Header Ads


«Τελειώνει» από την Ένωση μετά το Βελέζ - ΑΕΚ!

«Τελειώνει» από την Ένωση μετά το Βελέζ - ΑΕΚ!


Ποιον «τελειώνει» ο Μιλόγεβιτς μετά την ήττα στη Βοσνία - Ποιοι θα μείνουν εκτός 11άδας στον επαναληπτικό στην Αθήνα!
Η Ένωση θύμισε την περσινή ομάδα, προβλημάτισε πάρα πολύ στην ήττα από τη Βελέζ και καλείται άμεσα να μεταμορφωθεί για να πάρει την πρόκριση. Ποιοι θα παίξουν δύσκολα ξανά και ποιο το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού.

Με το… αριστερό ξεκίνησε η ΑΕΚ τη νέα σεζόν, καθώς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή στη Βοσνία από τη Βελέζ και μπήκε σε «περιπέτειες». Προφανώς και υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά η αντίπαλός της έδειξε πως θα «πεθάνει» στο γήπεδο και με δεδομένο ότι έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ, πλέον χρειάζεται καθαρό σκορ 2-0 για να προκριθεί. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν νίκησε κανείς πριν την έναρξη του αγώνα και αυτό φάνηκε απόψε.

Η εικόνα λοιπόν της Ένωσης ήταν απογοητευτική και φάνηκε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από πέρυσι. Έμοιαζε με την ομάδα που «περιφερόταν» σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάζευε γκολ και ήττες και κατάφερε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, από το πρώτο της παιχνίδι. Μπορεί να δικαίως να «φωνάζει» για την διαιτησία (ακυρώθηκε κανονικό γκολ) και την ατυχία (είχε δοκάρι με τον Τζαβέλλα), όμως το γεγονός ότι ηττήθηκε με ανατροπή από μία ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας και ότι δεν έδειξε καμία αλλαγή από πέρυσι, σαφέστατα πρέπει να… χτυπήσει καμπανάκια.

Η ΑΕΚ είχε τεράστιο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, καθώς Σάκχοφ και Σιμάνσκι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά και η κακή παρουσία τους, είχε ως συνέπεια να βγαίνουν εύκολα φάσεις και να… εξαφανιστούν οι μεσοεπιθετικοί. Ακόμα και ο Ανσαριφάρντ, που προφανώς λόγω της «πίεσης» του Αραούχο εμφανίστηκε μεταμορφωμένος σε σχέση με τα φιλικά, δεν κατάφερε να δώσει πάρα πολλά.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση παρουσίασε μεγάλα αμυντικά προβλήματα και εκτός από την ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας ανάμεσα στους Τζαβέλλα και Σβάρνα, υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στα αριστερά. Ο Λόπες για ακόμα ένα ματς απέδειξε ότι… δεν μπορεί και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σωστά τον έκανε αλλαγή. Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι« ψάχνουν εδώ και καιρό αριστερό μπακ, έχουν κλείσει τον Χατζισαφί και όλα δείχνουν πως ο Ισπανός μπακ μάλλον δεν θα παραμείνει στο ρόστερ, ειδικά και μετά από τη σημερινή εμφάνιση.

Η ΑΕΚ λοιπόν, κατάφερε να «στριμωχτεί» μόνη της στα σχοινιά και πλέον καλείται να φέρει τα πράγματα τούμπα σε μία ομάδα και να πάρει την πρόκριση. Προφανώς και η αποστολή της δεν είναι… ακταόρθωτη, όμως χρειάζεται σοβαρότητα και μάλλον τη βοήθεια των μεταγραφών. Μοιάζει αδύνατον μετά και τα σημερινά να μην ξεκινήσουν βασικοί στη ρεβάνς οι Βράνιες, Λε Ταλέκ και ίσως Αραούχο.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δείχνει και το μεγάλο… λάθος του καλοκαιριού, που δεν ήταν άλλο από την καθυστέρηση της απόκτησης βασικών παικτών. Στον Δικέφαλο ήξεραν τα προβλήματά τους πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις και τελικά, στο πρώτο ματς έπαιξε μόνο ο Τζαβέλλας, ενώ δεν έχει έρθει ούτε ο εξτρέμ.

ΥΓ. Πολύ κακός και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός βοήθησε ελάχιστα και απογοήτευσε. Στα φιλικά… πετούσε, στη Βοσνία θόλωσε, εξαφανίστηκε και θύμισε τον παίκτη που «ταλαιπωρείται» εδώ και χρόνια στα κιτρινόμαυρα. Καμία αντίδραση ούτε από αυτόν ούτε από την υπόλοιπη ομάδα.

ΥΓ2. Πάρα πολύ κακός και ο Σβάρνας, που «φωνάζει» ότι τον αδικούν με τις μεταγραφές Τζαβέλλα και Βράνιες. Με τέτοιες εμφανίσεις κινδυνεύει να βρεθεί και εκτός ρόστερ, όχι μόνο εκτός ενδεκάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλμπάνη!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.