Header Ads


Παίρνει «σκούπα» ο Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση!

Παίρνει «σκούπα» ο Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση!


Μετά τον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό έρχεται και ο μεγάλος - Αυτοί είναι οι 4 πρωτοκλασάτοι υπουργοί που αλλάζει ο Κυριάκος!
Η απόφαση για μία δυναμική αλλαγή σε πρόσωπα στην κυβέρνηση είχε ληφθεί πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαψαν μεγάλο μέρος των πιο πράσινων περιοχών σε Εύβοια και Αττική. 

Οι καταστροφές αυτές όμως φαίνεται ότι θα επισπεύσουν την απόφαση για έναν δομικό ανασχηματισμό που δεν θα έχει σχέση με τον μίνι σημερινό. Τα πρωτοκλασάτα ονόματα που αναμένεται να απομακρυνθούν από κομβικής σημασίας υπουργεία, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, είναι τέσσερα.

Στην κορυφή της λίστας έχει τοποθετηθεί το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βρέθηκε να είναι υπεύθυνος διαχείρισης πολλών κρίσεων τα τελευταία 2,5 σχεδόν χρόνια.

Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως θα ακολουθήσουν, με νέα πρόσωπα να τοποθετούνται στο υπουργείο ανάπτυξης και σε αυτό του παιδείας αντίστοιχα. Ο επικρατέστερος διάδοχος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος θα εγκαταλείψει το υπουργείο οικονομικών. Για το πώς σκέφτεται ο πρωθυπουργός να αξιοποιήσει τα δύο πρόσωπα που αλλάζουν δεν είναι ακόμα γνωστό, πάντως θεωρείται αδύνατο να μείνει εκτός κυβέρνησης ο κ. Γεωγριάδης..
 
Οι προθέσεις του πάντως είναι να αξιοποιήσει σε νέο υπουργικό πόστο και τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος φεύγει από το υπουργείο υγείας καθώς το πρόσημο για την αξιολόγηση του είναι θετικό. Η διαχείριση της κρίσης που ήταν κατά κύριο λόγο υγειονομική δείχνει τον δρόμο προς περεταίρω αξιολόγηση του Βασίλη Κικίλια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον κ. Κικίλια στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όμως αυτό μένει να αποδειχτεί στην πράξη.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.