Header Ads


«Μόνο έτσι θα περάσει τη Βελέζ - Εμπιστοσύνη σε Μιλόγεβιτς - Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ»

«Μόνο έτσι θα περάσει τη Βελέζ - Εμπιστοσύνη σε Μιλόγεβιτς - Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ»


"Πρωτάθλημα στην πράξη και όχι στα λόγια. Είναι βαριά η φανέλα" -  Ο Χάρης Κοπιτσής μιλάει για τις μεταγραφές της ΑΕΚ και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. 
Τι λέει για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ήττα από τη Βελέζ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς.

Τις μεταγραφικές προσθήκες στην ΑΕΚ σχολιάζει ο Χάρης Κοπιτσής. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήταν ένα από τα εμβληματικά μέλη της ομάδας της δεκαετίας του '90 που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κέρδισε τίτλους υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, μίλησε στο Sportdog για τον σχεδιασμό της Ένωσης, μεταφέροντας συγκρατημένη αισιοδοξία για το σύνολο που θα δούνε οι οπαδοί του Δικέφαλο αετού φέτος.

Στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς πάντως, η ΑΕΚ έδειξε, ότι δεν έχει αποβάλλει το περσινό της κακό της πρόσωπο. Η Ένωση ηττήθηκε 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ μέσα στο Σαράγεβο στο πρώτο παιχνίδι του β' προκριματικού γύρου του Conference League.

Ρυθμός, ένταση και αποφασιστικότητα στη ρεβάνς

Τί έφταιξε; 

«Δεν υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η αντίπαλη ομάδα παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από εμάς. Ελπίζουμε στη ρεβάνς να είμαστε καλύτεροι, να βγάλουμε ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα», απαντά.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε μία γνώριμη εικόνα. Αν στραβώσει το παιχνίδι, χάνει την ψυχολογία της και αδυνατεί να εναντιωθεί στην κακή της τύχη. Γιατί κακά τα ψέμματα. Αν μετρούσε το γκολ του Ανσαριφάρντ, τότε η συζήτηση θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική και ίσως σε πανηγυρικό τόνο.

«Η αντίδραση δεν είναι αυτή που αρμόζει. Το ματς διαρκεί 90 λεπτά. Όταν είσαι στην ΑΕΚ πρέπει να δείχνεις συνεχώς τον καλύτερο σου εαυτό. Πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα. Ωραία τα λέμε εμείς, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να λύσει το θέμα με τους ποδοσφαιριστές σε αυτό το κομμάτι. Γιατί είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συνέχεια», σημειώνει ο βετεράνος άσος.

Για τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ τα πράγματα είναι απλά για τον Χάρη Κοπιτσή. «Η ρεβάνς είναι δύσκολο παιχνίδι, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα (δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ). Πλέον χρειάζεται 2 γκολ για να προκριθεί. Πρέπει να σεβαστούμε πάρα πολύ τη Βελέζ. Δεν πρέπει να τη θεωρήσουμε αμελητέα ποσότητα. Η ομάδα στη ρεβάνς πρέπει αν είναι πολύ πιο έτοιμη ψυχικά και σωματικά. Αν δεν πάρει το αποτέλεσμα, η σεζόν θα ξεκινήσει πολύ άσχημα».

Δυναμικό δίδυμο το Τζαβέλλας-Βράνιες

Η κουβέντα για τις μεταγραφές ήταν αναπόφευκτη. «Οι μεταγραφές που γίνονται είναι αρκετά καλές. Τους περισσότερους ποδοσφαιριστές τους ξέρουμε. Δύο έχουν ήδη προσφέρει στην ΑΕΚ σε παλαιότερες θητείες τους. Οι νέοι έχουν καλό προφίλ. Πρέπει να υπάρξει χημεία μέσα από τη δουλειά που γίνεται. Φέτος υπάρχει μία αισιοδοξία», ανέφερε ο παλαίμαχος άσος.

Αν καλούμασταν να βάλουμε έναν τίτλο για τη γνώμη του για τον Γεράσιμο Μήτογλου, αυτός θα ήταν «δουλειά, δουλειά, δουλειά». «Δείχνει, ότι έχει καλά στοιχεία. Αν αφοσιωθεί και προσπαθήσει μπορεί να φορέσει τη φανέλα και να ανταπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο. Όλα αυτά φαίνονται μέσα από την προσπάθεια και μέσα στο γήπεδο», επισημαίνει ο Κοπιτσής.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε καταφανέστατο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Φέτος επενδύει στην εμπειρία του Τζαβέλλα, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Βράνιες. Πρόκειται για δύο στόπερ που δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουν δείξει τα διαπιστευτήριά τους. Κουβαλούν όμως και μπόλικη τρέλα... Όλα αυτά πως μπορούν να εξισορροπιστούν;

«Αμφότεροι έχουν χαρακτηριστικά παρεμφερή. Έχουν εμπειρία, δυναμισμό και προσωπικότητα. Είναι ένα δίδυμο που αν δέσει μεταξύ του και στη σύνδεση με τις άλλες γραμμές, θα τα καταφέρει. Σίγουρα υπάρχουν συν και πλην. Έχουν ποιοτικά στοιχεία και κάποια θα πρέπει να φτιαχτούν. Δεν είναι και μικρά παιδιά. Θα τα βρούνε. Πάντως φαίνεται πως θα είναι ένα δυναμικό δίδυμο», αναφέρει ο άσος του παρελθόντος.

