Header Ads


Σάκκαρη - Κουντερμέτοβα 2-1: Προκρίθηκε στις 16 του Rogers Cup!

Σάκκαρη - Κουντερμέτοβα 2-1: Προκρίθηκε στις 16 του Rogers Cup!


Η Μαρία Σάκκαρη ίδρωσε, όμως επικράτησε 2-1 (6-4, 5-7, 6-4) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Rogers Cup.

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα με τα σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της, μπορεί να χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω στο καθοριστικό set, όμως τελικά βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης, Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η 26χρονη Ελληνίδα μετά από δυο ώρες και 40 λεπτά σπουδαίας μάχης, επικράτησε της Νο33 τενίστριας του κόσμου με 6-4, 5-7, 6-4 και πανηγύρισε την πρώτη ever πρόκρισή της στις “16” καλύτερες του National Bank Open, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Εκεί, περίμενε ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης η Βικτόρια Αζαρένκα, Νο8 του ταμπλό, που κέρδισε με straight sets την Σοράνια Κιρστέα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οριακή ήταν η αναμέτρηση, αρκεί να δει τα στατιστικά της. Για του λόγου το αληθές, η Κουντερμέτοβα κέρδισε περισσότερους(!) πόντους από τη Μαρία στον αγώνα (107 έναντι 104).

Η Μαρία όμως, ήταν ψυχραιμότερη στις κρίσιμες στιγμές του καθοριστικού set, σέρβιρε καλύτερα όταν αντιμετώπιζε break points της Ρωσίδας αντιπάλου της και ξέφυγε από τα δόντια της.

Θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει το ματς πολύ νωρίτερα, αν δεν πάθαινε blackout στα μέσα του 2ου set. Εκεί, η Ελληνίδα προηγήθηκε με 6-4, 2-0, όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό για να “κλείσει” το ματς με straight sets.

Η Κουντερμέτοβα απάντησε άμεσα, ισοφάρισε σε 2-2 και “χτύπησε” ακόμη μια φορά, στο 12ο game, με το σκορ στο 5-6 υπέρ της. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο κέρδισε τέσσερις σερί πόντους, κι ενώ το σκορ ήταν 40-15 υπέρ της Σάκκαρη.

Στις αρχές του decider, η Ρωσίδα συνέχισε να έχει το μομέντουμ και προηγήθηκε με 0-2, όμως η Μαρία την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Έφερε τον αγώνα στα ίσια γρήγορα (2-2) και βγήκε νικήτρια από τη μάχη των διαδοχικών breaks, λίγες στιγμές αργότερα.

Αρχικά έκανε το 3-2 “σπάζοντας” το σερβίς της Κουντερμέτοβα, ακολούθως ισοφαρίστηκε σε 3-3 με break back και αμέσως πήρε ξανά κεφάλι με 4-3. Αυτό ήταν και το τελευταίο break στον αγώνα.

Η Μαρία όταν σέρβιρε για το ματς (5-4) έβγαλε από το μανίκι της μερικά σπουδαία σερβίς και μετέτρεψε το 15-40 σε game, set, match υπέρ της.

Μελανό σημείο από την ψυχωμένη εμφάνισή της, ήταν το 2ο σερβίς της, μιας και εκεί κέρδισε μόλις 27/60 πόντους. Αναγκάστηκε βέβαια να παίξει πολλές φορές πίσω από αυτό, μιας και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς γενικότερα (πέρασε μόλις 48% 1ο σερβίς).

Πηγή: tennis24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.