάμεσα σε μια ομάδα Α2 και τον Ηρακλή, επίσης ως φιλοξενούμενος.

Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, που θα διεξαχθούν 4, 8, 11 και 15 Σεπτεμβρίου, θα αγωνιστούν οι ομάδες της Α2 και όποια... επιβιώσει θα μπει στη Β' Φάση, όπου συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-13 της περσινής Stoiximan Basket League μαζί με αυτές που ανέβηκαν, δηλαδή τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η Β' Φάση περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές, που θα γίνουν σε δύο αγωνιστικές, 18 και 22 Σεπτεμβρίου, για να προκύψουν οι δύο ομάδες που μαζί με τις έξι που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα του περασμένου πρωταθλήματος θα μπουν στη Γ' Φάση, δηλαδή τα προημιτελικά.

Τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός θα γίνουν τελικά σε μια εβδομάδα, 16, 18 και 20 Φεβρουαρίου του 2022.

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρχε πρόθεση να γίνουν και τα προημιτελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε η τελική οκτάδα να αγωνιστεί τον Φεβρουάριο, την περίοδο που στις περισσότερες χώρες θα υπάρχει διακοπή για τα Final 8 των Κυπέλλων.

Β' Φάση-1η Αγωνιστική (18/9)
Ιωνικός Νίκαιας-Απόλλων Πάτρας
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός
Λάρισα-Άρης
Ομάδα Α2-Ηρακλής

Β' Φάση-2η Αγωνιστική (22/9)
1. Ιωνικός ή Απόλλων-Λάρισα ή Άρης
2. Ομάδα Α2 ή Ηρακλής-Κολοσσός ή Ολυμπιακός

Προημιτελικά (16/2/2022)
Νικητή 2-Νικητής 1
Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Περιστέρι
Παναθηναϊκός-Λαύριο

Τι συνέβη και έγινε ξανά η κλήρωση

Σύμφωνα με το format της διοργάνωσης, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές αγωνίζονται οι ομάδες της Α2 και όποια προκριθεί, προχωράει στη Β' Φάση, όπου συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-13 της περσινής Stoiximan Basket League.

Σε εκείνο το σημείο έγινε το μεγάλο λάθος από τη διοργανώτρια αρχή, καθώς για κάποιο λόγο, στην 1η αγωνιστική της Β’ φάσης μπήκε ο ΠΑΟΚ, που την περσινή σεζόν τερμάτισε πέμπτος και μάλιστα κληρώθηκε με τον Άρη. 

Υπενθυμίζεται ότι η βαθμολογία της σεζόν 2020/21 ήταν η εξής: 1. Παναθηναϊκός, 2. Λαύριο, 3. ΑΕΚ, 4. Προμηθέας, 5. ΠΑΟΚ, 6. Περιστέρι, 7. Κολοσσός, 8. Ιωνικός.

Το λάθος έγινε αντιληπτό, όταν πια ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αναγκαστικά πραγματοποιήθηκε και πάλι η κλήρωση, αλλά για τη Β’ φάση και μετά.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.