Header Ads


Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν αποκλείεται η ακύρωση της διοργάνωσης λόγω κρουσμάτων!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν αποκλείεται η ακύρωση της διοργάνωσης λόγω κρουσμάτων!


Το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κυριολεκτικά την ύστατη ώρα άφησε ανοικτό ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης "Tokyo 2020", Τοσίρο Μούτο, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού εγείρει σημαντικές προκλήσεις για τους διοργανωτές.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, ενδέχεται να ακυρωθούν απάντησε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τον αριθμό των κρουσμάτων και θα συζητήσει με τους διοργανωτές εάν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις εάν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μούτο.

«Συμφωνήσαμε ότι με βάση την εξέλιξη του κορονoϊού, θα συγκαλέσουμε εκ νέου πενταμερείς συνομιλίες. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα κορονοϊού ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η ώρα», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα κορονοϊού στο Τόκιο αυξάνονται και ήδη έχει αποφασιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθούν χωρίς θεατές στα γήπεδα της διοργάνωσης.

Η Ιαπωνία αυτόν τον μήνα αποφάσισε δε ότι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε άδειους χώρους προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος περαιτέρω λοιμώξεων.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς τη συμμετοχή σημαντικών χορηγών, όπως ανέφεραν αρκετές εταιρείες την Τρίτη, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη διοργάνωση, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις καθώς αυξάνονται οι αθλητές που βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο Μούτο πρώην οικονομικός αξιωματούχος και γραφειοκράτης που διατηρεί δεσμούς με το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας, όπως σημειώνει το Reuters, είναι γνωστός για την προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιεί, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία της δήλωσής του.

Tην ίδια στιγμη τεράστιο πλήγμα για τη διοργάνωση αποτελεί η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota κορυφαίου χορηγού των Αγώνων, να αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Ακίο Τογιόντα, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

H ανακοίνωση της Toyota έρχεται μετά την αποχώρηση της Αμερικανίδας τενίστριας, Κόκο Γκαφ, και δύο ποδοσφαιριστών της Νοτίου Αφρική που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 στη διάρκεια της προπόνησης στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.