Header Ads


Αυτός έδωσε την εντολή για την εκτέλεση Καραϊβάζ!

Αυτός έδωσε την εντολή για την εκτέλεση Καραϊβάζ!


Φύλλο και φτερό κάνουν οι αστυνομικές Αρχές τις επαφές που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Καραϊβάζ.
Ο γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός πριν από περίπου δέκα μέρες μετά από ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» έχει θορυβήσει το υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η δολοφονία Καραϊβάζ δείχνει ότι υπάρχει επικίνδυνη κλιμάκωση στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα η δολοφονία Καραϊβάζ είναι πιθανό να είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των συγκρούσεων που έχει ξεσπάσει στο οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» επικαλούμενο λόγια υψηλόβαθμου αξιωματικού οι συγκρούσεις αυτές: «ξεκίνησαν μετά την ενέδρα θανάτου, το ξημέρωμα της 1ης Μαΐου 2018, σε ταβέρνα στην Παλλήνη ενός πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ, με τον οποίο ο δημοσιογράφος είχε ορισμένες επαφές και κάλυπτε τη δραστηριότητά του.

Ο εν λόγω αστυνομικός, που ουδέποτε καταδικάστηκε για οποιοδήποτε αδίκημα, θεωρείται ότι «συνέδεε» την περίοδο 1995-2018 πολιτικούς, ιδιώτες, άτομα από τον ποινικό χώρο και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα αυτές οι διασυνδέσεις είχαν φθάσει έως και το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και προ μερικών ετών, ακόμη και με την τοποθέτηση προσώπου σε νευραλγικό πολιτικό πόστο».

Μάλιστα όπως αναφέρει ο υψηλόβαθμος αστυνομικός, συνεργάτες του αστυνομικού μέσω των επαφών τους φρόντιζαν να μην γίνονται έλεγχοι σε περίπου 1000 παράνομα καζίνο, οίκους ανοχής, νυκτερινά καταστήματα και άλλα.

Ο κύκλος των παράνομων συναλλαγών ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως, πολλά από τα οποία δίνονταν σε ενστόλους σε κρίσιμα πόστα.

Όπως επισημαίνουν στο «Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμοι αστυνομικοί: «μέσω αυτού του «δικτύου» ποινικοί έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς, όπως για την τροφοδοσία των hotspots μέχρι και για το κυλικείο της Βουλής ή ακόμα και σε ιδιωτικές συναλλαγές για συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία, σε επενδύσεις στη Μύκονο και αλλού. Καθότι αυτές οι «υψηλές επαφές» βοηθούσαν σε αρκετές περιπτώσεις το οργανωμένο έγκλημα να φύγει από τα όρια της προστασίας καταστημάτων, του λαθρεμπορίου πετρελαίου και τσιγάρων και να στραφεί και σε άλλου τύπου εγκληματικές επενδύσεις».

Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού το 2018 το «δίκτυο» διαλύθηκε αφού εκείνος διατηρούσε τις εύθραυστες ισορροπίες. Λίγο καιρό αργότερα δολοφονήθηκαν δύο μέλη του «δικτύου» τα οποία σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» διατηρούσαν στενές επαφές με τον δημοσιογράφο.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι της Κατεχάκη μιλούν για μια εγκληματική ενέργεια με έντονο πολυετές παρασκήνιο, που είναι πολύ πιο σύνθετο από ό,τι παρουσιάζεται. Και αυτό γιατί δεν φαίνεται να αφορά μόνο τη δημοσιογραφική κάλυψη ορισμένων εγκληματικών ενεργειών και έχει πολλές ακόμα προεκτάσεις.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.