Header Ads


Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται!

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται!


Σε νέα μέτρα προσανατολίζονται οι λοιμωξιολόγοι μετά την αύξηση των κρουσμάτων!
Τι προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, τι θα υιοθετήσει άμεσα η Κυβέρνηση, που θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι!

Σε νέα μέτρα προσανατολίζονται οι λοιμωξιολόγοι μετά την αύξηση των κρουσμάτων προτείνοντας την επιστροφή της χρήσης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους για κλειστούς χώρους σε εστίαση και μπαρ.

Στην εισήγηση για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους από όλους - ανεξαρτήτως του αν έχουν ολοκληρώσει ή μη τον εμβολιασμό τους - αλλά και την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους προσανατολίζονται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

Κατά τις ίδιες πηγές αναζητούνται τρόποι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην ηπειρωτική Ελλάδα την περίοδο των θερινών διακοπών.

Νωρίτερα πάντως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και για τις χερσαίες μετακινήσεις μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν στα πλοία.

Όπως εξήγησε ειδικά στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο, η εφαρμογή τέτοιων μέτρων είναι πολύ δύσκολη.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί παρακολουθούν με αγωνία την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και προσπαθούν να εκπονήσουν ένα νέο σχέδιο για το πρόβλημα που ακούει στο όνομα μετάλλαξη «Δέλτα».

Οι 1.797 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ δημιουργούν νέα δεδομένα. Ετσι κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ειναι πλέον καθημερινή επαφή για την παρακολούθηση της πορείας των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο τοπικών lockdown τα οποία θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο της μουσικής στα μαγαζιά, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει και στην άνοδο των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τους πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν στα νησιά.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.