Header Ads


Το ποστάρισμα Νεντελετσεάρου μετά το Αγγλία - Ρουμανία! (pic)

Το ποστάρισμα Νεντελετσεάρου μετά το Αγγλία - Ρουμανία! (pic)


Ο Ρουμάνος στόπερ της ΑΕΚ ξεκαθάρισε τη θέση του στα social media για την απόφασή του να μην γονατίσει στο φιλικό με την Αγγλία.
«Μισώ τον ρατσισμό και τις διακρίσεις», πρόσθεσε.

Σάλος με τον Ιονούτς Νεντελτσιάρου προκλήθηκε την Κυριακή (6/6) όταν ο διεθνής Ρουμάνος στόπερ της ΑΕΚ αρνήθηκε να γονατίσει πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με την Αγγλία στα πλαίσια της δράσης του BlackLivesMatter.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ δέχθηκε ισχυρή κριτική για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε την αντιρατσιστική δράση, με τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, Παναγιώτη Κονέ να επικοινωνεί μαζί του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οπως τόνιζαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν ότι ο 25χρονος στόπερ όχι μόνο δεν είναι ρατσιστής αλλά έχει αναπτύξει και έντονη αντιρατσιστική δράση με συμμετοχή σε αντίστοιχα κινήματα στη Ρουμανία. Μάλιστα, ο Νεντελτσιάρου φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε με τις αντιδράσεις που είδε εναντίον του και αναμενόταν να τοποθετηθεί δημοσίως.

Ο Ρουμάνος στόπερ με ανάρτησή του στα social media ξεκαθάρισε πως μισεί κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, υπογραμμίζοντας πως δεν γονάτισε καθώς δεν θεωρεί ότι αυτή η κίνηση αρκεί για να ξεριζωθεί το φαινόμενο του ρατσισμού από την κοινωνία, αλλά απαιτούνται πράξεις και δράσεις σε καθημερινό επίπεδο.

Το μήνυμα του Ιονούτς Νεντελτσιάρου:

«Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι η άρνησή μου να γονατίσω πριν το φιλικό της χώρας μου με την Αγγλία προκάλεσε αρνητικά σχόλια που με προσβάλουν ως άτομο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ρατσιστής και πέρα από αυτό, μισώ κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους όσους με γνωρίζουν ως άτομο και ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Δεν ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω σαν απλή υποχρέωση. Η άποψή μου και το επίπεδό μου ως προς τη ζωή είναι ότι τα μηνύματα που εμείς ως μέλη της κοινωνίας πρέπει να στέλνουμε εναντίον του ρατσισμού θα πρέπει να είναι πιο καθαρά και θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις εκφάνσεις του ρατσισμού που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα της ζωής μας. Από την πλευρά μου είναι υποκριτικό να πιστεύουμε πως εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας εναντίον του ρατσισμού απλώς υπακούοντας μια εντολή για να γονατίσουμε».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.