«Περιμένουμε πολλά από Αραούχο»

Η προσθήκη του Λε Ταλέκ ποια στοιχεία μπορεί να δώσει; 

«Είναι δυναμική παρουσία στο χώρο του κέντρου. Είναι μία θέση που η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια είχε προβλήματα κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων. Ελπίζουμε να δώσει στοιχεία. Είναι παίκτης με βιογραφικό. Μπορεί να συμβάλλει στο να μη βλέπουμε τόσο μεγάλα κενά είτε στην κατοχή της μπάλας, είτε στο κουβάλημά της από την άμυνα στην επίθεση ή στον ρυθμό και τη δυναμικότητα που πρέπει να έχει η μεσαία γραμμή», υποστηρίζει ο παλαίμαχος παίκτης.

Για τον Αραούχο ο Κοπιτσής είναι ξεκάθαρος. 

«Έχουμε ακουμπήσει πολλές ελπίδες μας πάνω του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά παικτών που η ΑΕΚ διαχρονικά έψαχνε στην επίθεσή της. Έχει την άνεση του γκολ, είναι κινητικός, διαθέτει τεχνική και ντρίπλα. Το έχει αποδείξει. Είναι μία πάρα πολύ καλή προσθήκη για την ΑΕΚ», υπογραμμίζει.

«Να εμπιστευτούμε τον Μιλόγεβιτς»

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018, η ΑΕΚ βίωσε τραυματικές χρονιές, οι οποίες επηρέασαν τον χαρακτήρα της ομάδας. Οπότε στο έργο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς προστίθενται βαθμοί δυσκολίας.

«Θέλει πολλή δουλειά. Ήταν χρονιές πραγματικά τραυματικές. Ήταν χρονιές που δεν θέλουμε να βλέπουμε έτσι την ΑΕΚ. Εμείς θέλουμε η ΑΕΚ μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές να διεκδικεί και να παίρνει το πρωτάθλημα. Όχι να μένει πίσω 20 και 30 βαθμούς. Δεν χωρά καμία δικαιολογία σε αυτές τις καταστάσεις. Ευελπιστούμε φέτος η εικόνα μας να είναι αυτή που θέλουμε. Η ομάδα χτίζεται πάνω σε σοβαρές βάσεις. Ο Μιλόγεβιτς είναι ένας προπονητής που έχει κάνει δουλειά στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψε. Ακούμε πολύ καλά λόγια για τον χαρακτήρα του, τη συμπεριφορά του και τη χημεία με τους ποδοσφαιριστές. Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, να του δώσουμε την ευκαιρία να δουλέψει και να δείξει, ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Πρωτάθλημα δεν παίρνεις στα λόγια

Σε κάθε συζήτηση ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια μονοπωλεί το ενδιαφέρον. «Η ΑΕΚ πρέπει να μπει πρωταθλήτρια στην Αγιά Σοφιά», είναι ο στόχος που πρέπει να συνοδεύσει τη διαδικασία του γυρισμού κατά τους Ενωσίτες. Υπάρχει όμως και ο ανταγωνισμός, ο οποίος έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια. Πόσο ο Χάρης Κοπιτσής έχει φιλοσοφήσει όλο αυτό στο μυαλό του;

«Δεν τα έχω φιλοσοφήσει απλώς. Παίζοντας τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει το να φοράς τη φανέλα της. Είναι πολύ βαριά. Η ομάδα πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένη. Το υλικό αγωνιστικά να είναι για επίπεδο πρωταθλητισμού, με τεχνικά και αθλητικά χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου, αλλά και με ψυχολογικά. Μια ομάδα τέτοια πρέπει να έχει ψυχοσύνθεση και προσωπικότητες. Πρωτάθλημα δεν παίρνεις στα λόγια, αλλά στην πράξη. Τουλάχιστον το διεκδικείς μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Δεν είναι εύκολο αν δεν έχεις τον ψυχισμό, χημεία και τους ποδοσφαιριστές για να τερματίσεις πρώτος αυτόν τον μαραθώνιο. Καλό είναι μέσα τόσο από τις επιτυχίες όσο και από τις αποτυχίες να ξεδιαλύνουμε τι χρειάζεται για να πάρεις πρωτάθλημα. Να είμαστε ξεκάθαροι, για να μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Να παίρνουμε τα μαθήματά μας. Αυτό πρέπει να το έχουν όλοι υπόψιν τους στην ΑΕΚ», υπογραμμίζει ο παλιός άσος.

Αδιανόητο για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με τις κινήσεις που έχει κάνει δύναται να αποκτήσει αυτόν τον ψυχισμό, που πολλές φορές αποκαλείται και ως... μέταλλο του πρωταθλητή;

«Οπωσδήποτε. Απλά θα πρέπει να δέσουν με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Μετά από κάθε προπόνηση, μετά από κάθε ματς, η ομάδα πρέπει να γίνεται καλύτερη. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά. Και εμείς όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα είχαμε αυτά τα στοιχεία, αλλά υπήρχαν ποδοσφαιριστές με χημεία και προσωπικότητα. Δεν μπορείς να φεύγεις από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στο μέσο της σεζόν. Είναι αδιανόητο για την ΑΕΚ. Από εκεί μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι για πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι μονάχα η συμμετοχή. Είναι σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε ο Χάρης Κοπιτσής μιλώντας στο Sportdog.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.