Header Ads


Μετάλλαξη Δέλτα: Τα 7 νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα 7 νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μετά την έκρηξη κρουσμάτων


Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν ξανά οι αριθμοί του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Το Σάββατο ανακοινώθηκε μετά από πολύ καιρό τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Το ποσοστό των πολιτών που είναι πλήρως εμβολιασμένο είναι ακόμη χαμηλό και η περίφημη ανοσία της αγέλης απέχεις σημαντικά.

“Πονοκέφαλο” προκαλεί στην κυβέρνηση και η μετάλλαξη Δέλτα που μεταδίδεται ραγδαία.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση και οι ειδικοί πρέπει να λύσουν και πάλι τον δύσκολο γρίφο των νέων μέτρων. Το ενδεχόμενο νέου ολικού lockdown έχει αποκλειστεί όπως έχουν επισημάνει υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση δε θα λάβει τα μέτρα για περιορισμό της διασποράς. Αυτό που τρομάζει ιδιαίτερα είναι ο εφησυχασμός που φαίνεται να υπάρχει στους πολίτες αφού παρατηρούνται φαινόμενα μη χρήσης μάσκας σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός ενώ δημιουργείται η εντύπωση οτι η περιπέτειά του κορωνοϊού έχει τελειώσει.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Οι ιθύνοντες θα δώσουν μεγάλη βάση και στους ελέγχους που θα γίνονται ιδιαίτερα στα νησιά λόγω της εισροής τουριστών.

Επίσης εξετάζεται η απαγόρευση των υπαίθριων συνάθροισεων αλλά και των συγκεντρώσεων σε πλατείες. Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και ο περιορισμός των ατόμων στα καταστήματα εστίασης αλλά και της διακοπής της μουσικής στα μπιτς μπαρ και η εξυπηρέτηση μόνο σε καθήμενους.

Δε θα πρέπει επίσης να αποκλείεται και ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας. Όπως και να έχει οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.